Sandalyeyle oluşturduğu parkurda şampiyonluğu hedefliyor

Milli atlet Derya Kunur, Muş'un Altınova beldesindeki evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla oluşturduğu engelli koşu parkurunda Dünya Gençler Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Haberler 13.04.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 13.04.2018 - 10:20

Mu Alparslan Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu örencisi 18 yandaki Kunur, temmuz aynda Finlandiyada düzenlenecek ampiyona için hazrlklarn sürdürüyor.

Kunur, hafta içi Mu Stad ve Mu Ovasnda çalmalarn antrenörü Özkan Yurta ile sürdürürken, hafta sonlar da evinin bahçesinde sandalye ve srklarla oluturduu engelli kou parkurunda çalyor. Milli atlet, antrenmanlardan arta kalan zamanda da besicilik yapan ailesine yardm ediyor.

Srbistanda düzenlenen Balkan Yldzlar ampiyonasnda 2000 metre engellide ikinci, Bursadaki Turkcell Atletizm ampiyonasnda 3000 metre engellide Türkiye rekoru krarak, çekyadaki Avrupa Kulüpler ampiyonas 3000 metre engelli ve Belarustaki uluslararas turnuvada 2000 metre engellide birinci olan Fenerbahçe Kulübünün sporcusu Kunur, 10-15 Temmuzdaki Dünya Gençler ampiyonasnda da altn madalyay hedefliyor.

- Sandalye ve srklarla parkur hazrlad

Derya Kunur, AA muhabirine yapt açklamada, 12 yandan beri spor yaptn ve beden eitimi öretmeni tarafndan kefedildiini söyledi.

Avrupa ve Balkan ampiyonalarnda birçok dereceler elde ettiini anlatan Kunur, 2016 ylnda ilk defa milli takma seçildim. Srbistanda bayramz dalgalandrdm. Burada olmamdaki en büyük etken ailem ve antrenörümün bana verdii destektir. dedi.

Hafta sonlar evine geldiini ve burada spor yapmak için snrl imkanlarn bulunduunu dile getiren Kunur, öyle devam etti:

Sandalyenin üstüne aaç dallarn brakp engel parkuru hazrlyorum. Onlarn üzerinden atayarak antrenman yapyorum. Hiçbir zaman antrenmanlarm aksatmyorum. Daha iyi derece elde etmek için sabah akam antrenman yapyorum. Dünya Gençler ampiyonasnda Türkiyeyi temsil edeceim. nallah elimden gelini yapacam ve bayramz en güzel ekilde dalgalandracam.

Antrenör Yurta ise Kunurun küçük yata öretmeni tarafndan kefedildiini anlatarak, Hedefimiz, Deryann Dünya ampiyonasnda birinci olmas. Haftann 7 günü sabah akam antrenmandayz. Derya hafta sonlar eve gittiinde engel olmadndan dolay sandalye üzerine aaç brakarak antrenmanlarn yapyor. dedi.

Baba Ali Rza Kunur da kzyla gurur duyduunu belirterek, dünya ampiyonu olmas için temennide bulundu.

Milli atletin ablas Elif Kunur ise kardeinin sürekli yarmalara hazrlandn ifade ederek, Be kardeiz, ona destek veriyoruz. Her zaman arkasndayz. Onunla gurur duyuyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git