Seyircisiz maçlar kurul tavsiyesi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bütün liglerde maçların nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynama kararının, kendilerinin değil Koronavirüs Bilim Kurulu'nun ve Bakanlıkların üst düzey temsilcilerinin tavsiyesiyle alındığını belirtti.

Haberler 17.03.2020 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFFden yaplan açklamada, federasyona yaplan eletirilere anlam verilemedii aktarlarak, unlar kaydedildi:

Bilindii üzere 12 Mart 2020 tarihinde Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan bakanlnda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar alnacak tedbirlere ilikin toplant yaplm, toplantya Bilim Kurulunun yan sra tüm Bakanlarmz da katlmtr. Toplant sonunda Cumhurbakanl Sözcüsü Sayn brahim Kaln, koronavirüs tedbirleri kapsamnda 16 Mart itibaryla ilk, orta ve liselerin bir hafta, üniversitelerin de üç hafta süreyle tatil edileceini ve spor müsabakalarnn da nisan sonuna kadar seyircisiz oynanmasna karar verildiini açklamtr. Bu gelimelerden de net bir ekilde anlalaca üzere spor organizasyonlarnn sürdürülmesi yönündeki karar, Bilim Kurulu ve Bakanlklarn üst düzey temsilcilerinin tavsiyesi ile alnmtr.

Bu karar sonras TFF üzerine odaklanlmasnn anlalamaz olduu vurgulanan açklamada, Devletimizin; ülkemiz ve tüm insanlarmzn bata salk olmak üzere bütün menfaatlerini gözeten bu kararna sayg duyulmas gerekirken, ksaca mesele Türkiye iken sporun ruhuna uymayan ve pozisyonlara göre hareket tarz tayan kimi açklamalarn da kabul edilmesi mümkün deildir. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git