Son 10 yılın en az kart gören Fenerbahçesi

Süper Lig'in 9'uncu haftasında evinde İttifak Holding Konyaspor'u 5-1 mağlup eden Fenerbahçe, bu sezonki kart istatistiği ile dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

Haberler 29.10.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ttifak Holding Konyaspor maçnn ardndan düzenledii basn toplantsnda Bu takm kart görmüyor çünkü futbol oynamak istiyor açklamasyla sar-lacivertli ekibin bu sezonki kart istatistiine dair sinyal verdi. Ligde son 10 yl baz alndnda Fenerbahçe, açk ara en az kart gördüü sezonu yayor.

SON 10 YILIN EN AZ KART GÖREN FENERBAHçES

Süper Ligde geride kalan son 10 yln ilk 9 haftas baz alndnda Fenerbahçe, en az kart bu sezon gördü. Ligde çkt ilk 9 maçta 9 sar kart gören ve hiç krmz kart görmeyen sar-lacivertli ekip, maç ba 1.0 ortalama ile mücadele ederek dier yllara kyasla bu alanda olumlu anlamda ilerleme kaydetmi durumda. Geçtiimiz sezonun ilk 9 haftasnda 17 sar kart gören Fenerbahçe, bu sezonun ardndan en az kart gördüü ilk 9 haftalk periyodu ise 2013-2014 sezonunda yaad. Fenerbahçe, o sezon 15 sar kart gördü.

BU SEZON DÜNYA DEVLERNN ÖNÜNDE

Fenerbahçe, bu sezon gördüü 9 kartla sadece Süper Ligde deil; Avrupann büyük liglerinde de bu istatistikte ba çekiyor. Avrupann en iyi 6 ligi olarak gösterilen ngiltere Premier Lig, Almanya Bundesliga, spanya La Liga, talya Serie A, Fransa Ligue 1 ve Portekiz Premier Liginde geçen süre baz alndnda Fenerbahçe, çalar Söyüncünün forma giydii Leicestern ardndan en az kart gören 2nci takm durumunda. Leicester City bu alanda 10 maçta gördüü 9 sar kart ile ba çekerken, Almanya Bundesliga ekipleri Freiburg ve Borussia Dortmund da 9 maçta 10 sar kart görerek iyi bir istatistik ortaya koydu.

Ana Sayfaya Git