Spor müsabakalarındaki güvenlik önlemleri artıyor

İçişleri Bakanlığının sporda şiddeti önlemeye yönelik tedbirleri sayesinde geçen sezon olaylı müsabaka sayısı azaltılırken, bu sene alınacak önlemler kapsamında müsabakalarda görev alacak toplam polis sayısı iki kat artırılacak, özel güvenlik personeline üç aylık "Spor Güvenliği Eğitimi" verilecek.

Haberler 23.07.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, sporda iddeti ve düzensizlii önlemek amacyla geçen yl etkin güvenlik önlemleri alnd.

Alnan önlemler sayesinde meydana gelmesi muhtemel olaylar önlenirken vatandalarn can ve mal güvenlii de saland.

Geçen sezon tüm spor branlar risk analizlerine göre A, B ve C olmak üzere üç kategoriye ayrld. Tüm kategorilere yönelik ayr güvenlik tedbirleri planland. Bunlar kapsamnda geçen sezon spor müsabakalarnn güvenliini salamak için 690 bin 700 polis, 258 bin 500 özel güvenlik personeli görev ald. Baz müsabakalarda alnan önlemler takviye kuvvetlerle de desteklendi.

Üst düzey önlemlerle tüm spor branlarnda, olayl müsabaka says yüzde 24 azaltlarak 497den 380e dütü. Hakknda ilem yaplan ahs saysnda yüzde 10 artarak 3 bin 180den 3 bin 481e yükseldi. Sosyal medyada hakaret, tehdit ve iddet içerikli paylamlar yaparak olay çkarmaya çalt belirlenen 123 kii hakknda da ilem yapld.

2017 2018 sezonunda spor müsabakalarn izleyen kii saysnda ise yüzde 18lik art yaand. Daha önce 6 milyon 898 bin 628 olan izleyici says 8 milyon 130 bin 568e yükseldi. Alnan tedbirler sayesinde özellikle ailelerin müsabaka alanlarna gelmeleri saland.

Bu maç sensiz olmaz pankart

Emniyet Genel Müdürlüü Güvenlik Dairesi Bakanl, sporda iddet ve düzensizliin önlenmesine yönelik kamuoyu desteinin salanmas için çalmalar yapt. Bu kapsamda müsabakalar öncesinde seyircilere el broürü datld, takmlarn sahaya Bu maç sensiz olmaz pankartyla çkmas saland.

Sezon öncesi ve ortasnda sporda iddet ve düzensizliin önlenmesine yönelik deerlendirme toplantlar yapld. Toplantlara Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birlii, Adalet Bakanl, Gençlik ve Spor Bakanl, Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüü temsilcileriyle yurt genelindeki müsabaka güvenlik amirleri ve spor güvenlii ube müdürleri katld.

Spor müsabakalarnda görevlendirilen Spor Güvenlii ube Müdürlükleri/Amirliklerinde görevli 449 personel ve yaklak 27 bin özel güvenlik personeline spor güvenliine ilikin eitim verildi.

Spor Güvenlii Rehberi

Geçen sezon sporda iddetin ve düzensizliin önlenmesinde salanan baarnn bu sezon da sürdürülmesi için harekete geçildi.

Bu kapsamda müsabakalarda görevlendirilecek güvenlik amirlerine, müsabaka öncesi, esnas ve sonrasnda yaplmas gerekenleri anlatan Spor Güvenlii Rehberi bastrlarak 81 il valiliklerine gönderilecek.

Geçen sezon spor müsabakalarnda toplam 690 bin 700 polis görev alrken bu sezon müsabakalarda görev alacak toplam polis says iki kat artrlacak. Özel güvenlik personeline üç aylk Spor Güvenlii Eitimi verilecek.

Ayrca vatandalarn huzur ve güven içinde müsabakalar izlemeleri için bir önceki sezonun tedbirleri artarak devam etmesi yönünde çalmalar yaplacak. Federasyonlar, kulüpler ve ilgili paydalarla daha önce olduu gibi sezon öncesinde ve ortasnda deerlendirme toplantlar yaplacak.

Ana Sayfaya Git