Silah ustası babanın kızı, olimpiyatlara hazırlanıyor

Silah ustası ve atıcılık antrenörü babasını örnek alıp heves ettiği atıcılıkta milli takım forması giyen Nilay Ak (27), 2020 Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Ak'ın olimpiyatlara giden yoldaki en büyük sorunu ise sponsor.

Haberler 23.03.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalya l Emniyet Müdürlüünde silah bakm ve tamir teknisyeni babas Halil Akn (54) evde haval silahlara bakm yapt yllarda silahlarla iç içe büyüyen Nilay Ak, çocukken atcla merak sard. 2012 ylna kadar babasndan özel dersler alan ve atcln gelitiren Ak, Antalya Polis Spor Gücü Kulübüne kaydn yaptrp lisansl sporcu oldu. çok sayda müsabakaya katlan Ak, 2014 ylnda girdii Haval Silahlar Gençlik ve Spor Kupasnda ilk birinciliini ald. Ayn yl KKTCde düzenlenen Dr. Fazl Küçük Uluslararas Atclk Oyunlarnda ilk defa milli formay giyen Ak, burada da altn madalyann sahibi oldu.

OLMPYATLARA HAZIRLANIYOR

Haval tabancann yan sra ateli silahlarda da dereceleri olan Nilay Ak, milli takm formasn 2016 ylnda Macaristanda düzenlenen Avrupa ampiyonasnda ikinci kez giydi. Ak, burada derece elde edemedi. 2018 ylna kadar birçok derece elde eden Ak, geçen yl Mersinde düzenlenen Türkiye ampiyonasnda birinci, bu ay yine Mersinde düzenlenen grup yarmasnda da bölge ikincisi oldu. Mays aynda düzenlenecek Türkiye ampiyonasna hazrlanan Akn hedefi ise 2020 ylnda Tokyoda düzenlenecek olimpiyatlarda Türk bayran dalgalandrmak.

Gençlik ve Spor l Müdürlüü tesislerindeki özel poligonda antrenmanlarn yapan Akn antrenörlüünü de babas Halil Ak yapyor. Haval ve ateli silahlar 3üncü kademe kdemli uluslararas antrenörlük belgesi bulunan Halil Ak, mesaiden arta kalan zamanlarn kzyla çalarak geçiriyor. Atclktaki baars nedeniyle ksa sürede yükselen Nilay Ak, haval ve ateli silahlar 2nci kademe antrenör oldu.

Küçük yata çkt yolda baarlar elde ettii için mutlu olduunu belirten Ak, Babam haval tabancasyla evde ilgileniyordu, ben de oradan merak sardm. Hem üniversite eitimime devam ettim hem de spor yaptm. 2014 ylnda milli sporcu unvanm aldm. Antrenörlük de yapyorum. Babam bana çok iyi örnek oldu ben de bakalarna iyi örnek olmaya çalyorum dedi.

SPONSORA HTYAç VAR

Kardeine de örnek olmaya çaltn belirten Nilay Ak, babasndan ald bayra kardeine devredeceini söyledi. Babas sayesinde kendine ait bir tabancas olduunu ancak her sporcunun bu pahal tabancadan satn alamadna dikkati çeken Nilay Ak, Pahal bir spor. Kullandmz her ey çok pahal. Sponsor destei bizim için çok önemli dedi.

Meslei gerei sürekli silahlarla iç içe olmak zorunda kaldklarn belirten Halil Ak ise iki kznn da çocukluktan itibaren haval silahlarla bir arada olduunu söyledi. Silahn spor amaçl kullanlabileceini kzlarna anlatp sporcu olarak yetitirdiini ifade eden Halil Ak, Milli takm formasn giydi ve dereceler ald. Bizleri ve ülkemizi çok iyi temsil etti. çok pahal bir spor. Kullanlan saçmalar da pahal. Kzlarmn masrafn elimden geldiince karlamaya çalyorum diye konutu.

Lise 2nci snf örencisi Nilsu Ak ise babas ve ablasn örnek alarak spora baladn ve bu sporda derece elde etmeyi hedeflediini söyledi.

Nilay Ak, Gençlik ve Spor Bakanl nezdinde il müdürü Burhanettin Haccaferolu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya l Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Türkiye Atclk ve Avclk Federasyon Bakan Ufuk Armana desteklerinden dolay teekkür etti.

Ana Sayfaya Git