Şenol Güneş: "Ürettiğimiz oyuncuyu değersiz kılıyoruz"

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Oyuncu üretiyoruz, ürettiğimiz oyuncuyu değersiz kılıyoruz. Arda, Burak, Selçuk için de geçerli. Cenk, iyiydi gitti. İyi oynadı 3 sene sonra onu eleştirmeye başlayacağız. Yanlışları düzeltmek başka onu yok etmek başka. Yok etmeyelim değerini koruyalım" dedi.

Haberler 10.01.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneinin (TÜFAD), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) i birliiyle Antalyann Serik ilçesi Belek Turizm merkezindeki bir otelde düzenlenen Uluslararas Pro-Lisans Antrenör Geliim Seminerinde Beikta Teknik Direktörü enol Güne, Türkiye Ligi ve ampiyonlar Ligi konulu sunum yapt. Hep doruyu yapmaya çaltklarn dile getiren Güne, sürekli yanllar görerek eletiri yapmann çözüm olmamas nedeniyle antrenörlere çok büyük görevler dütüünü söyledi.

Futbolun günümüzde tesisleriyle, malzemesiyle, baarsyla geçmie göre daha iyi yere geldiini anlatan Güne, Biz eksikleri konutuumuz için çok taklyoruz. O günden bugüne gelinceye kadar mutlu olabiliriz de ikayetçi olabiliriz de. Niye ikayetçi oluyoruz? Daha çok yapabilelim diye. Ayn ey takm içinde geçerli. Baar geldikçe, eletiri, hatta hakaret daha fazla geliyor. çünkü o futbol kültürümüzü oluturamadk diye konutu.

AMATÖR YÖNECLER VAR

Antrenörlerin yöneticileri doru ya da yanl etkileyen ve yönlendirenler olduunu belirten Güne, Amatör yöneticiler var. Kulüp yönetiminde karar alrken size müdahale ediyor, etki yapyor. Oyunun okunamadn, oyunun hocann okuyamadn kim söylüyor? O söylüyor? Söyleyen kim? çimizden biri. Ona söylüyor. O sizden ald bilgiyi size kullanyor dedi.

Antrenörlerin önemini anlatan enol Güne, öyle konutu: Biz önemliyiz. Biz yöneticiyiz, ayn zamanda yönetileniz. Bu ara kesim çok önemlidir. Bakan ve yönetimin üstüne asla çkmam. Ama konumalarmda etkilerim. Etkilemeliyim ama son karar verdi mi sorumluluk da onundur. Burada susmasn bilmek lazm. Transferi kim yapar? çok konuuluyor. çünkü medya onu istiyor. Hep polemik konusu aranyor. Transferi teknik olarak ben yapyorum. Cenk neden gitti? Biraz sonra örneini vereceim. Teknik olarak size örneini verebilirim. Hangi hoca iyi oyuncusunu brakr? Hiçbiri brakmaz. Ama giderse ne yapar? Sayg duyar. Fikrini de söyler. çünkü biz çözüm üreten insanz. Biz mazeretlerle konuamayz. Ama sorunlar içimizde kalmal. Hatrlasanz, sezon banda ben gidiyordum ya da yönetim beni gönderiyordu. Ama ben buradaym. Beiktan teknik sorumlusu olarak lig ve ampiyonlar liginin verilerini sizlerle konuuyorum. Yarn da gidebilirim.

OYUNCU ÜRETYORUZ, ÜRETTMZ OYUNCUYU DEERSZ KILIYORUZ

Baarl sonuçlar için kadro yaplanmasnn önemini vurgulayan enol Güne, yetenekli oyuncularn üretimine önem verilmesi gerektiini söyledi. enol Güne, Oyuncu üretiyoruz, ürettiimiz oyuncuyu deersiz klyoruz. Bu oyuncuyu 10 senede buraya getirdin, imdi diyorsun ki git kardeim. Yeniden balayacaz. Kötü örnek oluyorsunuz. Bu Arda, Burak, Selçuk için de geçerli. Cenk, iyiydi gitti. yi oynad 3 sene sonra onu eletirmeye balayacaz. Yanllar düzeltmek baka onu yok etmek baka. Yok etmeyelim deerini koruyalm. Ama önce antrenör olarak biz eitelim. Oyunculara biz futbol eitimimin yan sra karakter eitim vermeliyiz. Messi zaten Messi ama nasl davranacan kulüp organizasyonunda yerine oturtabiliyorlar dedi.

HAKEM OYUNU YAVALATMAYA YARDIM EDYOR

Hakemlerin de hatalar yapabileceini aktaran Güne, futbolcularn oyunu yavalatmasna hakemlerin yardmc olduunu savundu. 15inci 30uncu dakikada kalecinin oyunu yavalattn kart görmediini aktaran Güne, 80 ya da 90da kart görebildiini belirtti.

Güne, Ya sen futbol oynatmay sala. Adam oynatmak istemiyor sen de ona yardm ediyorsun. Hakemler de bask altnda. Dier hakemlerin de hatalar var. Ne hatalar yapld. Kievde penaltmz verilmedi. Ligde duygularm baka bir eye gitmiyor sadece oynamaya gidiyor diye konutu.

Beiktan ampiyonlar Ligi karlamalarnda oynad maçlarda att ve yedii gollerden oluan video gösterimi de yapan enol Güne, atak srasnda kaybedilen toplarda takmndaki bütün futbolcularn top kapma için mücadele etmesi gerektiini anlatt. Ligde duran toptan en az gol yiyen takm olduklarn belirten Güne, Cenk niye gitti. Biri Sivasspor dieri de Porto maçnda yediimiz gol. Bir ey bulmam lazm diye espri yapt. Yetenekli, karakterli oyuncularnn bulunduunu aktaran enol Güne, Herkesin keyif alaca oyun oynamaya çalyoruz. ampiyon gibi düündük. Futbolculara özgürlüü de sorumluluu da verdik. Tehlikeli taraf bu. Futbolcular özgür olacak ama mark olmayacak. Kötü mü iyi mi. Bizim iimizin zorluu da o. Antrenörün ii antrenörlük yapmaktr. Bir ie odaklanacaksn en iyi ii yapacaksn. Görev bölümlerini yerine oturmas gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git