Süper Lig oyuncularının EURO 2016 performansı

2016 Avrupa Şampiyonası'nda, futbol hayatını Türkiye'de sürdüren 15 oyuncudan 7'si son 16 turunda yoluna devam edecek.

Haberler 25.06.2016 - 12:53 Son Güncelleme : 25.06.2016 - 12:53

Grup maçlarının sona erdiği 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasında (EURO 2016), kariyerlerini Türkiyede sürdüren 15 oyuncu ülkeleri adına mücadele etti.

Bir üst turu 7 isim (Dzemaili, Dzsudzsak, Eren Derdiyok, Nani, Quaresma, Podolski ve Stoch) görebilirken, 4 futbolcu (Nani 2, Dzsudzsak 2, Stancu 2 ve Necid 1) gol sevinci yaşadı.

Üç oyuncu (Sivok, Isaksson ve Dzsudzsak) 3 maçta da 90ar dakika görev yaptı, 3 oyuncu ise (Podolski, Eren Derdiyok ve Boyko) hiçbir maçta forma şansı bulamadı.

Turnuvaya devam edenler

Türkiyede kariyerlerini sürdüren ve EURO 2016da çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek oyuncular içinde en dikkati çekenleri, ikişer gol atan Portekizden Luis Nani ve Macaristandan Balazs Dzsudzsak oldu.

Fenerbahçeli Nani, Portekizin İzlanda, Avusturya ve Macaristan ile oynadığı üç maçta da ilk 11de sahaya çıktı. İzlanda ve Macaristan filelerini havalandıran Naninin Avusturya maçında da bir şutunda top direkten döndü. Bursaspor forması giyen Dzsudzsak ise Macaristanın kaptanı olarak üç maçta görev aldı. Macar futbolcu 3-3 biten Portekiz maçında attığı iki gol ve ortaya koyduğu performansla ülkesinin grup lideri olarak son 16ya kalmasında önemli rol oynadı.

Üç maçta da berabere kalarak en iyi üçüncüler arasına giren ve gruptan çıkmayı başaran Portekizde, Beşiktaşlı Ricardo Quaresma da forma şansı buldu. İzlanda karşısında 76. dakikada oyuna giren Quaresma, Avusturya maçında 71, Macaristan maçında da 29 dakika oynadı. 32 yaşındaki kanat oyuncusu grup aşamasını 1 asist ile tamamladı.

Son 16 turunda Almanya ile eşleşen Slovakyada, bonservisi Fenerbahçede bulunan, geride kalan sezonu Bursasporda geçiren Miroslav Stoch, Rusya ve İngiltere karşısında oynayamazken, yalnızca Galler mücadelesinin son 7 dakikasında oyuna girebildi.

İsviçre orta sahasında görev yapan ve Galatasaray ile sözleşmesi devam eden, sezonu İtalya ekibi Genoada geçiren Blerim Dzemaili, Arnavutluk karşısında 75 dakika, Romanya karşısında 83 dakika ve Fransa karşısında 90 dakika forma giydi.

Almanyada Galatasaraylı Lukas Podolski, İsviçrede Kasımpaşalı Eren Derdiyok forma yüzü göremedi. Almanya ve İsviçre son 16ya kaldığı için Podolski ve Erenin turnuvada süre alma şansı devam ediyor.

Veda edenler

Süper Ligde forma giyen ve EURO 2016ya veda eden isimler içinde en çok gol atan futbolcu, Romanya Milli Takımında yer alan Bogdan Stancu oldu.

Gençlerbirliğinin forvet oyuncusu, Fransa ve İsviçre filelerini penaltıdan attığı gollerle havalandırdı.

Türkiye ile aynı grupta yer alan ve son sırada kalarak turnuvadan elenen çek Cumhuriyetinde ise Süper Ligde futbol hayatlarını sürdüren 3 isim forma giydi. Bursaspor ile sözleşmesi devam eden Tomas Sivok, İspanya, Hırvatistan ve Türkiye karşısında 90ar dakika görev yaptı. Yeşil-beyazlı takımın golcüsü Tomas Necid ise çekler adına iki maça ilk 11de başladı. Necid, Hırvatistana 89. dakikada penaltıdan attığı golle ülkesinin tek puanını almasını sağladı.

Kasımpaşadan David Pavelka da çek Cumhuriyeti formasını toplamda 59 dakika giyebildi.

Kasımpaşalı bir başka isim Andreas Isaksson, turnuvaya grup aşamasında veda eden İsveçin kalesini korudu. 34 yaşındaki file bekçisi 3 maçta da 90ar dakika görev yaptı ve kalesinde 3 gol gördü. İsveç forması giyen Trabzonsporlu Erkan Zengin ise yalnızca Belçika maçının son 11 dakikasında oyuna girebildi.

Arnavutluk kadrosunda yer alan Medipol Başakşehirli Sokol Cikalleshi, İsviçre karşısında 16 dakika forma giyse de Fransa ve Romanya karşısında süre alamadı.

Ukrayna kadrosunda yer alan Beşiktaşın file bekçisi Denis Boyko ise forma şansı bulamadı.

Sözleşmesi belirsiz isimler

Şampiyonada, Süper Lig kulüpleriyle sözleşmesi devam eden 15 ismin yanı sıra geçen sezon Türkiyede oynayan fakat henüz durumları netlik kazanmamış 2 isim de mücadele etti.

Beşiktaşta kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyan Alman oyuncu Mario Gomez, grubun ilk karşılaşması olan Ukrayna maçında oynamadı. Polonya maçında 71. dakikada oyuna giren Gomez, ilk 11de sahaya çıktığı Kuzey İrlanda karşılaşmasında Almanyaya galibiyeti getiren golü attı.

Geçen sezon Osmanlıspor kadrosunda yer alan Rumen oyuncu Gabriel Torje ise Fransa maçında 8 dakika, İsviçre karşısında 90 dakika ve Arnavutluk müsabakasında 33 dakika sahada kaldı.

Geçtiğimiz sezon Türkiyede oynayanlar

2015-16 sezonunda Süper Ligde oynayan ve sezon sonunda takımlarından ayrılan 3 isim 2016 Avrupa Şampiyonasında ülkelerinin formalarını giydi.

Fenerbahçenin eski oyuncuları Portekizli Bruno Alves ve çek Cumhuriyetinden Michael Kadlec grup maçlarında yer alamadı.

Galatasarayın geçtiğimiz sezon Manchester Cityden kiralık olarak kadrosuna kattığı Belçikalı Jason Denayer de süre alamayan bir başka isim oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır