Sporla buluştu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görevlendirme yapılan belediyeler, yürüttükleri çalışmalarla çocukların sporla buluşmasını sağlıyor.

Haberler 10.08.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname kapsamnda Diyarbakr, Mardin, Batman ve rnakta DBPli belediyelere görevlendirilen vali, vali yardmclar ve kaymakamlar, çocuklara hak ettikleri hizmetleri sunmak için çalmalarn sürdürüyor.

Daha önce kent merkezi ve ilçelerde elverisiz koullarda spor yapan ya da bu uratan mahrum kalan çocuklar için onlarca nokta ve okulda saha ina ediliyor. Dier taraftan mevcut spor tesisleri onarlrken, amatör sporculara malzeme destei salanyor.

Yazn tatil yapma imkan bulamayan binlerce çocuk da yaz spor okullarnda gönüllerince elenebiliyor, kurulan havuzlarda güvenle yüzebiliyor.

- Diyarbakr

Diyarbakrda çocuklarn spora yönelmeleri için 12 milyon lira bütçeyle 46 spor sahas projesi hayata geçirildi.

Bu kapsamda 24 mahalle ve 22 okulda spor sahas inaatna baland. Tespit edilen 2 basketbol sahas ve bir hal sahann da onarlmasna karar verildi.

Yaz spor okullarna yönelik faaliyetlerini de artran belediye, 5-18 ya aras 3 bin kiiyi sporla buluturdu.

çocuklarn yaz tatilini spor yaparak deerlendirmesi için futbol, basketbol, yüzme gibi 13 farkl alanda düzenlenen kurslar tamamlandnda, yetenekli örencilerden belediye bünyesinde her branta takm oluturulmas planlanyor.

- Mardin

Mardin Büyükehir Belediyesince çocuk ve gençlerin spora yönelmesi amacyla hazrlanan projeler uygulanmaya devam ediliyor.

lçe belediyelerinin de desteiyle 10 farkl noktada kurulan havuzlarda, 7 bine yakn örenci yüzme dersi alyor.

Bir yandan belediye bünyesinde oluturulan takmlarda lisansl sporcu yetitirilirken, dier yandan da basketbol, voleybol, atletizm ve dövü ile bisiklet kategorilerinde mücadele eden amatörlere malzeme destei salanyor.

Mardin Büyükehir Belediyesinin tadilata balanan spor tesislerinin, sporcularn kullanmna uygun hale getirilerek, çocuk ve gençlerin hizmetine sunulmas hedefleniyor.

Yaz spor okullar program kapsamnda yüzme, basketbol, futbol, voleybol ve bisiklet gibi branlarda açlan kurslara ise bin 80 örenci kayt yaptrd.

Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, çocuklarn güzel bir yaz geçirmeleri için tüm imkanlar seferber ettiklerini dile getirdi.

Yaman, 7 dalda açtklar spor kurslarnn sürdüünü, bunlarn tatile çkamayan çocuklar için önemli olduunu kaydederek, çocuklarn sanat ve sporla yorulmasn istiyoruz. Bunun için sporla ilgili özel bir parantez açtk. çocuklarmzn yüzü gülsün diye çalmalarmz sürecek. ifadelerini kulland.

Yaz spor okullarnda antrenör Nurullah Ömer, 19 Haziranda balayan, 15 ya alt örencilere hizmet verilen kurslarn 31 Austosa kadar süreceini söyledi.

lk kez sporla tanan örencilerin bulunduuna iaret eden Ömer, Bölgede yaanan sorunlar malum. çocuklarmz kötü alkanlklardan ve terörden uzaklatrmak için çalmalar tüm hzyla devam ediyor. dedi.

- Batman

Batman Belediyesi de çocuklarn sporla iç içe yaam sürmesi için çalma yürütüyor.

Belediye Spor Kulübünü kuran yeni yönetim, Belediye Spor Kompleksini de faal hale getirdi.

Engelleri hep birlikte aalm sloganyla uyguladklar projeyle engellilerin de kültürel ve sportif faaliyetlerden yararlanabilmesini hedefleyen belediye, ilk etapta engellilerin havuzlardan faydalanmas ve dier spor branlaryla uraabilmesi için özel çalma yürüttü.

Kentte futbol, basketbol, hentbol, voleybol, tenis, yüzme, atletizm, oryantiring, judo, güre, masa tenisi, badminton, dart, step, aerobik, pilates, tekvando, karate gibi branlarda açlan kurslardan, 6-18 ya gurubu 10 bini akn kii yararlanyor.

Belediye ayrca 14 mahalleye 14 spor sahas kurmak için çalma yapyor.

