Sezon sonunda şampiyon olacağız"

Galatasaray'ın deneyimli stoperi Serdar Aziz, Süper Lig'de sezon sonunda şampiyon olacaklarını söyledi.

Haberler 15.01.2018 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Serdar Aziz, Galatasarayn Antalyann Serik ilçesine bal Belek Turizm Merkezinde yapt kampta açklamalarda bulundu.

Teknik direktör Fatih Terimin gelmesiyle ikinci yarnn daha iyi geçeceine inandn aktaran 27 yandaki stoper, Lige frtna gibi baladk. Herkes erken bir aamada ampiyon olacamz konuuyordu. Zaten sezon sonunda ampiyon olacaz ama sonrasnda sistem deiiklikleri gibi birçok etken, puan kayplarna neden oldu. Fatih hocann geliiyle ikinci yar her eyin daha da iyi olacan düünüyoruz. Hedefimiz sezon sonu ampiyon olmak. diye konutu.

lk yarnn son 4 deplasman maçn kaybettiklerini hatrlatan Serdar, Deplasmanlarda çok iyi oynayamadk. Takm olarak zihinsel ve fiziksel olarak deerlendirmelerini yapyoruz. Ksa sürede bunu çözeceimize inanyorum. ifadelerini kulland.

Serdar Aziz, sar-krmzl takmn duran toplardaki zaafna deinerek, Akc oyunda çok fazla gol yemedik. Daha çok duran toplardan yedik. Aslnda tüm arkadalarmzla iyi niyetli olarak çalyoruz. Demek ki daha çok çalmamz lazm. eklinde görü belirtti.

Süper Ligde ampiyonluk mücadelesi veren 4 takm olduunu anlatan sar-krmzl futbolcu, unlar kaydetti:

Bu sezon zorlu bir lig oluyor. Sonuna kadar böyle gideceini düünüyorum. Dört takm arasnda ligin sonuna kadar mücadelenin devam edecektir. nallah sonunda biz ampiyon olacaz. Her takm elinden geleni yapmaya çalyor. Mücadelemizin en iyisini sahaya koymaya çalyoruz. Dier kulüplere bakmyoruz. Kendi iimizi yapp sonunda ampiyon olmak istiyoruz.

- Fatih hoca tartlmaz

Serdar Aziz, ilk yarnn son haftasnda Hrvat teknik adam Igor Tudorun yerine Fatih Terimin gelmesinin kendilerine faydal olacan söyledi.

Fatih Terimin teknik adamlnn tartlmaz olduunu dile getiren Serdar, Teknik direktör deiikliin bize olumlu katks olacan düünüyorum. Tüm arkadalarm da böyle düünüyor. ikinci yarya zihinsel ve taktiksel olarak çok iyi hazrlanyoruz. Her ey bizim için daha iyi olacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Terimin A Milli Takmda kendisine ilk kez ans veren teknik adam olduunu hatrlatan Serdar, Fatih hocann birçok oyuncuya katks tartlmaz. Bana da büyük katklar oldu. lk kez Fatih Terim döneminde A Milli Takm formas giydim. lk maçmda da gol attm. Benim için unutulmazd. Yeniden Fatih hoca ile çalmak benim için onur ve gururdur. Hocamzn tavsiyelerini en iyi ekilde dinleyeceim. diyerek sözlerini sürdürdü.

Serdar Aziz, Galatasarayda yeni uygulanacak her bölgeye farkl antrenör sistemiyle ilgili, öyle konutu:

Hocamz, verdii kararlarla Türkiyeye damga vurmu, Türk futboluna olumlu katklar olan bir isim. Yine böyle bir katks olacan düünüyorum. Teknik ekibe katlan tüm isimler Türk futboluna önemli hizmetler vermi oyunculard. Bize katklar olacana inanyorum. Bu sistemin bize olumlu yönde yansyacaktr. Daha önce büyük tecrübeleri olan aabeylerimizin, hocalarmzn sözünü dinleyerek elimizden geleni yapacaz.

- Deiiklikler nedeniyle zorlandk

Serdar Aziz, sezonun ilk 16 haftasnda görev yapan teknik direktör Igor Tudorun iler iyi giderken yapt deiikliklerin kendilerini zorladn belirtti.

Sistem ve oyuncu deiikliklerine ksa sürede adapte olmann zorluundan bahseden milli futbolcu, Farkl sistemde, farkl oyuncularla oynamak hepimiz açsndan zorlu oldu. yi giderken bir eylerin deimesi oyuncular açsndan gerçekten zor. Bunlarda zorlandk. O da sahaya yansd. diye konutu.

