Skandal öneriye büyük tepki geldi

Fransız doktorların korona virüs ilacı denemesinin Afrika'da yapılması önerilerine Afrika kökenli yıldız futbolculardan sert tepki geldi.

Haberler 04.04.2020 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransann LCI kanalnda canl yayn balants yapan Cochin Hastanesi Youn Bakm Servis efi Prof. Dr. Jean Paul Mira ve Aratrma Direktörü Prof. Dr. Camille Locht, yayn srasnda skandal sözlere imza att. Tüberküloz tedavisinde kullanlan BCG asnn korona virüs hastalarnn tedavisinde kullanlmas için yaplan aratrma ve denemeler hakknda konuan doktorlar büyük tepki toplad.

Medipol Baakehir formas giyen Senegal asll Demba Ba, sosyal medya hesabndan iki Fransz doktor arasnda geçen diyaloun videosunu paylaarak, Beyazlar çok üstün olduklarna inand için rkçlk ve hor görmenin olaan olduu Batya hogeldiniz yorumunda bulundu.

TÜRKYEDEK FUTBOLCULAR

Türkiyede Antalyaspor ve Konyaspor formalarn terleten Kamerunlu Samuel Etoo da, Demba Bann paylamna verdii cevapta, doktorlar eletirdi. Etoo, Afrika sizin oyun alannz deil dedi.

Bir dönem Galatasaray formas da giyen bir dier yldz isim Didier Drogba ise ifadelerin kabul edilemez olduunu vurgulayarak, Afrika bir test laboratuvar deildir. Bu alçaltc ve rkç ifadeleri iddetle knyorum ifadelerini kulland. Drogba, Afrikallarn kobay olarak görülmesinin irenç olduunu dile getirerek, Afrikal liderlerin vatandalarn korumas gerektiini belirtti.

Ana Sayfaya Git