Spor Toto 1. Lig'de şampiyonluk yarışı nefes kesiyor

Ligde 23. hafta mücadelesi tamamlanırken, 47 puanı bulunan Osmanlıspor, Abalı Denizlispor ve Gençlerbirliği, şampiyonluk için büyük bir mücadele sergiliyor.

Haberler 26.02.2019 - 13:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spor Toto 1. Ligde 23. hafta mücadelesi tamamlanrken, Osmanlspor, Abal Denizlispor ve Gençlerbirlii arasndaki ampiyonluk mücadelesi, nefes kesiyor. Haftaya lider giren Abal Denizlispor, sahasnda en yakn takipçisi Osmanlsporu konuk etti. Bakent temsilcisi, deplasmandan 2-0lk sonuçla galip ayrlarak puann 47ye çkard ve averajla liderlie yükseldi. Osmanlspor, bu sonuçla Abal Denizlisporun 14 maçlk yenilmezlik serisine de son verdi. Ligin yeni lideri Osmanlspor ise galibiyet serisini 10 maça yükseltti.

- Gençlerbirlii toparland

Ligin ilk yarsnda baarl bir performans sergileyen ve devre arasna 41 puanla lider giren Gençlerbirlii, sezonun ikinci bölümünü kötü bir giri yapt.

kinci yardaki ilk 4 maçndan yenilgiyle ayrlan ve zirveyi kaptran Ankara ekibi, 22. haftada Teti Yap Elazsporu 2-1 yenerek kötü gidii sonlandrd. 23. haftada en yakn takipçisi Ümraniyesporu sahasnda arlayan krmz-siyahllar, rakibine 2-1 üstünlük kurarak rakibiyle arasndaki puan farkn 6ya çkard ve 47 puanla zirvenin orta oldu.

- Play-off mücadelesi

Spor Toto 1. Ligde zirvenin yan sra play-off mücadelesi de çok çekimeli geçiyor.

Zirve yarnda yara alan ve 41 puana sahip Ümraniyespor, dördüncü, 40 puan bulunan Hatayspor beinci, 38 puanl Altnordu ise altnc srada bulunuyor.

Play-off hattnda yer alan Altnordu ile 11. basamaktaki Altay arasnda 7 puanlk fark dikkati çekiyor.

Ana Sayfaya Git