Suçlu aramak zarar getirir

Yeni Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya, takımın küme düşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Dernek olarak 34 hafta mücadeleden hiç vazgeçmedik ve her daim takımımızın yanında olduk. Yaşanılan zor süreçte takıma köstek olmak yerine destek olmaya çalıştık" dedi.

Haberler 28.07.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dernek adna bir açklama yapan Bakan Ender Kaya, yaanan sürece oldukça üzüldüklerini kaydederek, çinde bulunduumuz süreç birçok skntlar yaadk, üzüldük, sitem ettik. Sevdamza sahip çklmyor diye veryansn ettik. Yaplan hakem hatalaryla adeta çlgna döndük. Yönetimde de eksikler hatalar vard, içimizde çözmek daha salklyd. Biz hatalar olduunu söyledik ama hatalar darya dosta dümana malzeme vermedik. Deprem ve pandemi sürecinde uzun süre statta takmmz ile olamasak da maç öncesinde ve sonrasnda futbolcu kardelerimizle yaptmz toplantlarda kendilerine Bir ehrin umudu sizlersiniz anlayyla yaklatk. Futbolcu ruhsuzdu ruhu canlandralm dedik, moral vermeye çaltk, sert ve kötü davranp memlekete zararmz olmasn dedik anlamadlar. Alnan her malubiyete ramen kzmadk, suçlu aramadk takma sahip çktk. Hep inandk bu takm bamz öne emeyecek dedik, baz frsatçlar takmn dört gözle dümesini bekleyenler avucunu yalayacak dedik ama olmad. Kimse farknda deildi, bizden hariç kimsenin de umurunda deildi. Aslnda takm deil bir memleket küme dütü. Kaysmz dütü, Battalgazidütü, Darendemiz dütü, Kirazmz dütü. Neden mi diye soracak olursanz bu markalarmz Malatyaspor ile daha farkl bir anlam kazanyordu. Takmn kötü gidiat depremdir, salgndr, seyircisiz maç izleme hepsini yine örnek taraftar grubu anlayna yakr ekilde yönettik. Eski sistemleri eski yöntemleri deitirdik. Buda baz çkar gruplarnn ilerine gelmedii için çünkü pastalar gidiyor, hazmedemediler. Düzlüe çkmak adna çok farkl senaryolar da denedik. Rüzgar nereye eserse oraya dönmedik çünkü hedefimiz merkez bankas deil, bizim derdimiz memleket sevdas. lerin zor olduunu futbolu bildiimiz için bizler farkndaydk dedi.

Suçlu aramak zarar getirir

Kaya, herkesin apkasn önüne koyup düünmesi gerektiini de belirterek unlar söyledi:

Malatya futbol camias olarak herkes apkasn önüne koyup suçlu aramay brakp, yeniden ahlan için harekete geçmelidir. Malatyaspor bütün Malatyallarn ortak paydasdr. Kiisel çkar ve menfaatlerimizi bir kenara brakp sadece ve sadece Malatyaspor için elimizden geleni yapmalyz. Taraftarmdan belki bana gönül koyanlar oluyordur onlara tek bir sözüm var iyi dinlesinler biz doru olan yaptk. Hep iyi düündük, hep iyiye yönlendirdik, birileri gibi gençleri taraftar kendi çkar ve menfaatleri için kullanmadk, kullandrtmadk. Bizim inandm tek doru var hiç bir zaman yönünü rüzgara göre belirlemeyecek, kendi dorun tek çizgin olacak. Bugün en kötü günse yine söylüyoruz beni Allahtan baka kimse bildiimiz dorulardan alkoyamaz. Biz bu yola ba koymuuz, Allah bu takmn yannda kimsede sevinmesin.

Ana Sayfaya Git