Spor için kayalara ekmek parası için gökdelenlere çıkıyor

Mimarlık bölümünden mezun olan 30 yaşındaki Furkan Akkaya, kışın zorlu parkurlarda kayalara tırmanıyor, yazın iş merkezlerinin dış cephe camlarını silerek geçimini sağlıyor.

Haberler 03.04.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulda dünyaya gelen Akkaya, baarl geçen eitim hayatnn ardndan 2014te Yldz Teknik Üniversitesi Mimarlk Bölümünden mezun oldu.

Doaya olan tutkusu nedeniyle mimarlk yapmak istemeyen ve üniversitede bir enlikte gördüü kaya trmanna yönelen Akkaya, Antalyann Konyaalt ilçesindeki Geyikbayr kaya trman bölgesinde çalarak ksa sürede büyük geliim gösterdi.

Akkaya, sarp kayalara kolayca trmanmasyla izleyenleri artyor.

K aylarnda bölgede alt ay çadrda kalarak her gün trman yapan Akkaya, yazn stanbuldaki yüksek katl i merkezleri, apartmanlar, rüzgar türbinleri ve petrol rafinerilerinde çalarak geçimini salyor.

Hayallerinin peinden koan Akkaya, kaya trmann bitmeyen bir güzellik gibi görüyor.

Furkan Akkaya, ofis ortamnn kendisine çekici gelmediini, dacla, kamp hayatna tutkun olduunu belirterek, Geyikbayrnda yabanc daclarla kamp kurduklarn söyledi.

Düme korkusuyla mücadelenin bamllk yaptn aktaran Akkaya, doayla iç içe olduklarn, hayvanlarn kendilerini hiç yalnz brakmadn dile getirdi.

Akkaya, yazn stanbuldaki yüksek binalarda temizlik, tamirat ileri yaptn ifade ederek, öyle konutu:

Yazn yüksek binalarn d cephelerine iple sarkarak camlarn siliyoruz. Buradan kazandm para kaya trman yaptm k aylar boyunca bana yetiyor. Kat limitimiz yok. Aslnda cam silmenin, yükseklerde çalmann çok da sevilecek, istenilecek bir taraf yok. olarak mimarlk kadar çekici bir meslek deil ama ksa sürede iyi para kazandm için yapyorum. Kaya trmann yapmam için bu meslei de yapmak zorundayz. çevremden Mimarlkta daha iyi para kazanrdn. gibi tepkiler aldm. Bu spora olan tutkumu gören herkes durumumu kabullendi.

- Ne iiniz var keçi gibi trmanyorsunuz?

nsanlarn önceleri kendilerinin neden trmandn anlamadn anlatan Akkaya, Bölge halk ilk zamanlar Hazine mi aryorsunuz? diye tepki vermi. Bazen bizi ilk defa görenler Ne iiniz var, keçi gibi trmanyorsunuz? Benim keçiler sizden iyi trmanr. diyor. Son zamanlarda bize iyice altlar. dedi.

Geyikbayrnn, dünyann en popüler kaya trman bölgelerinden olduunu ve her yl binlerce yabanc sporcunun geldiini kaydeden Akkaya, Bölge halk da bunu turizme dönütürdü. Onlar da artk mutlu. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git