Spor Camiasından Tepki Sesleri Yükseliyor

Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından açıklanan 2017-2018 sezonu hakem klasman listesin Diyarbakır için hayal kırıklığı olurken,beraberinde öfke ve tepki sesleri de yükseldi.

Haberler 31.07.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafndan açklanan 2017-2018 sezonu hakem klasman listesin Diyarbakr için hayal krkl olurken,beraberinde öfke ve tepki sesleri de yükseldi. Özellikle 3 hakemin klasman düürülmü olmas tepkilere neden olurken,l Hakem Kurulu Bakan brahim Bozann bir gazetede yer alan açklamasnda klasman düürülen hakemleri eletirmesi eletiri ald. Diyarbakrn önemli spor adam ve kulüp yöneticilerinden Fethullah Onat,l Hakem Kuruluna yönelik sert eletirilerde bulunarak,bu zihniyetin Diyarbakra spor alannda büyük zarar verdiini dile getirdi.

te Onatn ses getirecek açklamalar

HANG KRTERLE KURUL BAKANI OLDUN?

Diyarbakr l Hakem Kurulu Bakan kimdir,kariyeri boyunca Diyarbakrda klasman hakemi olarak 1 maç 90 dakika yardmc hakemlik yapmtr. Oysa Diyarbakrda onca elit hakemimizin olduu bir yerde bu kariyerde birinin il hakem kurulu bakan olmas ne kadar etiktir?.Bir de bu iin karakter boyutu vardr. Oysaki geçmite il hakem kurulu bakanl yapan arkadalarmz Süper Ligde bir hakemimiz 1 yl daha hakemlik yapsn diye düzenleme yaptlar. Sizler ne yaptnz?. 1 yllk icraatlarnz ortada. Suni gündem diye bir ey yok,her ey gayet net ortada ama bunu kabullenecek karakter nerede?.Adaleti engelleyecek gücünüz olmad zaman olabilir fakat itiraz etmeyi beceremediiniz zaman asla olmamal. Kral çplak artk,kimseyi yalanlarnzla kandramazsnz artk.

NEYE DAYANARAK KLASMAN DÜÜRDÜNÜZ?

Zat muhteremin belirttii kriterler sadece Diyarbakr için mi geçerli?. Maç says,atletik kou. Bir hakemimiz elit 18 hakem arasnda Türkiye genelinde 2 yl içinde 40n üstünde maça çkm,sakatlktan dolay koamam,1 yl içinde 2 klasman hakemi düürüyorsunuz. Dier 2 hakemimiz genç,prl prl.Soranlara 30 yanda diyorsunuz,oysa biri 26,dieri 27 yanda. Yllarca hakemlik yapacak kalite ve karaktere sahipler. Birinci kouyu koamyorlar,düürseydiniz.Devre aras düürmediniz,hakemlie devam ettiler. Aslanlar gibi 10un üstünde maç yöneterek sezonu baarl ekilde bitirdiler. Atletik kouyu kotular m,kotular.Neye dayanarak klasman düürdünüz?. Baka ilde 10un altnda maç yönetip kouyu koamayan hakemler klasman çkyor. Ar damar çatlam birini tamir edemezsiniz.Ey hakem camias sizleri yönetenleri tanyn. Sadece kendi ilimizin hakemlerini savunuyorum.

KOMU KENTLERDEN UTANMALISINIZ

Sizlere soruyorum;baka illerde koamad halde klasman dümemi hakem arkadalarn isimleri var ama yazmam etik deil. Hepsi de belgeli il il olarak.

Bir insan çöplükten çkarabilirsiniz ama içindeki pislii çkaramazsnz. Hakldan yana deil,güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi döndükçe frldak olurlar.

Ey spor camias silinip giden deerler var. Beraber slanmayacaksak yaan yamurun ne önemi var?. Düürdüünüz 2 hakem yerine çkardnz 2 hakem size hakemlik yapabilecek mi?. Neden bahsettiimi siz iyi biliyorsunuz.7 hakem kat üstünde aslna ama 5 hakem çkardnz. 3 hakem düürdünüz.Batmanda çkan hakem says 7,düen yok. Urfada komadan çkan hakem says 7,düen yok. Siz bunu baar kabul ediyorsunuz,öyle mi?.

DYARBAKIRA BÜYÜK HANET YAPTINIZ

Aslnda sizleri oraya atayanlar ihanetin büyüünü Diyarbakra,spor camiasna yapmlardr. Bu da yetmezmi gibi ihanete urayan da size sahip çkm,il disiplin kurulunda yaptnz sahtekarln sonucu hakem arkadann (seni oraya hakem arkadalarn,onlarn haklarn savunasn diye gönderdi) yakasna yapp anasna,avradna küfreden sporcuya bir kola karl rapor düzenlemedin mi?. Kurulu datmak zorunda kalan ASKF (ayn kurulda üye) daha sonra sende ne cevher bulduysa seni maal olarak ASKFde çaltryor. Aleni belgeler ortada buda m yalan?.

Siz hakem arkadalar;bu kurul size hiçbir katk sunmaz. Bu bölgenin sorumlularndan Habei Bilal Kutlu,ne diyor biliyor musunuz?. Bu 3 hakemimiz talimatlarla ilgili düürülmedi. Buna ne diyeceksiniz?. Kalite ve karakter ortada. Onursuz insanlarn sizi yönetmesine müsaade etmeyin. Özgürlüün en büyük düman halinden memnun olan kölelerdir.

Ana Sayfaya Git