Silopili anne ve kızları hem spor yapıyor hem sporcu yetiştiriyor

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde, Semire Azgeçer, iki kızı ile judo ve halter dallarında minik sporcular yetiştiriyor. Azgeçer, çocukların terör ve uyuşturucudan uzak durması için spora teşvik edilmelerini ve bunun için de imkanların elverişli hale getirilmesini istedi.

Haberler 08.01.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi ilçesinde yaarken evlenip stanbula yerleen daha sonra einden ayrlarak 3 çocuu ile Silopiye dönen Semire Azgeçer, hem çocuklar ile düzenli spor yapyor hem de judo ve halter branlarnda sporcu yetitiriyor.

Azgeçerin kz Gamze Yldz, annesinin teviki ile halter sporu ile uratn, bununla yetinmeyip güre ve judo branlarnda baarl çalmalar yaparak kendini gelitirdiini söyledi. Spor salonunda minik örencilere halter ve judo konusunda eitimler veren sporcu aile, daha sonra bir otelin spor salonunda antrenmanlara katlyor.

Silopili çocuklar terör ve uyuturucudan uzak tutmak için spor alkanl kazandrma çabas içerisine giren sporcu anne ve kz, ilçedeki spor salonlarnn halter ve dier branlar açsndan salad imkanlarn elverili olmadn dile getirerek, devletin kendilerine bu konuda yardmc olmalarn istedi. Yaklak 20 minik sporcuya judo eitimi veren Gamze Yldz, farkl kategorilerde de eitim vermek istediini de belirterek, öyle konutu:

Annem ve kardeimle birlikte judo ve halter brannda çalyorum, hem de örencilerim var. Onlara eitim veriyorum. Ayn ekilde ailecek sporla iç içeyiz. Annem de halter brannda örenciler yetitiriyor. Normal günlük antrenmanlarmz burada yapyoruz. Fakat sporculara verdiimiz antrenmanlar için spor salonunu tercih ediyoruz. Orada da koullar pek elverili deil. Belli imkanlar dahilinde biz antrenmanlarmz yürütmeye çalyoruz. Günde yaklak 3 saat bireysel antrenmanlarmza ayryoruz. Yine yaklak 3 saatimizi de örencilerimize ayryoruz. Örenci yetitiriyoruz. Devletine milletine vatanna bal hayrl sporcular yetitirme amaç ve gayesindeyiz.

Spora meraknn annesinden kaynakland söyleyen Yldz, öyle devam etti:

Küçük yalarda annemin teviki ile spora atldm. Bu zamana kadar da vazgeçmedim. mkanlar dahilinden bir eyler yapsak da vazgeçmedim, vazgeçmeyeceim. Gelecein minik sporcularn yetitireceim.

Anne Semire Azgeçer ise amacnn, Silopide çocuklar kazanmak olduunu ifade ederek unlar söyledi:

çocuklar uyuturucudan uzak tutmak. Malum biliyorsunuz terör bölgesi ve çok skntlar yaam bu konuda Silopi halk ve çocuklar. Onlar için güzel eyler olsun istiyorum spor adna ve bunlar ilerletmek istiyoruz. çocuklarmzn adnn Ankarada, batda her yerde Silopinin ad terörle anlsn istemiyoruz. Silopi adnn bir uyuturucu, çocuklarn kötü alkanlklar ile anlmasn istemiyorum. Bu konuda büyüklerimizden destek bekliyorum. çalma artlarmz çok skntl. çalabileceimiz yer ve imkan çok snrldr.

Ana Sayfaya Git