Stad hasteri bitiyor

Diyarbakır'ın UEFA ve FIFA standartlarındaki modern stat hasreti sona eriyor.

Haberler 09.12.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl ile Babakanlk Toplu Konut daresi (TOK) Bakanlnca merkez Kayapnar ilçesinde, 158 bin 353 metrekare alanda yapm süren, Diyarbakrn yan sra bölgeye de hizmet verecek UEFA ve FIFA standartlarndaki 33 bin seyirci kapasiteli stadn yüzde 92si tamamland.

Konfor ve modernlik açsndan Türkiyenin sayl stadyumlar arasnda yer alacak 6 katl tesisin d cephe kaplamalar büyük oranda tamamland. Tribünlere krmz-yeil renkte koltuklar monte edilirken, doal çim serme ilemleri ise sürüyor.

Skorbord, restoran, kafeteryalar, VIP salonlar, televizyon yaynlarnn yaplaca bölümler, basn bölümü, otoparklar, seyirci ve sporcu girii gibi alanlar en uygun ekilde tasarlanan, alttan stmal olacak stadyumda 306s engelli toplam 2 bin 340 otomobil kapasiteli park yeri bulunacak.

- Engelli dostu stadyum

Konfor için gerekli tüm detaylarn düünüldüü stat, ayn zamanda engelli dostu olacak.

Stadyum alanna girite kendileri için ayrlan yerlere araçlarn park eden engelli vatandalar, rampa ve farkl noktalarda bulunan 21 asansörü kullanarak istedikleri katta karlamalar izleyebilecek.

Kadn ve erkekler için 558 tuvaletin bulunduu stadyumda engelliler için de 31 tuvalet yapld. Ayrca, stat içerisinde 28 mescit, 20 bilet sat ünitesi ve maaza yer alacak.

Önümüzdeki aylarda hizmete açlmas beklenen stadyum, futbolseverlere keyif düzeyi yüksek seyir imkan sunacak.

- Turizm ve ekonomiye katk salayacak

Diyarbakr Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Bakan ve Takm Antrenörü Erol Ta, AA muhabirine yapt açklamada, tesisin Diyarbakra yakan, modern bir stadyum olacan belirtti.

Stadyumun, kentte faaliyet gösteren spor kulüpleri için gurur verici olduunu aktaran Ta, Yeni stat spor, turizm ve ekonomiye katk salayacak. Otoparkta engelliler için oluturulan alanlardan dolay çok memnun olduk. Emei geçen herkese ükranlarmz sunuyoruz. dedi.

Diyarbakrl sporseverler Akn Deirmenciler ve Zülküf lek de yeni stadn taraftarlar için mutluluk verici olduunu ifade ederek, rahat maç izleme imkanna kavuacaklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git