Şenol Güneş A'dan Z'ye herşeyi açık açık anlattı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş düzenlediği basın toplantısında, yeni sezon çalışmaları, hazırlık karşılaşmaları, kadro yapısı, alınacak ve satılabilicek futbolcular, başlayacak olan Lig'den beklentisiyle birlikte tüm konulyara açıklık getirdi.

Haberler 11.07.2017 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beikta Teknik Direktörü enol Güne düzenledii basn toplantsnda, yeni sezon çalmalar, hazrlk karlamalar, kadro yaps, alnacak ve satlabilicek futbolcular, balayacak olan Ligden beklentisiyle birlikte tüm konulyara açklk getirdi.

FORVETTE BR OYUNCUYA HTYACIMIZ VAR

te enol Günen açklamalarndan bölümler:

Forvette bir oyuncuya ihtiyacmz var. Kanat oyuncusu da almamz gerekiyor. Gitmesi ve gelmesi gereken oyuncular olacaktr. Yani iki oyuncuya ihtiyaç var. çalmalar tempo olarak iyi. lk hazrlk kampn burada geçireceiz. çin konusunda fikir ayrlklar vard.Takm en az olumsuz etkileyecek durumda çin kampn geçirmek istiyoruz. Las Palmas, Malaga ve Real Betis ile maç yapacaz.

FARKLI OLMAK STYORUZ

Medya röportajlarn yarndan itibaren yapabiliriz. Müsabakaya göre düzenleriz.16 Temmuza kadar burada çalsacaz görüntüsü var.Elbette yeni sezonda zor bir yar oalcak. Bütün rakipleri önemsiyoruz. Deer veriyoruz. Rakip olmazsa, biz olmazsak onlarn anlam olmaz. Hepsi en iyi futbolu oynamak için sahaya çkacak. Beeni kazanmak farkl olmak istiyoruz. Rakiplerin sayg duyaca futbol oynamak istiyoruz. Rakip taraflarn ve kendimizin beenecei futbol oynamak arzusundayz

PEPE VE QUARESMANIN DURUMU

Pepe ve Quaresma spanya kampna gelecekler. Geç gelileri bize olumsuz yansayacak. Pepenin kariyeri ile ilgili söylecek bir ey yok. Saygy hakediyor. Son 6 ylda herhangi bir olumsuzluu yok. Saha içersinde hata yapabilir önemli olan sürdürmemektir. Tecrübesiyle yeteneiyle liderlik vasfyla katk yapacagn düünüyorum. Stoper mevkisi yeterli. Gelen isimlerle ilgli son karar yönetim veriyor.

UNU ALIN DYE BR ARZUM OLMADI

Teknik konu, idare ve ekonomik konumla desteklenir. stemek yetmez alnabilirlii önemlidir.

Burak Ylmaz ve Volkan ende çaltm yetenekli oyuncular. Ama unu aln demedim. Yetitirmek için az urayoruz. Hemen kaybediyoruz. Onun haklarn biz savunmalyz. Zayf dütüü anda yok etmeye alyoruz. Güçlü olduu zaman da martyoruz. Oyunculuuna karakterine çok inandm kiiler. Burak ve Volkan yeteneki baarl oyuncularn balarnda geliyor. Milli Takma alnma nedenleri performans olarak ligin iyilerinden. Gündeme gelirse o zaman konuurum. Ekonomik olarak Türk oyuncu olarak gelirse önüme olumlu bakarm.

Forvet aryosunuz, alabilmek için kulüp dengelerini bozmak gerekiyor. Bonseverisi yok fiyat bize uygunsa neden almayalm? Merak etmesinler içine girdikten sonra hata yapsa bile sürdürecek durumda deiller. Eski hatalar yüzünden yük binidirip mahkum etmek doru deildir.

HAYALMZ FNAL OYNAMAK

Amacmz dier takmlarla kavga etmek deil. Hakemlerle ilgili hiç konumama, ya da az konumak istiyoruz. ampiyonlar Liginde hedefimiz gruptan çkmak. Hayalimizdir final oynamak isteimizdir.

Tecrübe olarak skntmz yok. Eleceimiz takmlar ve grup düzenide önemli. Gökhan nler iyi bir oyuncu ama oynama ans açsndan sknt çeken bir oyuncuydu. Ani ayrld. Geçen sene ans az buldu. Ayrlma konusunda benle deil yönetimle görütü. Ne düündü ne konutu bilmiyorum. Yazn olmas benim için iyi oldu. Oyuncu olarak memnundum ama oynama ans veremedim. Bazen istesenizde oynatamyorsunuz.

