Süper Amatör’de Play-Off polemiği

Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi’ne Play-Off sistemi getirilmesi polemiklere neden oldu. Spor kamuoyu, tek grup halinde oynanacak ligde bu sistemin uygulanmasının anlamsız olduğuna dikkat çekerek yanlıştan dönülmesini istiyor.

Haberler 20.09.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Süper Amatör Futbol Liginde 2019-2020 sezonu 28 Eylülde oynanacak maçlarla balayacak.

13 takmn mücadele edecei ligde ilk kez Play-Off sistemi uygulanacak olmas tepkilere ve eletirilere neden oldu. Fikstür toplantsna katlan 11 kulüpten 10unun talebiyle kabul edilen sisteme göre normal lig maratonunu ilk 4 srada tamamlayacak takmlar Play-Off oynamaya hak kazanacak. Play-Off maçlar sonunda ampiyon olacak takm,BALda mücadele eden Balar Belediyespor ve Bismil 21Sporun durumuna göre ya baraj maç oynayacak ya da direkt BALa yükselecek.

Diyarbakrspor, Play-Offa Kar

Spor kamuoyu tek grup halinde oynanacak ligde bu sistemin uygulanmasnn anlamsz olduuna dikkat çekerek yanltan dönülmesini istiyor. Bugüne kadar örnei olmayan bu sistemin iptal edilmesi için spor taban birliklerine ve lig heyetine çarlar yaplyor.

Toplantda Play-Offa kar çkarak aleyhte oy kullanan Diyarbakrspor, bu sistemin kendisine kar gelitirildiini düünüyor.

Diyarda Takm Hac Aktaa Emanet

Bu arada Diyarbakrsporda Amedsporla anlaan Mehmet Budaknn ayrlmasndan sonra teknik heyette deiiklie gidildi.Kayhan Sünbül ve Süleyman Arpann da Amedspora gitmesinden sonra takm Nevzat Türker-Hac Akta ikilisine emanet edildi.

Diyarbakrspor, 28 Eylülde balayacak ligde ilk maçn Yeniehir Belediyesporla yaparak sezona balayacak.

Ana Sayfaya Git