Sorunu maddi değil, yönetimseldir

4 yıldır mücadele ettiği 3.Lig’de her sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ancak lig bitmeden bu hedeften uzaklaşan,daha sonra 4 yıl üst üste Play-Off oynayan ne var ki burada da 3 final ve 1 yarı final oynamasına rağmen 2.Lig’e çıkamayan Diyarbekirspor nerede hata yapıyor?

Haberler 26.05.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

adam Feyzi lhanlnn tek bana finanse ettii kulüp maddi sorunlarla gündeme gelmiyor ancak kulübün yönetilme tarz ile ilgili ciddi rahatszlk ve eletiri var. En önemli eletiri,kulübün ideal bir spor kulübü gibi yönetilmemesi. Spor ve yöneticilik konusunda uzman kiilerden oluan bir yönetim olmamas.

Taraftarlar ve kentteki spor adamlarna göre en önemli nedenlerinden biri kulübün iyi bir yönetime sahip olamamas. Onursal bakan Feyzi lhanlya,Hem kendine hem kente yazk etmek istemiyorsan iyi bir yönetim olutur çars yapld.

KMSEYE MUHTAç ETMED ANCAK

Maddi konularda büyük fedakarlk gösteren ve bugüne kadar kulübü kimseye muhtaç etmeyen Feyzi lhanlnn bugüne kadar yapt en önemli hata olarak kendi akrabalarndan oluan bir yönetimle devam etmesi ve kulübü iyi idare ederek hem sportif hem de idari anlamda baarya tayacak isimlerden oluan bir yönetim oluturmamas. Kentteki spor adamlar ve taraftarlar,bunu önemli bir eksiklik,baar için de büyük engel olarak görüyor. Spor adamlar ve taraftarlar,Diyarbakrsporun misyonuna talip olan Diyarbekirspora hem eletiri getirdi,hem de beklentilerini aktard.

SPORDAN ANLAYAN BR YÖNETM OLMALI

Spor adamlar ve taraftarlar,Feyzi lhanl bugüne kadar özellikle maddi konularda büyük özveri gösterdi. imdiye kadar hiçbir i adam ve bakann yapamadn yapt. Ancak buna ramen baar gelmedi. 4 ylda kaybedilen 4 ampiyonluk var. Bu takm imdi en az TFF 1.Ligde olabilirdi. Demek ki bir yerde hata ve eksik var. En önemli hata ve eksik,kulübün spordan anlayan,kulüp yöneticiliini bilen bir yönetimi yok. Spor yöneticilii çok farkl bir olay. i bilen ve anlayan insanlarla çalmazsanz baarya ulaamazsnz.

KEND EMENE VE KENTE YAZIK ETME

Feyzi lhanl hem kendi emeine hem de baar bekleyen Diyarbakrspor kitlesine yazk ediyor. Yönetim olmadan teknik heyet belirlenmez,sezonla ilgili çalmalar belirlenmez. Ayn anlay devam ettirirse yine hüsran yaar. Bir an önce kentte sevilen,bilinen hem sporu hem yöneticilii bilinen insanlardan oluan bir yönetim oluturmal. Kamuoyunun,taraftarn,spor camiasnn beklentisine ve sesine kulak verilmelidir. Aile irketi mant ile baar gelmez,bugüne kadar gelmedi zaten. Kimsenin kulübün irket olmasna itiraz yok,eletirilen taraf iyi bir yönetimin olmamasdr. Feyzi lhanl,kendi emei için de bu kent için de bunu dikkate almaldr.

TARAFTARA KULAK VER,Y YÖNETM OLUTUR

Kulübün kente mal olmas isteniyorsa küçük olsun benim olsun mantndan vazgeçilmeli.Baar için para olmazsa olmazdr ancak tek bana yeterli deildir. yi bir yönetim arttr. Baarl olan kulüplerin bunu nasl baard ortada. Diyarbakr ve Diyarbakrspor bunu hak etmiyor. Feyzi lhanl,bu kent için anstr ve kulübün hak ettii yere gelmesini istiyorsa iin ehli olan bir yönetim oluturmaldr. Taraftarn destei giderek azalyor. 2 yl öncesine kadar dolu olan tribünler bu sezon bo kald. Bu yüzden taraftarlarn beklentisine yant verecek hamleler yaplmaldr ifadelerini kullandlar.

Ana Sayfaya Git