Şırnak'ta Şehri Nuhspor 8 ay sonra ilk idmanına çıktı

ŞIRNAK'da, hendek-barikat operasyonları nedeniyle 8 ay süren sokağa çıkma yasağı 14 Kasım'da kısmen kaldırılırken, yasak ile birlikte kentten ayrılmak zorunda kalan Şehri Nuhspor oyuncuları 8 ay aradan sonra ilk kez şehir stadyumunda idman yaptı.

Haberler 24.11.2016 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulüp Bakan Emin Yürek, 8 ay sonra ilk defa sahaya indiklerini, rnaktaki operasyonlardan dolay idmana çkamadklarn belirterek, Evimizde dahi kalamadk. Herkes dald. Tekrar geldik, herkes gibi evimiz ve kalacak yerimiz olamasa da bu sahay, bu çimleri seviyoruz. Ben geçmite burada ter döktüüm için ve insann içinde nasl bir heves oluturduunu biliyorum. Baladk, bir yerden de balamak da lazmd dedi.

Kent merkezinde hendek-barikat operasyonlar nedeniyle 14 Martta ilan edilen sokaa çkma yasa 8 aydan sonra 14 Kasmda ksmen kaldrlrken, rnakllar her alanda yaama yeniden tutunmaya çalyor. Sokaa çkma yasa, operasyon, çatma ve patlamalar nedeniyle 8 ay önce kenti terk eden amatör ligde mücadele eden rnak ehri Nuh Kulübü 8 ay sonra kendi sahasnda ilk antremana çkt. 26 Kasmda balayacak amatör lig maçlar için sadece 1 hafta idman yapma frsat bulacak futbolcular her eye ramen evlerine dönmenin mutluluunu yaadklarn söyledi. rnak ehri Nuhspor Kulübü Bakan Emin Yürek, 8 ay sonra ilk defa sahaya indiklerini, rnaktaki operasyondan dolay idmana çkamadklarn, evlerinde dahi kalamadklarn belirterek, öyle dedi:

Herkes dald. Tekrar geldik, herkes gibi evimiz ve kalacak yerimiz olamasa da biz bu sahay, bu çimleri seviyoruz. Ben geçmite burada ter döktüüm için ve insann içinde nasl bir heves oluturduunu biliyorum. Geçmiin verdii skntlar u an yayoruz. Ligimiz biraz erken balayacak geçen yllara göre, yaklak 9 takm bu gurupta oynayacak. Hedefimiz ilk bata kendimizi motive etmek. Bu lige hazr görmek.

Bakan Yürek, Türkiyenin en genç nüfusuna sahip bir ildeki sorunlardan sonra bunu gençlerin bir frsata çevirmesi gerektiini ifade ederek, öyle konutu:

Bunun için elimizden geldii kadar yönetim olarak elverili bir ortam, maddi ve manevi destek salayacaz. Maddi destek içinde üzerimize düen görevi yapacaz. Ama i dünyasna sesleniyoruz. rnak olarak Türkiye nüfusuna göre en genç iliz. Bu kadar olaylardan sonra bu frsat deerlendirsinler. Özelikle bu gençleri deerlendirsinler. Biz kulüp olarak u an futbol ksmn icra ediyoruz. adamlarmzn ileyecei en büyük hayrlardan birisi spordur, futboldur. Valimiz, belediye bakanmzdan ve kurum amirlerimizden bu takma sahip çkmalarn istiyoruz. Bu takma sahip çktklar zaman ne kadar güzel bir ey yaptklarn kendileri de görecekler. Futbolcu geliimi ve altyap ksmnda skntlyz. Ama, biz bu sene ve önümüzdeki sene en büyük hedefimiz altyapy oluturmaktr. Buda benim gibi ve benim gibi düünen arkadalarmzn sayesinde olacaktr. u an ilk hedefimiz u an bu gurupta oynayacamz maçlarmz kazanp bir üst lige çkmaktr.

Teknik Direktör Fehmi Kalender ise, 8 ay aradan sonra takm ilk defa topladklarn, baz futbolcularn halen kentte dönmemi olmas nedeniyle Diyarbakr ve Cizreden getirdikleri genç arkadalar ile birlikte yeni bir oluuma girdiklerini belirterek, öyle devam etti:

Hala skntlarmz devam etmektedir. Burada ki geçmite bizimle beraber oynayan ve halen lisans bizde bulunan dier futbolcularla bir harmanlama yaptk. Burada ayn 26snda müsabakalar balayacak. 9 takml bir fikstür çekimi yapld. Asl amacmz önümüzdeki yl futbol akademi ligini ve bayan futbol okulunu kurmay düünüyoruz. Bizim örencilere sunabileceimiz katk akademi liglerde lise mezunu olan arkadalar, snavdan sonra bunlarn (BESYO) beden eitimi ve spor yüksekokuluna katlma oran çok yüksek. Bu amaçla bizim genç kardelerimiz bize yardmc olurlarsa, aileler dahil. Kendi çocuklarn getirirlerse dier illerde olduu gibi bize teslim ederlerse ve ailelerin nezaretinde çocuklar çaltrrsak daha verim alm olacaz. Geçmite bizim BESYO mezunu genç kardelerimiz var. Onlar her biri bir guruba bakacaklar. Bayanlar içinde bir bayan antrenör getireceiz. Tüm bu alanlarn denetleyicisi ve sportif direktörü olarak ben balarnda kalacam. rnak halk bize sporcu desteini sunarlarsa, onlar bize yardmc olurlar. Bizde onlarn çocuklarna yardmc oluruz. Dardan sporcu almmz az olur. Altyapnn burada olmas hem rnak halk için, hem de çocuklarmz açsndan faydal olacak. çocuklarmz baka oyunlara gideceklerine, sokakta veya kahve kültürünü alacaklarna burada bizimle spor yaparlar.

Takmn Cizreli oyuncusu Özcan Akar, stoper mevkiinde oynadn, geçen yl Ar Gençlerbirlii Sporda oynadn ifade ederek, Bu sene ilk devre dizimde biraz skntm vard. rnaka geldim sonra ve u an hiçbir eyim yok çok ükür. Ligi bekliyoruz. Biz takm olarak iyi hazrlanyoruz. Yasaktan dolay biraz geç baladk. Ama bu bizi etkilemez. Sonuçta kafadan bitirmek lazm. yi balayp iyi bitireceimizden kimsenin kukusu olmasn dedi.

Diyarbakrdan transfer edilen Melik Atl da, geçen yl Bal Liginde oynadn, bu yl rnaka geldiini belirterek, Her türlü fedakarl yapmak için geldik bu takma. ampiyon etmeye geldik. dmanlarda geri kaldk ama her türlü açn kapatacaz. nanyoruz, takmmz bireysel olarak hepsi çok iyi. Takm olarak ta çok iyiyiz. Bu ortam yakaladmz sürece bu sene ampiyon olacaz. Arkadalarla söz vermiiz bu fedakarl gösterip, ampiyon olacaz. Biz rnakl geçler olarak spora önem veriyoruz. Sporu çok seviyoruz. Bizim takm çok iyi ve destek çklrsa geçlerimiz çok iyi yerlere gelir. Bizim zamanmzda bize destek çklm olsayd çok güzel yerlere gelecektik. Biz iyi yerlere gelemedik, burada yetenekli gençler var ve inallah güzel yerlere gelirler. Amatör ligine hazrlanyoruz. yi bir takm ve iyi bir ekip kurmuuz. Hedefimiz amatör liginden çkp Bal ligine çkmak. Biz bunun için hazrlanyoruz. Maddi ve manevi baz skntlarmz var ve destek bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git