Şanlıurfa'nın 'Dişi Messi'leri tabuları yıkıyor

TÜRKİYE Kadınlar 3'üncü Lig takımlarından Şanlıurfa Gençlikspor'da futbol oynayan 25 genç kız, kentte birçok algıyı yıkarak büyük başarılara imza atıyor. 'Dişi Messi’ler olarak anılan futbolcu kızlar, kadının her yerde olması gerektiğini ifade ederek, verdikleri mücadelenin sadece yeşil sahayla sınırlı olmadıklarını söyledi.

Haberler 19.10.2017 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Gençlikspor Kulübü olarak kentte 10 yldr faaliyet gösteren Kadn Futbol Takm kurulduu günden bu yana büyük baarlara imza atarak, kentte töre ve ön yarglara kar toplumda kadna biçilen rolü ve algy ykyor. Futbolun erkekle özdeletirildiinin algsn ykarak büyük baarlara imza atan genç kzlar, futbol oynamann yan sra kadnn birlikteliini ve gücünü de gösteriyor. anlurfada kz çocuklar futbol oynamaz, Futbol erkek ii, Futbolu bize brakn siz gidin çocuk dorun yemek yapn, Kz çocuklar erkeklerin önünde oyun oynamaz gibi sözlerle karlaan genç kzlar, mücadele ettikleri Kadnlar 3üncü Ligde aldklar baarlaryla göz dolduruyor.

Erkekle özdeleen futbol anlayn anlurfada son 5 yldr yktklarn ifade eden Kadn Futbol Takm Teknik Direktörü Mustafa Abak, bu yl 3üncü Ligde olduklarn, bir üst Lige çkmak için canla bala mücadele ettiklerini ifade ederek unlar söyledi:

anlurfada kadn futbol takm 10 yldr var. Genç kzlarmz Türkiye Kadnlar 3 Ligde mücadele veriyorlar. u anda çok güzel bir alt yap takmmz olutu. Geçen yl 3üncü Ligde 3üncü olarak sezonu kapattk. Genç kzlarda Türkiye 8incisi olarak kaldk. Bu yl Yldzlar Takmnda 10nuncu olduk. u an sezon ba hazrln yapyoruz. Yaklak 25 futbolcu kzmz var. Takm kaptanmz olan Bedriye Can, milli takm kampnda hazrlanyor. Kzlarmzn ya ortalamas 15 ile 17 arasnda deiiyor. Kzlarn futbol takmnda oynamas için ilk bata aileleri tarafndan çok zorlandk. Özellikle kz çocuklarn futbola deil de baka branlara yönlenmesi için aileler bize çok srarda bulundu. Ama daha sonra baktlar ki kzlarnn yetenekleri futbola daha yatkn olduunu görünce destek olmaya baladlar. imdi tek hedefimiz grubumuzda ampiyon olarak bir üst Lige çkmaktr.

TOPUKLU AYAKKABI DA GYERZ KRAMPON DA

Kadn futbol takm oyuncularndan Hatice Merve çavu ise ilk bata kendilerine yönelik olumsuz tepkilerin olduunu, ancak kadnlar olarak mücadelelerin yeil sahada da gösterdiklerini ifade ederek, Ben anlurfa Gençliksporda 5 yldr, orta sahada oynuyorum. Benim futbola balamam babamdan kaynaklanyor. Ben mahallede erkek çocuklaryla birlikte futbol oynardm. Burada benim yeteneimi gören babam beni bu takma yazdrd. 5 yln sonunda milli takma gittim. Ben hem topuklu ayakkab giyerim, hem de krampon. Bu takma geldiim için mutluyum diye konutu.

anlurfada futbolun sadece erkekler tarafndan oynanmadn, kadnn da bu oyunu oynayacan aldklar baarlarla kantladn belirten Mehtap Yeilda da, Futbola küçüklüümden beri ilgim vard. Köyde hep erkeklerle birlikte futbol oynardm. lk balarda ailem benim futbol oynanama çok kar çkt. Sonra benim baarlarm görünce desteklemeye baladlar. Takmmzn baarsndan dolay hem toplumda bizlere sayg gösteriyor hem de kadnlarmz artk temsil ediyoruz. Benim henedfim idolüm Alex gibi oynamaktr diye konutu.

KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA çOK FUTBOLA LG GÖSTERYOR

anlurfada kadnlarn da erkeklere göre futbola olan ilgilerinin çok fazla olduunu belirten anlurfa Gençlik Hizmetleri l Müdürü Hakan Kekü de, kadn futbolcularnn baarsnn takdire sayan olduunu anlatarak, öyle devam etti:

anlurfada 250 kadn futbol takm içerisinde 8 takm kuruldu. Burada takdire ayan bir baar bulunmaktadr. Muhafazakar gibi bir ehirde ailelerin kz çocuklarn büyük önem gösterdii anlurfada, kz çocuklarmza futbol oynamas için izin verilmesi büyük bir özveri ve baardr. Erkeklerin oynad çok sert bir spor olan futbolda kzlarn oynamasna ailelerin müsaade etmesi bu kent adna onur verici bir durumdur. Burada milli takmda oynayan oyuncularmzda bulunmaktadr. Ben kadn futbol takmnn bu baarsnn devamn katlanarak diliyorum. Bize inanan ve destek olan ailelere teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git