Süper Lig'de fikstür çekimi

Süper Lig'de 2017-2018 sezonu fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki tesislerinde gerçekleştirildi.

Haberler 12.07.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fikstür çekiminin ardndan basn mensuplarna açklamalarda bulunan Galatasaray Sportif A Futbol Direktörü Cenk Ergün, amaçlarnn sezonu ampiyon tamamlamak olduunu söyledi.

Fikstür bütün takmlarmza hayrl olsun diyen Ergün, ki sene önce kazandmz ampiyonluktan sonra, lig yarndan biraz uzakta kaldk. Bu seneki amacmz ampiyon olmak. Dolaysyla fikstürün vermi olduu avantaj ve dezavantajlar düünerek ya da onlara snarak deil, her rakibimizi ayn ekilde etüt edip her birine gereken ciddiyeti verip, her maça kazanmak parolasyla çkp, umarm sezon sonunda ampiyon oluruz. ifadelerini kulland.

Ergün, Hollandal futbolcu Wesley Sneijderin dier arkadalaryla çaltn aktararak, unlar kaydetti:

Orada herhangi bir gelime olduu zaman mutlaka paylalacaktr. Sa bek pozisyonunda birden fazla oyuncuyla görümelerimiz devam ediyor. Mümkün olduu kadar isimleri zikretmemeye çalyorum. Birden fazla isim var. Ksa vadede tahmin ediyorum resmi bir ekilde konumaya balayacaz. Sa bek transferiyle ilgili 1-2 gün daha beklemek lazm.

- Dumanl: Sezona en hazr ekilde gireceiz

Fenerbahçe Futbol A Genel Müdürü Engin Dumanl, Süper Ligde sezona en iyi ekilde hazrlandklarn dile getirdi.

Yeni sezonda tüm kulüplerin baarlarla dolu bir yl geçirmesini dileyerek sözlerine balayan Engin Dumanl, öyle konutu:

Futbolun güzelliklerinin konuulduu, keyif alnan bir sezon olmasn diliyorum. Bizim ilk maçmz zmirde. Güzel bir deplasman olacak. Hazrlklarmz hala devam ediyor. Bir takm takviyeler yaptk, bata Aykut Hocamz olmak üzere. u anda devam eden yönetimimizin sürdürdüü baz temaslar da var. Gerekli çalmalar yapacaz ve sezona daha hazr bir ekilde balayacaz.

- Ahmet Ürkmezgil: Aboubakar kim istemez ki

Beikta Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, siyah-beyazllarn son günlerde gündeminde yer alan forvet transferi ve Kamerunlu golcü futbolcu Aboubakar konusunda, Aboubakar kim istemez ki. dedi.

Fikstürün çok önemli olmadn ve bütün takmlarn bir kere kendi sahasnda, bir kere de deplasmanda birbirleriyle oynayacan vurgulayan Ürkmezgil, Fikstürün bir avantaj getireceine inanmyorum. En zor takmlarla arka arkaya oynamak ender olur. En fazla zor 2 maç arka arkaya gelir. Onlarn da ampiyonluk kovalayan takmlar için dezavantaj olduunu düünmüyorum. Ben bir tek hava artlarndan dolay bir sknt olur mu diye düündüm. Onlar da gayet istediimiz gibi geldi. deerlendirmesinde bulundu.

Transferi gündemde yer alan eski futbolcular Aboubakarn, siyah-beyazl takmda önemli ilere imza attn aktaran Ürkmezgil, sözlerini öyle tamamlad:

Aboubakar kim istemez ki. mkanlar bizim elimizde deil. Dolaysyla parann çok önemli rol oynad noktada da kendi artlarmz düünüyor olmamz lazm. u anda ilk batan daha deiik bir durum olduunu ben düünmüyorum. Zaten transfer konusunda ayn anda doru bilgiye sahip olmak mümkün deil. çünkü bu ii bizzat takip eden bakan ve yönetici arkadalarmz u öyle olacak bu böyle olacak deme ansna sahip deiller. Ne geldi diye ne de gitti diye kesin bir ey konuulamaz.

Ana Sayfaya Git