Süper Lig'de ilk yarının en'leri!..

2017-2018 Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nda ilk yarı tamamlanırken, takımların ve futbolcuların istatistikleri de dikkat çekti.

Haberler 27.12.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

En hrçn Beikta, en centilmen Baakehir

En çok krmz kart gören takm Beikta

Lider Medipol Baakehir, krmz kart görmeyen tek takm

En çok penalty 12 maçta 8 düdük ile Ali Palabyk verdi

Ligde en çok krmz kart gören takm Beikta olurken, lider Medipol Baakehir tek krmz kart görmeyen takm oldu.

Süper Ligin ilk yarsnda en çok penalt veren hakem ise 12 maçta 8 penalt ile Ali Palabyk. Kardemir Karabüksporlu futbolcu Bar Bada da ilk yarda 8 sar kart ile en çok kart gören futbolcu oldu.

GOL MAKNES GALATASARAY

Süper Ligin ilk yarsnda en çok gol atan takm 37 ile Galatasaray oldu. Sar-krmzl takm ayrca, evinde 26 gol kaydederek, iç sahada en çok gol atan ekip unvann da elinde bulundurdu.

DEPLASMAN GOLCÜSÜ ALANYA

Sezonun ilk yarsnda konuk olduu takmlara en çok gol atan takm ise Aytemiz Alanyaspor. Deplasmanda rakip fileleri 17 kez havalandran Aytemiz Alanyaspor, bu alanda en çok gole sahip takm oldu.

LK YARIDA EN çOK GOL YYEN OSMANLISPOR

Osmanlspor, ligin ilk yarsnda rakip forvetleri engellemekte zorland. Bakent temsilcisi, 17 hafta sonunda 34 golle en çok gol yiyen takm oldu.

SEYRCS ÖNÜNDE EN çOK GOL YYEN KASIMPAA

Kasmpaa ekibi, iç sahada rakiplerinden 17 gol yiyerek, ilk yarda evinde en çok gol yiyen takm olarak göze çarpt.

DEPLASMANDA GOLE ENGEL OLAMAYAN GENçLERBRL

Bu sezon ligin alt sralarndan kurtulma çabas veren Gençlerbirlii, deplasmanda yedii gollerle dikkat çekti. Ankara ekibi, konuk olduu maçlarda 25 gol yiyerek, deplasmanda en çok gol yiyen takm oldu.

GOL KRALLIINDA BURAK ZRVEDE

Ligin ilk yarsnda gol krall koltuunda Trabzonsporlu milli futbolcu Burak Ylmaz bulunuyor. Burak, oynad 14 maçta 14 gol bulurken, takipçileri Galatasarayl Bafetimbi Gomis 17 maçta 14 gol, Göztepeli Adis Jahovic ise 16 maçta 14 gol kaydetti.

ASST LDER BAAKEHRDEN

Ligin ilk yarsn lider tamamlayan Medipol Baakehirden Edin Visca, asist saysnda zirvede yer ald. Bosna Hersekli futbolcu, 16 maçta 7 asist ile takmna büyük katk salad. Fenerbahçeli Mathieu Valbuena ve Younes Belhanda da 16 maçta 6 asist yaparak zirveyi zorlayan isimler oldu.

EN AZ GOL YYEN FABR

Beiktan baarl file bekçisi Fabri, ilk yarda rakip forvetleri fazlasyla zorlad. Siyah-beyazl kaleci, ligin ilk yarsnda oynanan 17 maçta da forma giyerken, kalesinde sadece 16 gol gördü.

Öte yandan Fabri, bu performansyla ligin ilk yarsnda takmnn en az gol yiyen ekip olmasn salad.

LK YARININ EN GOLCÜ DEFANSLARI

Savunma oyuncularnn skora katks da dikkatleri çekti. En golcü defans oyuncular listesinin ilk srasn Galatasarayl Maicon ve Bursasporlu Aziz Behich paylat. ki savunma oyuncusu da ligin ilk yarsnda 5er golle forvetlere ta çkard.

Medipol Baakehirli Epureanu ve Atiker Konyasporlu Skubic de 4er golle takmna büyük katk salayan defans oyuncular oldu.

EN UZUN GALBYET SERLER

Ligin ilk yarsnda en uzun galibiyet serisi yakalayan arasnda birincilii iki takm paylat. Fenerbahçe ve Trabzonspor, 5er maçlk galibiyet serileriyle taraftarlarnn yüzünü güldürdü.

EN UZUN YENLMEZLK SERS FENERBAHçEDEN

Sezonun ilk yarsnda uzun süre bilei bükülmeyen takm ise Fenerbahçe oldu. Sar-lacivertliler, üst üste 10 maçta 6 galibiyet ve 4 beraberlik elde ederek, rakiplerine gözda verdi.

EN çOK KIZARAN TAKIM KARA-KARTAL

Beikta, ligin ilk yarsnda en çok krmz kart gören takm oldu. Siyah-beyazllar 5 krmz kartla bu alanda listenin ilk srasnda yer ald. Beiktata oyun dnda kalan isimler ise Ouzhan Özyakup, Ryan Babel, Ricardo Quaresma, Dusko Tosic ve Atiba Hutchinson oldu.

BAAKEHRDE KIRMIZI YASAK

Medipol Baakehir ekibi, ilginç bir istatistie de imza att. Zirvede yer alan Turuncu-lacivertli takm, 36 sar kart gördüü ilk yarda, tek krmz kart görmeyen takm oldu.

EN AZ KARTI BURSASPOR GÖRDÜ

Hakemlerden en az kart ise Bursasporlu futbolcular gördü. Yeil-beyazl oyunculara, ilk yarda 29 sar, 1 de krmz kart çkt.

KARTA DOYAN TAKIM KARABÜKSPOR

Ligin ilk yarsnda en çok kart gören takm da Kardemir Karabükspor ekibi oldu. Hakemler, 17 haftada Karabüksporlu futbolculara 53 sar kart ve 2 de krmz kart gösterdi.

EN çOK KART GÖREN FUTBOLCU

17 hafta sonunda en çok kart gören futbolcu da Kardemir Karabükspor ekibinden oldu. Savunma oyuncusu Bar Bada, 8 sar kart ile en çok kart gören oyuncu oldu.

EN BONKÖR HAKEM AYDINUS

Sezonun ilk yarsnda kartna en çok bavuran hakem de Frat Aydnus oldu. Tecrübeli hakem, yönettii 12 maçta 59 sar, 2 de krmz kart gösterdi.

Aydnusun ayrca, ilk yarda hiç penalt düdüü çalmamas da dikkat çekti.

EN çOK PENALTI PALABIYIKTAN

Öte yandan sezonun ilk yarsnda en çok penalt noktasn gösteren hakem Ali Palabyk oldu. Palabyk, düdük çald 12 maçta 8 kez penalt karar verdi.

Ana Sayfaya Git