Sporu "online" evlere taşıyorlar

Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen spor ve yaşam merkezi, sosyal medya hesabı üzerinden üyeleri ve takipçilerine evde spor imkanı sağlıyor

Haberler 03.04.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamnda faaliyetlerine ara verilen bir spor merkezi, sosyal medya hesab üzerinden üyeleri ve takipçilerinin evlerine sporu online tayor.

Tüm dünyay etkisi altna alan koronavirüsün yaylmn engellemek için yaplan evde kal çarlar toplumda karlk bulurken, baz vatandalar da darda yaptklar sportif faaliyetleri eve tad.

çileri Bakanlnn genelgesiyle spor merkezlerinin faaliyetleri de geçici süreliine durduruldu. Bu süreçte Diyarbakrdaki bir özel spor ve yaam merkezi, evde kalan üyeleri ile takipçileri için sosyal paylam hesab Instagram üzerinden online dersler vermeye balad. Merkezin eitmenleri, 4 farkl kategoride sabah ve akam 1,5 saatlik online programlar yapyor.

Tedbir kapsamnda yaamlarn eve sdrmaya çalan aileler, çocuklaryla katldklar online spor programlarndan dolay mutluluk duyuyor.

- EVDE BÜTÜN GÜN HAREKETSZ KALINIYOR

Spor merkezi eitmenlerinden Ruen çapan, söz konusu virüsün Türkiyede görülmeye baland andan itibaren çalanlar ve üyelerinin sal düünülerek merkezin faaliyetlerine ara verildiini söyledi.

Üyelerinin evde hareketsiz kalmamas için yapm olduklar grup çalmalarn sosyal medya üzerinden devam ettirdiklerini belirten çapan, çünkü evde bütün gün hareketsiz kalnyor. Virüse kar baklk sisteminin güçlü olmas gerekiyor. Güçlü baklk için dengeli beslenmenin yannda sporun da çok büyük bir etkisi olacan üyelerimize ilettik. Sürekli kapal alanda kalmak büyük stres yaratyor. Sporun bu anlamda da iyiletirici etkisi var. dedi.

lk etapta balattklar programn üyeleri tarafndan takip edildiini fakat daha sonra ülke genelinde youn takipçi listesinin olutuunu belirten çapan, öyle konutu:

Evde 7den 70e insanlar spor yapmaya balad. Tesis ve spor eitmenleri olarak ailelerimizin evde hem baklk sistemlerini kuvvetli tutmak hem ailece güzel vakit geçirmeleri için yaynlar yapmaya devam edeceiz. u sralarda hepimiz evde stres altnda olabiliyoruz. Genellikle keyif alnabilecek spor egzersizlerini yapyoruz. çünkü büyük bir çounluumuz belki ilk kez spor yapyor. Bu yüzden zorlayc egzersizler deil biraz da keyif alnabilecek balangç seviyesi egzersizlerle sporu ailelerimizin evine tamaya çalyoruz. 65 ya üstü takipçilerimiz de var.

Gerek baklk sistemimiz, gerek genel salk açsndan her gün hareket etmemiz gerekiyor. ifadesini kullanan çapan, Her gün 30 dakika veya 1 saati bulacak egzersizler baklk sistemi ve kas kuvvetimiz için yeterli olacaktr. Gündüz ve akam 2 seans eklinde egzersiz programlarmz Instagram üzerinden ücretsiz bir ekilde hem üyelerimiz hem de takipçilerimizle buluturuyoruz. diye konutu.

- ALECE SPOR YAPIYORLAR

Ei Mustafa Naci, kzlar Sudenur ve Miray Su ile evde spor yapan Burcu Canbolat da yaklak 3 yldr spor yapmak için gittikleri merkezin faaliyetine ara vermesinin ardndan sosyal medya üzerinden balatt programlar takip ettiklerini söyledi.

Herkese uzman antrenörler tarafndan yaplan programlar takip etme önerisinde bulunan Canbolat, Spor yapmann fiziksel ve ruhsal açdan bize ve çocuklarmza inanlmaz olumlu bir etkisi var. Herkese öneriyorum. dedi.

Salgn nedeniyle bütün günü evde geçirmek zorunda kalnmasnn olumsuz psikolojik yönün de bulunduunu iaret eden Canbolat, Evimizde kalarak bunu hep birlikte aacamza inanyorum. Herkese evde kaln, spor yapn ve salkl olun diyorum. Evde kal ailemizle elenceli hale getirebiliriz. diye konutu.

Mustafa Naci Canbolat ise salgn öncesinde ailece spor merkezine gittiklerini söyledi.

Canbolat, öyle dedi:

çocuklarmla kaliteli bir zaman geçirmek, fiziksel ve psikolojik açdan salkl olabilmek amacyla Instagram üzerinden yaplan canl yaynlarn takip ediyoruz. Evde canl yaynlar takip ederek hem fiziksel hem ruhsal açdan korunuyoruz. Evde kalmaktan da mutlu oluyoruz. çocuklarmla kaliteli bir zaman geçiriyoruz. çocuklar için elence bizim için ise sportif faaliyet oluyor.

- HAYATI EVE SIDIRABLRZ

Anne ve babasyla spor yapan 11 yandaki Sudenur Canbolat, okullara ara verilmesiyle evde kaldn belirtti.

Canbolat, Ailece evde spor yaparak, oyun oynayarak aktiviteler yapyoruz. Hayat eve sdrabiliriz, illaki darda olmamz gerekmiyor. Kendimizi eve altralm daha çok evde vakit geçirelim. Mümkün oldukça dar çkmayalm. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git