Şırnak'ta "Engelliler Haftası" etkinliği

Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, 10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Haberler 17.05.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünce, Vali Yardmcs Ali Arkan, rnak Belediye Bakan Vekili Turan Bedirhanolu, Milli Eitim l Müdürü Nurettin Ylmaz, kamu kurum ve kurulularnn yetkilileri ile engelli vatandalarnn katlmyla yürüyü düzenlendi.

Ömer Kabak Meydanndan Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü binasna kadar süren yürüyüte, katlmclar ellerinde Türk Bayra ile Engellerimizle mutluyuz, engelleri beraber aacaz yazl dövizler tad.

Bir otelde devam eden etkinlikte, görme engelli smail Babat tarafndan müzik dinletisi sunuldu.

Vali Yardmcs Ali Arkan, burada yapt konumada, Türkiye nüfusunun yüzde 2sinin engellilerden olutuunu belirterek, onlar kendilerinden farkl görmediklerini belirtti.

Engelliler için yaplmas gereken çok ey olduunu dile getiren Arkan, unlar belirtti:

Engellileri yaamlarna adapte etmeye, herkese eitim ve yaam hakk sunmaya çalyoruz. Tüm engelli kardelerimizin yanndayz, her zaman kapmz açktr. Onlarn tüm skntlarna çözüm bulmaya çalyoruz. Bizler sizlere hizmet etmek için varz. Bizler sizlere yardmc olduumuz zaman iimizin manevi tadn alm oluyoruz. Engelli kardelerimiz için özelikle eitim konusunda güzel eyler yapmay planlyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Muzaffer Akçam da engelliliin dünyann genel bir sorunu olduunu anlatarak, u deerlendirmede bulundu:

Engelli vatandalarmz da yaamlarn sürdürebilmek için çalp para kazanmak zorundadr. çalmak, her insan gibi engelli vatandalarmz da mutlu ederek yaama dört elle sarlmalarn salayacaktr. Engelli kiilere acmak ve onlarn durumu karsnda duygulanmak, onlarn sorunlarna hiçbir çözüm getirmez. Her engellinin yapabilecei bir i mutlaka vardr. Onlara i vererek mutlu olmalarn salamalyz.

Akçam, gerçekleen projelerle engellilerin spor, sanat ve eitimde birçok baarlara imza attn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git