Sergen Yalçın: Hiçbir takım çantada keklik değil

Süper Lig’in 21’inci haftasında Beşiktaş, sahasında Göztepe’yi 2-1 mağlup ederek ilk yarıyı lider bitirmeyi garantiledi. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

Haberler 26.01.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ocak aynda zor bir periyottan geçtiklerini belirten Sergen Yalçn, Kazandmz için mutluyuz. lk yarnn son maçyd. Bugün zor bir maçt. Rakibimiz iyi mücadele etti. Oyuna da ortak oldular. Takm olma özelliimiz ortaya çkt. Ljajic, Gökhan Töre, NKoudou ve Dorukhann oyuna girmesiyle daha da toparlandk. Zor da olsa önemli bir galibiyet alp, lider bitirdik. Bizim için önemliydi. Zor bir süreçten geçerek buraya geldik. Kötü baladmz sezondan sonra toparlanan, iyi oynayan, mücadele eden, oyunsal anlamda güçlü olan bir Beikta var. Hak ettiimiz yerde bitirdik. Baz maçlar kazanmak zordur. Takm 7 günde 3 maç oynad. Her maç 110 kilometrenin üstünde kouyor. Bu kolay bir i deil. Bugün ikinci yarda da normal olarak bu yorgunluk gözüktü. Hamleler yaparak oyuncular diri tutmaya çalyoruz. Zor bir ikinci yar bizi bekliyor, herkes için zor olacak. yi konsantre olmak zorundayz, iyi mücadele etmek zorundayz. Bunlar yaptmz sürece bir sorun olacan düünmüyorum. nallah ligin ikinci yarsn da burada bitiririz dedi.

PUAN ORTALAMASININ 2 VE ÜSTÜNDE OLMASI GEREKYOR

Büyük takmda çalmann zorluklarna dikkat çeken Yalçn, Büyük takmda çalyorsanz minimum 2 puan ortalama ile gitmek zorundayz. 2 ve üstü bizim için yeterli. Kazandmz maçlarn ardndan o puan ritüelini yakaladk. 2nin üzerindeyiz. Bana göre yeterli bir ortalama. Bunu devam ettirebilirsek ligi istediimiz yerde bitirebiliriz diye konutu.

SANTRFOR ALMAK STYORUZ

Ljajic ve Gökhan Törenin aralarna döndüünü hatrlatan Yalçn, yi antrenman yapmaya baladlar, fit duruma geliyorlar. Onlardan faydalanacaz. kisine de yeni transfer olarak bakyoruz. Santrfor bölgesine transfer istiyoruz. artlar uygun olur mu bakacaz. Ben raporumu daha önce verdim. Uygun olursa santrfor istiyoruz. Bu benim konum deil, bakan ve yönetimin konusu. Olursa olur, olmazsa kadromuzla devam edeceiz ifadelerini kulland.

HçBR TAKIM çANTADA KEKLK DEL

Hiçbir takmn çantada keklik olmadn belirten Yalçn, öyle konutu: Ben kenarda olduum halde 3 maç bana bile ar geliyor. Oyunculara neden gelmesin? Hepsi 10 kilometrenin üstünde kouyor. Kolay deil. çocuklar en iyisini yapmaya çalyor. Bugün ikinci bölümde oyun temposu dütü. Bu da normal. Yorgunluk bizi biraz etkiledi. lk yar rakip bir kere geldi, gol oldu. Oyuna iyi baladk. 2 tane golümüz VARdan döndü. Erken gol atsak deiik bir oyun olabilirdi. Gol yedimiz zaman takm reaksiyon gösteriyor. çocuklar çaba sarf ediyor. Maçlar kazanmak kolay deil. Hiçbir takm çantada keklik deil. Puan için elinden geleni yapyor takm. Zorlanmak, bu sorunlar yaamak normal.

ELMZDEN GELENN EN YSN YAPMAYA çALIIYORUZ

Avrupadaki teknik direktörler arasnda 5inci srada olduu hatrlatlan Yalçn, sözlerini öyle noktalad: Avrupa boyunu bilmiyorum. Bu pozisyonda olmak benim için mutluluk verici. Ben geçen sene göreve baladktan sonra pandemi balad. Zor bir dönemde geldik. Zor bir i yapyoruz. Büyük takmlarda çalmak çok zor. yi sonuçlar almaya mecbursunuz. Bu pozisyonda çalmak çok zor. Ben, ekibim, oyuncular elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalyoruz.

Ana Sayfaya Git