Batman Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy, kentte yaptklar çalmalar anlatt.

Gençlerin kültürel ve sportif faaliyetlere katlmn tevik amacyla Gençlik ve Spor Bakanl ile Türkiye Atletizm Federasyonu i birliiyle bölgede ilk kez, yabanc uyruklu atletlerin de yer ald Uluslararas Yar Maraton Kousu düzenlendiini belirten Aksoy, Uluslararas Medeniyetler Bisiklet Turunun ikinci ayann da kentte yaplmasn saladklarn vurgulad.

Aksoy, Bu çocuklar bizim geleceimiz olduklar için her eyleriyle onlara sahip çkmamz gerekiyor. Yllarca kültürel ve sportif faaliyetlerden yoksun braklan çocuklarmz için çok sayda projeyi hayata geçirdik. Bu çocuklarmza sahip çkmazsak, onlara sahip çkan çok olur. diye konutu.

- rnak

rnak Belediyesi tarafndan rnak Belediyesi Spor Kulübü kuruldu.

Sporla ilgili malzeme ihtiyacn karlayan belediye yönetimi, futbol ve voleybol takmlarnn deplasman masraflarn da üstleniyor.

Belediye tarafndan çocuklarn rahat spor yapabilecekleri saha ve hal saha kurulmas için de çalmalar yürütülüyor.

rnak Belediye Bakan Vekili Turan Bedirhanolu, kentin imar ve ihyasnn yan sra görev yaptklar günden bu yana spora desteklerini sürdürdüklerini vurgulad.

Kentte sporla ilgili tüm branlar kurduklar kulüp çats altnda topladklarn anlatan Bedirhanolu, Turnuvalar düzenledik ve dereceye girenleri ödüllendirdik. Kumçat beldesine saha ve hal saha projelerimiz var. eklinde konutu.

Bedirhanolu, rnakta gençleri sporla buluturmaya devam edeceklerini kaydetti.

ehri Nuh Spor Kulübü Bakan Emin Yürek de belediyede yaplan görevlendirmenin ardndan yllar sonra spora destek verildiini söyledi.

Yürek, Gençleri futbolla buluturmak ehir için en büyük ihtiyaç. Onlar kötü alkanlklardan uzak tutup, salkl yaama ve spora yöneltmek için çalmalarmz sürecek. ifadelerini kulland.

Nuhspor Kadn Futbol Takm antrenörü Celal Atak, rnakta takmn kurulmasnda maddi manevi destek salayan belediye yönetimine teekkür etti.

- çocuklar sporla bulumaktan memnun

Diyarbakrl çocuklardan Mert Aslanklç, belediyenin ücretsiz tahsis ettii basketbol sahasn kullandn, yaz tatilini arkadalaryla spor yaparak geçirdiini söyledi.

Zamanlarnn çok elenceli geçtiini vurgulayan Aslanklç, Bu tür yerlerin artmas gençler için çok iyi olur. Buras eitimden sonra çok önemli bizim için. dedi.

Yasin Bulut, kendilerine bu imkanlar sunan Diyarbakr Büyükehir Belediyesine teekkür etti.

Geçmite bu tür yerlerin olmadna dikkati çeken Bulut, Canmz skldkça gelip burada basketbol oynuyoruz. Bu tür yerler daha da artrlmal ki dier çocuklar da faydalanabilsin. diye konutu.

Batmanda yaayan Murat Temel, gençlere sunulan destekler sayesinde top koturduunu belirtti.

Daha önce sokaklarda toz toprak içinde top oynadn anlatan Temel, imdi modern tesislerde zaman geçirmenin mutluluunu yaadn kaydetti.

Temel, Okullar kapanaca zaman Bize yine sokaklarda zaman geçirmenin yolu göründü diye bakyordum ancak belediyenin tesislerini halkn hizmetine açtn duyunca çok mutlu oldum. Belediye bize bu güzel imkanlar sunmam olsayd belki de hala toz toprak içinde zaman geçiriyor olacaktk. eklinde konutu.

Mardinli Aleyna Alsun, tatile gidemediklerini ancak salanan imkanlarla güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Baha Altnok, yazn sportif etkinliklerle çok elenceli vakit geçirdiklerini, bu nedenle Belediye Bakan Vekili Yamana teekkür ettiini dile getirdi.

rnakl Delal Üstün, kadn futbol takmnda top koturduunu anlatt.

Hayalinin milli takma seçilmek olduunu bildiren Üstün, rnakta kadnlarn futbolda neler yaptklarn göstermek istediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git