ORTA SAHADAK OYUNCU GRUBU

Kat üstünde bu bölgede Atiba, Ouzhan,Tolgay, Talisca, Necip, Gökhan arasnda bir yar olacak. orta saha için bir talebim yok. Teknik olarak olabilir ama ekonomik idari pozisyonu var. Bakan ve yönetim verecek karar. Olumsuz bir oyuncu deil.

TALSCA YANLI YAPTI

Talisca yanl yapt doru yapt. Kendi mesleine saygszlk yapm oldu. Kiralk ama bizde oynamakta olan bir oyuncu. Annesinin durumu üzüntü verici ama durarak bii yapamaz. Doktor tedavi eder oyuncu edemez. dman eksiklii olacak. Performans olarak takmla çalmadan olmaz. Doru yapmad. Örenecek öreteceiz. Var olan sorunu nasl çözeceiz ona bakacaz. çalmayan oyuncunun ans az olur. Bu tip sorunlar olduu için brakmlar. Bu i sevgi ii severse skntya katlanrsan yaparsn zora katlanmak gerekiyor. Ortada bir sorun yaratm oldu. O ben yönetim oturup çözeceiz.

MARCELO KONUSU UZAMASIN

Marceloyu Lyon istiyor belli para veriyorlar biz de belli bir para istiyoruz. Koyun alp satmyoruz. Uzatlmas doru deil. Burada memnun kendisi. çok daha fazla para verse nolur o zaman versinler. Uzad zaman konunun özü kaybolur. Baz oyuncular gidecek diye yazyosunuz sonra kalyor. 1 tane pardon yok. Marceloda, Ouzhanda benle beraber. Satlrsa ne olur beni aar o konu.

BU YIL DAHA FARKLI

Balangçta oyuncu says azd. Geçen sezon sonunda 27 oyuncu vard. Skntlar var saygyla karlyorum. Transferler erken olursa daha iyi olur. Geçen sene Eylülde transfer yaptk tuttu. Defansta say çoald. ans bulamamalar az olduu için gidebilirler. Türkiyenin her takmnda oynabilecek oyuncular Franco ve Milosevic. Mustafa Pektemekin gitmesini istemem. Zaten sknt var neyin ne olacan bilmiyoruz. Cenk olmad zaman santrfor yok. u anda gitmesine karym. Transferle ilgili çok bilgim olmad için, Aboubakar düünüyorum ama olmayabilir. Porto brakmyorsa bitti. Uzatmaya gerek yok. Uzamas doru deil. Kafa att diye geçen sene herkes kovuyordu, imdi niye almyorsunuz diyorlar. Demba Ba iyi iler yapt ama u an sakat. Gignac iyi bir oyuncu. Olursa hayr demem ama hangisi olacan bilmiyorum. Sizin yazp çizdikleriniz var. Alacamz oyuncu ekonomik olacak. Costaya hayr demem. Benle deil yönetimle görüür. Tamer Tuna kalacan söylüyordu ama sonradan ayrlmak istedi. Herkes gibi o da katk yapt. Baarlar diliyoruz.. Buradan her ayrlan için üzülürüm. Ama herkesin kendi hayat var. Aradm baarlar diledim. Onun yerin yardmc düünmüyorum.

CANERN SÜREYE HTYACI VAR

Caneri kanada koyarsak uçar. 1 sene ayr kald çalyor. Alternatifimiz var ama bizim aradmz çözüm o deil. Alternatifi yapmak zorundayz. Formdaysa oynatrz. Kadro içinde oynamalar yapabilirsiniz. Caner çalyor zamana ihtiyac var .Olumsuz deilim ama Caneri görmedik. Niyeti katlm çok iyi ama müsabaka oynamak farkl. Geçen sene çok istedi. Ama eksik kald bu normal. 1 sene sakatlk süresi yaad. Hazrlk maçlar kstas olacak.

OYUNCUNUN GENç OLMASINI STERM

Ya ortalamas rakamlara bakacaksnz. Bizim en genç oyuncumuz kim? Defansta Mitroviç hemde genç. Franco genç. Miloseviç genç. Kaybmz daha fazla. Ben isterim ki genç olsun. Tecrübeli bir oyuncu gibi oyunu görsün. Mesela Ouzhan. nler de 33 yandayd ama yal diye brakmadk. Lens ve Ben Arfa daha önce konuuldu. Olursa kulübün kararna bal. Santrfor açk ben onlara o bölgeyi vereyim. Kanatlarda Demba ba Aboubakar olsa bu kadar srar etmezdim, bana yeterdi. Babel ideal bir santrfor deil. Demba Ba tipi bir oyuncu daha iyi olur.

Ana Sayfaya Git