Sevinç büyük

Diyarbekirspor'un Misli.com 3. Lig 1. Grup'tan Misli.com 2. Lig'e yükselmesi Diyarbakır'da sevinçle karşılandı.

Haberler 05.05.2021 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son hafta maçnda stanbulda Arnavutköy Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak, 68 puanla 2. Lige yükselen Diyarbekirsporun ampiyonluu kentte heyecan oluturdu.

Diyarbekirspor Kulübü Bakan Vekili ve basn sözcüsü Veysi Avar, 8 yl boyunca kupaya duyduklar özlemi giderdiklerini söyledi.

Geçmi sezonlarda takm olarak play-off maçlarnda çok sknt çektiklerini belirten Avar, bu sezon dorudan üst lige çkmann gururunu yaadklarn aktard.

Avar, Türkiye liglerinde bu sezon deplasmanda malup olmadan da rekor krdklarna iaret ederek, Bu kupay Diyarbakra armaan ediyorum. Bu kupay sadece takmmz deil Diyarbakr halk kazand. Camia olarak bu sevinci halkmza yaattmz için mutluyuz ve gururluyuz. dedi.

- Hedefimiz yine ampiyon olarak üst liglere çkmak

Diyarbakrda 24 Ocak 2001de düzenlenen silahl saldrda, 5 meslektayla ehit edilen l Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkann Sakaryann Hendek ilçesindeki kabrini, ampiyonluk kupasyla ziyaret ettiklerini hatrlatan Avar, öyle konutu:

ehit Ali Gaffar Okkan bizim onursal bakanmz. Okkan takmzn hocasyla beraber çalmt. O dönemde enol hocamz takmn kaptanyd. Ligin banda kupay kazanrsak Okkann mezarna kupayla gideceimizi söyledik. Mahcup olmadk ve ampiyon olduk. Kupamz aldk Gaffar babamz ziyarete gittik. Sevincimizi kendisiyle paylatk. Keke kendisi de aramzda olsayd. Sporcularmzla kentte tur attk. Pandemi süreci olmasyd daha çok taraftarla kutlama yapardk. Hedefimiz yine ampiyon olarak üst liglere çkmak.

- ampiyonluu bize güvenen taraftarmza armaan ediyorum

Teknik direktör enol Demir ise zor, uzun ve çekimeli bir lig yaadklarn ifade etti.

Ligin banda balayan mücadeleyi lig sonunda hak ettikleri ampiyonlukla bitirdiklerini dile getiren Demir, bunun mutluluunu yaadklarn kaydetti.

ampiyonluun kendileri için çok önemli ve anlaml olduunu anlatan Demir, ampiyonluu bize güvenen taraftarmza armaan ediyorum. Ali Gaffar Okan, bizim ve Türkiye için çok önemli bir insand. Futbolcularmla kupay ona armaan ettik ama göremedi. Geçmite takm kaptanyken süper lige çktmz zaman da kendisine antrenör olarak kupayla geleceimizi söylemitim. Rabbim bunu da bana nasip etti. eklinde konutu.

- Bu ehrin çocuklarnn gelip bu takmda forma giymesini istiyoruz

Diyarbakrn futbol ehri olduunu aktaran Demir, olmas gereken yerin TFF 1. Lig ve Süper Lig olduunu, bir adm attklarn, gerisinin gelmesini de istediklerini bildirdi.

Bu ehrin çocuklarnn gelip bu takmda forma giymesini istiyoruz. diyen Demir, Diyarbakrn potansiyeli yüksek bir ehir olduunu, gençlere ans verilmesi gerektirdiini belirtti.

Demir, Tesisimiz yok ve kirada kalyoruz. Takmmz için tam teekküllü acil bir tesis yaplmas gerekiyor. Devlet büyüklerimizden bu konuda destek bekliyoruz. u an ampiyonluun tadn çkaralm. Aslanlar gibi görevimizi yerine getirdik. Önemli bir baar elde ettik. 36 maçtr görev yapyorum. Deplasman malubiyeti olmayan bir takm yarattk. Son 15 maçn sadece dördünde gol yiyen bir takm. 11 deplasmanda gol yemeden galip gelen bir takmz. Doru yapmz ki; bu puanlar ve ampiyonluk geldi. ifadelerini kulland.

- Vatandalar ampiyonluun sevincini yayor

Esnaf Faik Gözalan, Diyarbekirsporun ampiyon olmasndan duyduu mutluluu dile getirdi.

Uzun süredir takmn ampiyon olmasn beklediklerine anlatan Gözalan, Sporu seven bir halkz. Takmn ampiyon olarak üst lige çkmas bize gurur verdi. Takmda üst kademeden malzemecisine kadar herkesi tebrik ediyorum. dedi.

Esnaf Hasan Vuran ise takmn 2. Lige yükselmesinin mutluluk verici olduunu aktard.

Vuran, 8 yl aradan sonra ampiyonluk Diyarbakr için gurur verici. çok sevindik. diye konutu.

Ana Sayfaya Git