Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden sürecek

Milli maçlar nedeniyle geçen hafta ara verilen Spor Toto Süper Lig'de heyecan, yarından itibaren kaldığı yerden devam edecek.

Haberler 01.04.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son 9 haftasna girilen Süper Ligin 26. haftasnda hem üst hem de alt sralar yakndan ilgilendiren müsabakalar oynanacak.

ampiyonluk yarnn yan sra üst sralara trmanarak Avrupa kupalarna gitmeye çalan takmlar ve küme düme hattnda yer alan ekipler, 26. haftada kritik maçlara çkacak.

- Beikta evinde, Medipol Baakehir deplasmanda

ampiyonluun en güçlü adaylarndan 55 puanla lider Beikta, Gençlerbirliini arlarken, en yakn takipçisi 53 puanl Medipol Baakehir ise deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karlaacak.

Medipol Baakehirin 2 puan önünde zirvede yer alan ve ampiyonluk yolunda kayp yaamak istemeyen siyah-beyazllar, 2 Nisan Pazar günü bakent ekibini konuk edecek. Bir maç eksik Gençlerbirlii ise ligde küme düme hattnn 12 puan üzerinde bulunuyor. Lig dördüncüsüyle arasnda 12 puan fark olan krmz-siyahllar, 32 puanla 10. srada yer alyor.

Geçen hafta Aytemiz Alanyasporla berabere kalarak kritik 2 puan kaybeden Medipol Baakehir, Manisa deplasmanna çkacak. Turuncu-lacivertliler, haftann açl maçnda yarn Akhisar Belediyespora konuk olacak.

Küme düme hattnn hemen üstünde, 15. srada yer alan Akhisar Belediyespor, yeni teknik direktörü Okan Buruk ile ilk maçna çkacak. Manisa ekibi, 16. çaykur Rizesporun 7 puan önünde bulunuyor.

- Alt sralar, üst sralara kar

Süper Ligde bu hafta, küme düme hattndan kurtulmak isteyen takmlarla, ilk 5 hedefinde olan ekiplerin mücadelesine de sahne olacak.

Alt sralardan kurtulmak isteyen Aytemiz Alanyaspor, Kasmpaayla, çaykur Rizespor, Trabzonsporla, Kayserispor, Antalyasporla, Gaziantepspor, Osmanlsporla, Adanaspor da Galatasaray ile karlaacak. Ligde küme düme tehlikesi yaayan Aytemiz Alanyaspor, çaykur Rizespor, Kayserispor, Gaziantepspor ve Adanaspor, rakipleri karsnda kazanarak, tehlikeli bölgeden uzaklamak için mücadele edecek.

Bu takmlarn rakipleri Kasmpaa, Trabzonspor, Antalyaspor, Osmanlspor ve Galatasaray da ilk 5 hedeflerinden kopmamak amacyla sahaya çkacak.

- Kardemir Karabükspor büyük düünüyor

Haftann bir dier maçnda 44 puanla 4. srada bulunan Fenerbahçe, 34 puanla 9. srada yer alan Kardemir Karabükspora konuk olacak.

ampiyonluk yarndan uzak kalan ancak üst sralardan kopmak istemeyen Fenerbahçe, Karadeniz deplasmannda 3 puan için mücadele edecek.

Ligde 34 puanla rahat bir konumda bulunan Kardemir Karabükspor ise iç sahadaki baarl performansn Fenerbahçe maçnda da sürdürmek istiyor. Evindeki maçlarda Beikta, Galatasaray ve Trabzonsporu malup eden krmz-mavili ekip, Fenerbahçeyi de yenerek, dört büyüklere kar ayn sezonda kazanan ekipler arasna girmeyi amaçlyor.

Süper Ligin 59 yllk tarihinde daha önce 1987-1988 sezonunda Malatyaspor, 2001-2002de MKE Ankaragücü, 2006-2007de Bursaspor, 2012-2013te de Kasmpaa bu baarya ulamt.

Haftann bir baka maçnda ise Atiker Konyaspor ile Bursaspor kar karya gelecek. Atiker Konyaspor 35 puanla 8., Bursaspor ise 32 puanla 11. srada yer alyor.

Ana Sayfaya Git