Sivasspor'da yüzler gülüyor

Süper Lig'in lideri Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, ligin ilk yarısında kalan 2 maçı en iyi şekilde bitirmek istediklerini söyledi.

Haberler 17.12.2019 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalmbay, idman öncesinde basn mensuplarna yapt açklamada, ligde iç sahada dün Fenerbahçeyi 3-1 malup ettikleri için mutlu olduklarn belirtti.

Stadyumda mükemmel bir atmosfer olduuna vurgu yapan çalmbay, çok çekimeli geçen bir lig maç oldu, çok eyler yaand. Maçn bandan sonuna kadar oyundan kopmadan oynadk. Hata yapmadk m, yaptk. Özellikle son paslarda biraz daha dikkatli olabilseydik belki rahatça bir maç oynayabilecektik. dedi.

çalmbay, Fenerbahçe karsnda çok pozisyona girdiklerini anmsatarak, öyle konutu: Fenerbahçe gibi bir takma bu kadar pozisyona girip gol atmazsan ondan sonra zaten öyle bir cezay görürsün. Biz gol pozisyonundayken dönen top da gol oldu. Bundan sonra daha dikkatli olmamz gerektiini arkadalarmzla konutuk. Özellikle deplasmanlarda böyle pozisyonlar yakalyoruz. Onlar artk deerlendirmemiz gerekiyor. Yoksa sknt yaayabiliyoruz. Ama dünkü maç tabii ki her açdan çok iyi oldu, bizim için iyi bir galibiyet oldu. Tek amacmz, tek hedefimiz kalan 2 lig maçmz çok iyi ekilde bitirmek. Onun dnda kupa maçmz var. Bunlar çok iyi ekilde bitirip, ondan sonra devre arasnda daha iyi hazrlk yapmamz gerekiyor.

- ampiyonluk düünüyorsan tabii ki bunlar yetmez

Bir basn mensubunun Sivassporun ampiyonluk yarnda olup olmadn sormas üzerine Rza çalmbay, sözlerini öyle sürdürdü: Onu dememiz için baz eyleri tam yapmamz gerekiyor. Hem oyun olarak, hem taraftar açsndan olsun. Malatyaspor ve Kayserispor maçnda taraftarmz muhteemdi. Oraya kadar gelip bizi desteklemeleri, kendilerine ayrlan yeri doldurmalar çok iyiydi. Bir tek Fenerbahçe maçnda stadyumun dolmas önemli deil, dier maçlarda da dolmas gerekiyor. Takm için çok büyük bir destek oluyor. Bu ite onlarla beraber gitmek gerekiyor. Yönetim kendine düeni zaten yapyor. u an kimsenin maddi açdan bir sknts olmad. Onun için u anda her ey gayet iyi ama bir ampiyonluk düünüyorsan tabii ki bunlar yetmez. Daha farkl eyler yapmamz gerekiyor.

- Mert Hakan ve Emre ile görüüyoruz

Tecrübeli çaltrc, orta saha oyuncular Mert Hakan Yanda ve Emre Klnça transfer tekliflerinin sorulmas üzerine, Sürekli yönetimle görüüyoruz, Mert Hakan ve Emre ile de görüüyoruz. En iyi ne ise ona karar verilecek ama ben tabii ki takmm bozmak istemem. ifadelerini kulland.

Devre aras transfer döneminde 1-2 oyuncunun mutlaka takviye edilmesi gerektiini de vurgulayan çalmbay, unlar kaydetti: Maddi açdan zaten yüksek fiyatl oyuncu alma ansmz yok. Öyle bir eyi ben de istemiyorum. Mevcut oyuncu arkadalarmz takm buralara kadar getirdiler, onlarn en küçük ekilde madur olmasn hiç istemiyorum. Mütevazi bir takmz. u andaki gidiat bozmadan belki 1, belki 2 oyuncu alma ansmz olursa onu alacaz. Sonra dediim gibi çalmalarmz çok iyi yapp, ikinci yarya balayacaz ama u anda bizim için önemli olan kalan 2 maç. O maçlara bakmamz gerekiyor. Bir de çaramba günü oynayacamz kupa maçnda da disiplinli, bize yakr ekilde kendi sahamzda mücadele etmemiz gerekiyor.

- Antrenman

Demir Grup Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupas 5. tur rövan maçnda 18 Aralk çaramba günü sahasnda Esenler Erokspor ile yapaca karlamann hazrlklarna balad.

Teknik direktör Rza çalmbay yönetimindeki antrenmanda, ligde dün Fenerbahçe ile oynanan maçta forma giyen futbolcular yenilenme çalmas gerçekletirdi. Dier gruptaki futbolcular ise kouyla baladklar antrenmanda açma ve germe hareketleri yapt. dman, dar alanda top kapma ve pas çalmasnn ardndan yar sahada çift kale maçla devam etti. Antrenmana sakatl bulunan Serhiy Rybalka ile Mert Hakan Yanda katlmad. dmanda Rza çalmbay ile Emre Klnç bir süre yürüyü yaparak sohbet etti.

Ana Sayfaya Git