Spor Toto Türkiye Boks Ligi

Ligde 10. hafta müsabakaları Erzurum'da başladı

Haberler 29.07.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Boks Federasyonu tarafndan düzenlenen Spor Toto Türkiye Boks Liginde 10. hafta müsabakalar Erzurumda balad.

Kazm Karabekir Spor Salonunda gerçekletirilen organizasyonun ilk gün müsabakalarna Beikta, Fenerbahçe, Erzurum Gençlik ve Spor Kulübü, Kayseri Birlik Gençlik ve Spor Kulübü ve Mersin Boks htisas Kulübü katld. stanbul Baclar Olimpik Spor Kulübü ise organizasyona katlmayarak Fenerbahçe karsnda hükmen malup oldu.

Türkiye Boks Federasyonu Bakan Eyüp Gözgeç, AA muhabirine yapt açklamada, federasyon olarak hayata geçirdikleri ligin daha önce yaplmadn belirterek, Lig sistemi, Avrupada, dünyada ve Türkiyede ilk defa uygulanan bir sistem. Bu sistemin daha önce Türkiyede ve dünyada ei benzeri olmad. dedi.

Gözgeç, bu uygulamayla boksa ilgiyi artrmak istediklerini ifade ederek, Hem boksun Türkiye geneline yaylmas hem de sporcularn devaml aktif durumda olmalarn salayarak Türkiye ampiyonalarna hazr olmalarn amaçlyoruz. Bu yüzden bu tür organizasyonlar bizim için çok önemli. Bunu yapmann zorluklarn da biliyoruz çünkü yeni bir lig kurmak, maddi ve manevi boyutunu salamak kolay deil. Her takmn 10 veya 15 kiilik ekip kurmas gerekiyor. Kurulan bu takmlarn bütün masraflarn da federasyon olarak üstlendik ve takmlar bir araya getirmi olduk. diye konutu.

Müsabakalarn 15 gün arayla farkl illerde gerçekletirildiini dile getiren Gözgeç, unlar kaydetti:

Maçlarmz cumartesi ve pazar günleri yapyoruz, 15 gün sonra da stanbulda maçlara devam edeceiz ve sonunda Türkiye ampiyonu belli olacak. Bu organizasyonlar ilk olduu için ilerleyen zamanlarda herkes bu lige katlmak için yar içinde olacak. Böylece daha kaliteli sporcular da transfer edilmi olacak. Bu sayede Türk boksunun geleceini garanti altna alm olacaz.

Spor Toto Boks Liginin 10. haftasndaki ilk gün müsabakalarnda alnan sonuçlar öyle:

Erzurum Gençlik ve Spor Kulübü: 10 Kayseri Birlik Gençlik ve Spor Kulübü: 0

Beikta: 7 Mersin Boks htisas Kulübü: 2

Fenerbahçe: 9 stanbul Baclar Olimpik Spor Kulübü: 0 (Hükmen)

Ligde 10. hafta müsabakalar bugün sona erecek.

Ana Sayfaya Git