Sığınmacılar için düzenlenen futbol turnuvası sona erdi

Mardin'in Midyat ilçesinde, konaklama merkezine yerleştirilen sığınmacı Suriyeli ve Iraklı ezidiler çadır kent yönetiminin katkılarıyla düzenlenen, kardeşlik futbol turnuvası sona erdi.

Haberler 03.01.2018 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkelerinde meydana gelen iç karklklardan dolay Türkiyeye snan ve Midyattaki Geçici Konaklama Tesisinde yaayan Suriyeli, Irakl ve çadr kent personeli arasnda düzenlenen futbol turnuvas oynan final maçyla son buldu.

Final maç, Irak ve Suriyeli karma takm ile kamp çalanlar arasnda oynand. Irak ve Suriyeli karma takm, çadr kent personelinden oluan takm 5-2 yenerek ampiyonlua ulat.

Turnuvay seyreden Suriyeli çocuklar, sk sk tezahüratta bulunarak takmlarn desteklediler. Güzel bir atmosferde geçen karlama bayan seyircilerin ve snmac gençlerin ilgi oda oldu.

Kampta Türkçe öretmenlii yapan Aye Takn, AA muhabirine arkadalaryla beraber maça geldiklerini belirterek, Her ey imdiye kadar iyiye gitti. Her ne kadar yeniliyorsak ta kaynama adna çok güzel bir maç. dedi.

Maç izlemeye gelen Halclk kursu öretmeni Müne Aslan ise, son üç yldr kampta çaltn ifade ederek, unlar kaydetti:

Daha önce yaplan etkinliklerde özellikle bu tür maçlarda Suriyeli çocuklarn taraf tuttuunu görüyorduk. Ama bu gün bizi mutlu eden bir ey oldu, görüldüü gibi çocuklarn Türk öretmenleri desteklediini tarafsz olduunu birlik ve beraberlik içerisinde yaadmzn bir kantdr, bir göstergesidir ve bu beni çok mutlu etti.

çadrkent Eitim Merkezi Müdürü Bedrettin ahin, takmlara kupa, madalya ve çeitli ödüller verdi.

Ana Sayfaya Git