Şanlıurfaspor'dan TFF'ye şike başvurusu

TFF 1'inci Lig'den 2'nci Lig'e düşen Şanlıurfaspor, Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü'nün 2016- 2017 futbol sezonundaki maçlarda şike yaptığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu.

Haberler 06.07.2017 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfaspor Kulübünden yaplan yazl açklamada, geçen sezon TFF 1inci Ligde birlikte mücadele ettikleri ve ad Gaziantep Büyükehir Belediyesspor iken Gaziehir Gaziantep Futbol Kulübü olarak deitirilen takmla ilgili ellerinde ike yaptklarn gösteren evrak olduu iddia edildi. Yazl açklamada öyle denildi:

TTFYE KAYET

Tarafmza ulatrlan belgelerde, Gaziantep Büyükehir Belediyespor yetkililerinin muhtelif maçlarda müsabakalarn sonucunu etkilemeye yönelik ve spor etiini hiçe sayan eylemler sergilemesi sonucu kulübümüz ve peygamberler ehri anlurfamz madur edilmi ve hakk en ar ekilde yenmitir. Son birkaç haftaya yönelik üphelendiimiz olaylarn bizim açmzdan gerçek olduuna dair delillere ulamak, tarafmz sadece anlurfasporun gelecei açsndan deil, Türk futbolunun geldii nokta ve gelecei yönünden de çekince ve üzüntüye sevk etmitir. Bu eylemin içinde bulunan Gaziantep Büyükehir Belediyespor yetkilileri, kendi pis ilerini kurgularken, erefli ve haysiyetli siyasetçilerimize de iftara atmaktan geri kalmam ve kulübümüzü yaptklar pis ilere emsal göstererek, kurulduu günden bu yana duruu belli olan kulübümüze iftara atmaktan da geri kalmamlardr. Ülkemizin, Avrupada, 6222 sayl Sporda iddet ve Düzensizliin Önlenmesine Dair Kanun gibi bir yasann çkarld ilk ülke olmamza ramen, Gaziantep Büyükehir Belediyespor fütursuzca çirkinlikleri ile futbolu kirletmi ve futbolun saygnln zedelemitir. Bu eylemler içinde bulunan emek hrsz kii ve kulüplerin en ar ekilde cezalandrlarak, Tük futbolundan arndrlmas gerekmektedir.

YAANAN SÜREç

Yaanan süreçte, mevcut bulgular nda, Gaziantep Büyükehir Belediyesporun, hukuka aykr eylemleri sayesinde TFF liglerinde hak etmedii, bir klansmanda yarmaya etmesi tarafmzca asla kabul edilebilir olmayp, Türk Futboluna ileriki günlerde telafisi mümkün olmayan zararlar verecek ve felaketlere yol açacaktr. Türk futbolunda haysiyetsizce yaplan bu eylemlerin kabul görmesi, ileriki süreçte TFF talimatlar ve 6222 sayl kanun kapsamnda ike ve tevik primini merulatrmaya emsal tekil edecektir. Gelinen Süreçte, konuya ilikin yaptmz çalmalar tamamlam ve hukuka aykr eylemlere karan bata Gaziantep Büyükehir Belediyespor Kulübü olmak üzere, tüm ilgililerin en ar ekilde cezalandrlmas ve kulübümüzün maduriyetinin giderilerek, hakk olan TFF 1inci Lige geri dönmesi talebiyle Türkiye Futbol Federasyonuna gerekli bavurular bugün itibariyle yapm bulunmaktayz. Türkiye Futbol Federasyonun da konuyu ivedilikle inceleyeceine ve Türkiyenin en genç nüfusuna sahip, futbol a ehrimize yaplan hakszl en ksa sürece gidereceine dair güvenimiz tamdr.

Ana Sayfaya Git