Şenol Güneş: Dünya Kupası'nda olmayı çok istiyorum

A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Çok ihtiyacımız var. Dünya Kupası’nda olmayı ben çok istiyorum. Şu anda çok mutluyum, oyuncular mutlu” dedi.

Haberler 29.03.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

A Milli Futbol Takm, 2022 FIFA Dünya Kupas Avrupa Elemeleri G Grubundaki 2nci maçnda spanyada oynanan mücadelede Norveçi 3-0 malup ederek 2de 2 yapt ve liderlie yükseldi. Karlamann ardndan A Milli Futbol Takm Teknik Direktörü enol Güne, basn toplantsnda mücadeleyi deerlendirdi.

Aldklar galibiyet için oyuncularn tebrik eden enol Güne, Grupta ikinci maçmz Hollandann ardndan Norveç ile oynayacaktk. 2 güçlü takmla üst üste oynadk, bugün de kazandk ve mutluyuz. Geçen maçta yeni bir balangç yapmtk. Henüz 2 maç oynadk. Bugün itibariyle oyunla ilgili konumay doru bulmuyorum. Kazannca her ey doru, kaybedince kötü olduu için çok fazla girmeye gerek yok. Bütün oyuncularm alnlarndan öpüyorum, teekkür ediyorum, onlarla gurur duyuyorum. ki maçta da dikkatli, akll, disiplinli ve yürekten oynadlar. Her eyi yerinde, zamannda, doru yaptlar ve karln aldlar. Rakibimizin gücünü biliyorduk. Özellikle önde Sörloth ve Haalandn etkinliini. Sabrl oynadk. Doru oyundu ve sonuç geldi. Oyuncularma ve bugünleri bizlere hazrlayan yönetime teekkür ediyorum. Türk milletinin arkamzda olduunu hissediyoruz. O heyecan, sorumluluu tayoruz. Bütün oyuncular tayor. Doru iler yaptmz düünüyoruz, bizim için güzel bir maç oldu diye konutu.

DEFANSTA ALTERNATFMZ KALMADI

Rakibin zaaflarndan faydalandklarn belirten enol Güne, Oyun içinde rakibi 2 santrforu yan yana olup Odegaard ve Elyounisiyi içeri sokuyorlard. Bekleri çkartyorlard, bekleri kapattk. Hakan çok çalt. Belki kendi oyununun dna çkt ama ofansta da i yapt. Yusuf da bunu iyi yapt. Geride risklerimiz vard, uzun toplar. Banda bir kere yaptlar o da ofsayt oldu. Onun dnda yapamadlar, baarl olduk. 1.94 boyunda iki tane hareketleri santrforlar vard. Ona kar Okay zaman zaman yardmc oldu. Bizim defansta alternatifimiz kalmad. ki bek ve iki stoperimiz bizimle yok. Ozan da hastayd. Sabah snd zaman halsizim dedi. Öleden sonra bir daha baktk, 10-15 dakika oynarm deyince ben onu oyuna koydum. O zaman da 3lüyü daha rahat kullandk. Hem ileriye gidip tutamyorduk hem de skor gelmiti. çok yorulan oyuncular vard. Burak, Yusuf, Hakan, Kenan onlar dar çkarp orada daha çok koan oyuncu Halili, Caneri, Enesi koydum. 3lüye dönebiliriz tabii. Ben 3lü, 4lü, 2lü çok üstünde durmam. Nihayetinde savunma ve hücum yapyorsunuz. Sistemler bize yardmc olan unsurlardr. Ama deiiklikler oyuncunun kafasnda karklk yaparsa yapmamak lazm. Bizim oyuncularmz benimsiyor. Verilen görevin en iyisini yapmaya çalyorlar eklinde konutu.

DÜNYA KUPASINDA OLMAYI BEN çOK STYORUM

Hollanda ve Norveç galibiyetlerinin ardndan Letonya maçna konsantre olmann zor olup olmayaca sorulan Güne, u ifadeleri kulland:

Düünce olarak, kazanma duygusu olarak bir sknt olacan düünmüyorum. Oyuncularmz buna artk altlar. Ne düündüümüzü, yapmak istediimizi hepsi ekip ruhu içerisinde biliyor. Hep birlikte ne yapacamz ortaya koyuyoruz. Ancak bu tip maçlar zordur. Norveçte mesela 43 dakika gol atamad. Sonrasnda 2 gol üst üste buldular. Hollandada Letonyaya 2 tane att. Ne ezik olacaz ne de havaya gireceiz. imizi iyi yapacaz, Letonya maç da zor bir maç. 2 tane güçlü takm yenmemiz, dier takmlar yeneceimizin garantisi deildir. Ama oyunumuz, isteimiz bir avantajdr onu kullanacaz. Buraya geldikten sonra da yüzde 100ünü yapmak zorundayz. Yarndan itibaren Letonya maçna hazrlanacaz. Sonrasnda Avrupa ampiyonas var. Daha sonra eylül ayna geliriz. Her eyi yerinde zamannda yapmak lazm. Daha önce Avrupa ampiyonasnda son dakikada attmz gollerle maç kazandk. Ama Fransay daha iyi oyunla daha rahat yendik. Bu futbolda var. Sürprizler onun için oluyor. Hollanda ve Norveç iyi takmlar. Marka oyuncular var. 2 maçn oyun tarzyla, Letonya maçnn oyun tarz ayn olmayacak. Bunun da zorluklar var. Savunma yapmak hücuma göre daha zordur. Daha çok beceri ve zenginlik ister. Bu kadar emein karlnda oyuncularn da buna hakk yok, benim de hakkm yok, Türkiyenin de hakk yok. Bunun karln almamz lazm. çok ihtiyacmz var. Dünya Kupasnda olmay ben çok istiyorum. u anda çok mutluyum, oyuncular mutlu. Bu mutluluu Allah bozmaz, yeter ki biz bozmayalm.

