Sena türkiye şampiyonu oldu

Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda rakiplerini bir bir mağlup eden Sena Kızılaslan şampiyon oldu. Bu başarısı ile birlikte Milli Takım'a seçilen Sena, Balkan Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Haberler 21.04.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spora 3 yl önce balayan 12 yandaki Sena Kzlaslan, ksa süre içinde kendisini kantlayarak müsabakalarda boy göstermeye balad. Elde ettii baarlarla özel okulda tam burslu eitim almaya da hak kazanan Sena Kzlaslan, geçtiimiz günlerde Antalyada düzenlenen Türkiye Yldzlar Karate ampiyonasnda mindere çkt. 65 ilden 2 bin 750 sporcunun katld müsabakalarda rakiplerini bir bir devirerek ampiyon olan Sena, elde ettii baarnn ardndan Milli Takma seçildi ve Türkiyeyi Balkan Karate ampiyonasnda temsil etmeye hak kazand.

BALKAN AMPYONASINA HAZIRLANIYOR

Senann antrenörü Aye Meryem Yazar, genç sporcunun yaklak 3 yl önce kulübe geldiini belirterek, ondaki yetenei potansiyeli gördükten sonra üzerine eilmeye karar verdiklerini söyledi. Senann, emeklerini boa çkarmadn belirten Yazar, 3 yl gibi ksa bir sürede Türkiye ampiyonluuna ulat. Bunun haricinde birçok uluslararas müsabakalarda da baarya ulat. 19-21 Mays tarihleri arasnda stanbulda düzenlenecek Balkan Karate ampiyonasnda Sena, Diyarbakr ve Türkiyeyi en iyi ekilde temsil edecek. 65 ilden 2 bin 750 sporcunun yer ald maçta Diyarbakr adna ampiyon olmas bizim için çok büyük bir sevinç oldu dedi.

Ana Sayfaya Git