Şanlıurfa'da Göbeklitepe Yarı Maratonu düzenlendi

Şanlıurfa'da bu yıl 6’ncısı düzenlenen Göbeklitepe Yarı Maratonu, yurtdışı ve içinden 300 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Haberler 23.10.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Atletizm Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü organizasyonuyla düzenlenen Göbeklitepe Yar Maratonu, youn ilgi gördü. Haleplibahçe Müzesi Bulvarnda, yurtiçi ve yurtdndan yar için bir araya gelen 300 sporcu, startn verilmesiyle birlikte kyasya mücadele etti. 10 ve 21 kilometrelik mesafeleri komaya balayan sporcular, renkli görüntüler oluturdu. Daha önceden Göbeklitepe kaz alanlarnn bulunduu bölgeye koan sporcular bu kez yönleri tersine yani Karakpörüye çevirdi. Maraton sonunda dereceye giren sporculara bir alveri merkezinde kurulan stantlarda ödülleri verildi. Dereceye giren sporcularn madalyalar ve para ödüllerini veren Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, ya ortalamas 19,1 olan anlurfann bu tür etkinliklere ev sahiplii yaplmasnn önemli olduunu belirtti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Fatih çintimar ise, Göbeklitepe Yar Maratonunun dünyann en önemli maratonlarndan biri olduunu söyledi. Gelecek yl hem federasyon, hem de anlurfa Valiliinin himayesinde daha geni kapsaml bir organizasyon düzenleyeceklerini ifade eden çintimar, Biliyorsunuz Göbeklitepe, dünyann bilinen tarihini alt üst eden bir yap. Böyle önemli bir kefin adna düzenlediimiz bu maratonu, daha büyük bir organizasyonla, daha büyük bir yapyla sürdürmek için çalyoruz. Federasyon olarak Göbeklitepe Yar Maratonuna uluslararas statü kazandrmak istiyoruz. Bu maratonun, Avrupa Atletizm Federasyonu bünyesine dahil edilerek, Dünya genelinde kabul gören bir yar maraton olmasn salayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git