- ikinci yarda daha iyi bir Serdar Aziz izleteceim

Tecrübeli futbolcu, sezonun ikinci yarsndan daha iyi bir performans göstereceini dile getirdi.

Galatasaraydaki ilk sezonunda yaad sakatlklara deinen Serdar, unlar kaydetti:

Geçen sezon ciddi bir sakatlk yaadm. Yaklak 6 ay sahaya çkamadm. Bu, bir futbolcu için çok zor. Benden beklentilerin yüksek olduunu biliyorum. Bunu karlamak için çok çaltm. Neticesinde bu sezon formay kaptm. Elimden gelenin en iyisini yaptm. yi bir sezon geçirdiimi düünüyorum. Daha da iyi olacam kendim de biliyorum. Bunun için daha çok çalarak, ikinci yarda daha iyi bir Serdar Aziz izleteceim.

Sezonun ilk yarsnda iki kez burnu krlmasna ramen ameliyat edilmeyi reddeden Serdar Aziz, Takmn bana ihtiyac olduundan dolay bu fedakarl yapmak durumundaydm. Defans oyuncusu olarak bamza bunlar gelebiliyor. Burnumuz veya baka yerlerimiz krlabiliyor. Her zaman sahada olmak istiyorum. Takmn da bana ihtiyac olduu zaman daha çok özveri ile mücadele etmek istiyorum. Daha önce her fedakarl yaptm. Elimden geldiince daha çok fedakarlk yapabileceimi söyleyebilirim. deerlendirmesinde bulundu.

- Gomis çok kaliteli bir futbolcu

Galatasarayl futbolcu, sar-krmzl ekibin golcüsü Bafetimbi Gomisin çok kaliteli bir oyuncu olduunu söyledi.

Gomis ile rakip olmas durumunda zorlanp zorlanmayacann sorulmas üzerine Serdar, Gomis, çok kaliteli bir futbolcu. Att gollerle bunu gösterdi ama bugüne kadar hiçbir oyuncudan çekinmedim. Her oyuncuya kar da iyi mücadele ettiimi düünüyorum. Aslnda ayn soruyu Gomise sormak lazm. Bizim takmmzda olduu için avantajlyz. diye konutu.

Serdar Aziz, sar-krmzl ekibin stoper mevkisindeki rekabetli ilgili, Rekabet her takmda var. Galatasaray gibi büyük bir camiada daha üst seviyede olacaktr. Tüm arkadalarmz, hem karakter hem de futbolculuk açsndan çok kaliteli ve önemli isimler. Onlar da çalp, mücadele ediyorlar. Hepimiz takmn iyi olmas için urayoruz. Rekabetin baar getirdiini herkes biliyor. kinci yarda rekabetin daha da artacana inanyorum. eklinde görü belirtti.

- Ülkemi ve takm arkadalarm EURO 2016da yalnz braktm

Serdar, sakatl nedeniyle 2016 Avrupa Futbol ampiyonasn (EURO 2016) evde izlemenin zoruna gittiini aktard.

Sakatlk, bir futbolcunun bana gelebilecek en kötü ey. diyen milli futbolcu, Bunu da geçen yl çokça yaadm ve çok üzüldüm. Ülkemi ve takm arkadalarm EURO 2016da yalnz braktm. Evde izlemek insann zoruna gidiyor. Allah hiçbir futbolcuya sakatlk göstermesin. Rusyadaki 2018 FIFA Dünya Kupasna da gidemiyoruz. Bu da ac bir kayp. nallah bundan sonras bizim için daha iyi olur ve dünya kupalar ile Avrupa ampiyonalarna sürekli katlrz. deerlendirmesinde bulundu.

ngilterenin Everton takmna transfer olan Cenk Tosun ile ilgili görülerini dile getiren Serdar, u ifadeleri kulland:

Cenki tebrik ediyorum. ngilterede baarl olacana inanyorum. Süper Ligde karlkl oynadk. Türk futbolcularn hayalleri Avrupada oynamak. Türk oyuncularn gerçekten inanrsa baarabileceini düünüyorum. Kalite ve yeteneklere sahip olduumuzu düünüyorum. Sahada taktiksel ve zihinsel olarak iyi olursa herkesin Avrupada rahat oynayacan düünüyorum.

Kariyer hedefiyle ilgili açklamada bulunan Serdar Aziz, Uzun yllar Galatasarayda oynamak ve buraya hizmet etmek istiyorum. Kariyer planlamamda u an sadece Galatasaraya odaklym. Gelecekte neler olur bilinmez ama böyle devam etmesini umuyorum. diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git