Spor yatırımlarında doğu illerine pozitif ayrımcılık

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, "Doğu ve Güneydoğu'ya pozitif ayrımcılık yapıyoruz çünkü buralarda spor tesisi azdı. Yatırımımızın yüzde 50'si Doğu ve Güneydoğu'ya. Bunun da meyvelerini alıyoruz." dedi.

Haberler 31.03.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl Spor Genel Müdür Yardmcs Dursun Türk, Dou ve Güneydouya pozitif ayrmclk yapyoruz çünkü buralarda spor tesisi azd. Yatrmmzn yüzde 50si Dou ve Güneydouya. Bunun da meyvelerini alyoruz. dedi.

Yeniden kurulduu 2011 ylndan bu yana spor tesisi yatrm hamlesi balatan Gençlik ve Spor Bakanlnca stadyum, spor salonu, yüzme havuzu, atletizm pisti, kamp eitim ve atclk alan, buz pisti, gençlik kamplar ve benzeri yüzlerce tesis Türk sporuna kazandrld.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin kalknmasna katk sunmak amacyla 7 ylda planlanan 675 spor tesisinden bakm ve onarmlar da dahil 419u tamamland, 44ünün yapm sürerken, 212 yatrm için ise proje ve ihale aamalarnn ardndan çalmalara balanacak.

Bakanlkça projelendirilen 9 stadyumdan Diyarbakr, Gaziantep, Malatya ve Sivastakiler tamamlanrken, Batmandaki stat bitme aamasna geldi, Elaz, Erzincan, Hakkari ve rnaktaki stadyumlar için proje ve ihale çalmalar sürüyor.

- Mahalle aralarna dahi spor tesisi kuruldu

Diyarbakrdaki çalmalarla ilgili incelemelerde bulunan Spor Genel Müdür Yardmcs Dursun Türk, AA muhabirine yapt açklamada, spor yapan gençlerin kendileriyle bark, ailesine ve çevresine örnek kiiler olarak yetitiini belirterek, spor tesisi saysn artrarak gençlerin yetimesine katk sunmak istediklerini söyledi.

Bu dorultuda mahalle aralarna dahi spor tesisi kurduklarn belirterek, son 1,5 ylda yaklak 2 bin semt sahasndan bin 800e yaknnn tamamlandn aktaran Türk, bu sahalarn önemine deindi.

Bu çalmalar ayn zamanda sosyal sorumluluk projesi olarak deerlendirdiklerini anlatan Türk, küçük yataki çocuklar dahi spora yönlendirmek istediklerini belirtti.

- Dou ve Güneydouya pozitif ayrmclk yapyoruz

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde spor alanlarnn saysn artrdklarna dikkati çeken Türk, Dou ve Güneydouya pozitif ayrmclk yapyoruz çünkü buralarda spor tesisi azd. Yatrmmzn yüzde 50si Dou ve Güneydouya. Bunun da meyvelerini alyoruz. Yeni alanlara spor tesislerini tadkça ve spor faaliyetlerini artrdkça bölgede ve tüm alanlarda daha ho bir ortam olacak. diye konutu.

Özellikle Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde stadyumlarn saylarn artrdklarn, bölgeye yeni statlar yapldn anlatan Türk, baz mevcut tesislerin ise modern hale getirildiini kaydetti.

Yaplan stadyumlarla futbol kulüplerinin daha nezih ortamlarda çalacan anlatan Türk, unlar aktard:

Türkiyede özellikle son 10 ylda yaplan 2 bine yakn spor tesisi var ve bu tesislere 11 milyar lira gibi bir rakam harcand. Spora yaplan yatrm bize art olarak geri dönüyor. Spor yapan gençler kötü alkanlklardan uzaklayor, teröre bulamyor. Spor ayrca uyuturucuyla mücadelede de çok önemli.

Ana Sayfaya Git