ONLAR TOPUN BZDE KALMASINI STYORDU, BZ DE ONLARDA KALMASINI STYORDUK

Topun rakipte kalmasn istediklerini aktaran Güne, Güçlü bir takma kar oynadk. Onlarn güçlü taraflarn kontrol altna alnca hücuma çklarmzda etkili ataklarmz oldu. Oyun bizim lehimizde geçti. Onlar topun bizde kalmasn istiyordu, biz de onlarda kalmasn istiyorduk. çklarmz, baaryla bitirmemiz oyunu lehimize çevirdi dedi.

CUMHURBAKANIMIZ FUTBOLU SEVYOR

Karlamann ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kendilerini aradn belirten enol Güne, öyle konutu:

Cumhurbakanmz maçtan sonra arad. Zaten kendisi eski bir futbolcu. Futbola ilgili, bizi seviyor. Futbolu da seviyor, Türkiyenin baarsn istiyor. Her eyi paylat. Oyuncularmz, bakan, teknik heyeti herkesi tebrik etti. Tüm Türkiye bu maçlara kilitlendi. O yüzden moral deeri yüksek, bu gece bizim içinde özel bir gece. Kandilimizi kutladlar. Tebrik ettiler, biz de kendisine teekkür ettik.

KAZANDIK, DEMEK K DORU LER YAPTIK

Doru iler yaparak kazandklarn söyleyen Güne, Bu maçta futbolun bu taraflarna hiç girmeyeceim. Maç kazandk. Öyle yaptm, böyle yaptm desem de bir ksm bravo iyi yaptn, bir ksm da kazannca zaten böyle konuuyorsun diyecei için Türkiyedeki ksr döngüye dümek istemiyorum. Kazandk, demek ki doru iler yaptk ifadelerini kulland.

NORVEç SON YILLARDA YÜKSELEN BR TAKIM

Norveçin son zamanlarda yükselite olduuna dikkat çeken enol Güne, Norveç son yllarda yükselen bir takm. FIFA sralamasna baktmz zaman da yükseliyor. Genç bir kadro kurdular ve son yllarda iyiye gidiyorlar. Hücum hattnda zengin, dünya çapnda oyuncular ürettiler. Savunmada deiiklikleri oldu. Bugün biz sabrla oynadk. Dikkatli oynadk. Rakibin açklarn kullanarak oynadk ve o yüzden baarl olduk. Bu Norveçin kötü takm olduunu göstermez. Bugün bizim daha iyi olduumuzu gösterir. Norveç iyi bir takm, iyi oyuncular var. Hocalarn da biliyorum, baarl bir hoca. Norveç bu akam baarl olmad ama bu oyuncularn iyi oyuncular olmadn göstermez diye konutu.

OZANA YEN BALIYORSUN DEDM

Att 2 golle galibiyette büyük pay sahibi olan Ozan Tufan hakknda da yorumda bulunan Güne, Ozan iyi bir oyuncu. Fenerbahçede de bizde de iyi oynuyor. Ona da söyledim. Yeni balyorsun dedim eklinde konutu.

TAKIMIN BLOK OLARAK YARDIMLAMASI VE HÜCUMA çIKMASI BZE ZENGNLK KATTI

Alnan 2 galibiyetteki oyun plannn Avrupa ampiyonas için prova olarak deerlendirilip deerlendirilemeyecei yönündeki soruya ise enol Güne u yant verdi:

Ksmen doruluk pay var. Her gün yeni bir gün, yeni bir kadro çkabiliyor önümüze. Bugün itibariyle bunlar doru yaptmz düünüyorum. Yeterli mi ? Daha iyi olmamz lazm. Eksiklerimiz var ama artlarmz fazlayd. Savunma anlamnda oldukça mesafe aldk. Öndeki oyuncularn savunmaya yardm, takmn blok olarak yardmlamas ve hücuma çkmas bize zenginlik katt. Bunu daha da iyi yapmamz lazm. çünkü dünya futbolu da bunu iyi yapyor.

Ana Sayfaya Git