Süper Lig'de kıran kırana yarış

Süper Lig'de 23. hafta geride kalırken şampiyonluk yarışı ve kümede kalma mücadelesinde heyecan giderek artıyor.

Haberler 26.02.2020 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk futbolunun en üst seviye liginde takmlar son yllarda benzeri yaanmayan bir mücadeleye girdi. 23. haftas geride kalan ligde ampiyonluk yarnda 4 takm kyasya bir yar içinde. Kümede kalma hattnda ise 9 takm tehlike bölgesinde bulunuyor.

Ligin 23. haftas zirve yarnda kritik müsabakalara sahne oldu. Sezonun büyük bölümünü lider geçiren Demir Grup Sivasspor, zirve yarndaki rakiplerinden Aytemiz Alanyasporu 1-0 yenerek 45 puana yükseldi.

Bir maç eksik olmasna ramen haftaya lider giren Trabzonspor, deplasmanda Beikta ile son dakikalarda bulduu golle 2-2 berabere kald. 45 puana ulaan bordo-mavili ekip, ampiyonluktaki iddiasn ortaya koyarken rakibinin de yarta bir adm geride kalmasn salad.

Galatasaray ise 20 yl akn süredir kazanamad Fenerbahçe deplasmanna çkt. Sar-krmzl ekip, sahadan 3-1lik galibiyetle ayrlarak hem Kadköyde kazanamama hasretini sonlandrd hem de Sivasspor ve Trabzonspor ile puanlar eitledi. Fenerbahçe ise zirve mücadelesinde rakiplerine oranla geriye dütü.

ampiyonluk yarndaki Medipol Baakehir de haftann kapan maçnda çaykur Rizespora konuk oldu. Turuncu-lacivertli ekip, son dakikalarda bulduu golle sahadan 2-1 galip ayrld ve 46 puanla liderlii devrald.

- Son 3 haftada 3 lider

Süper Ligde son 3 haftada liderlik 3 kez el deitirdi.

Ligde ilk 2 haftay Fenerbahçe lider geçti. Üçüncü haftada zirveye çkan Aytemiz Alanyaspor 8 hafta koltuunu korudu. Gösterdii iyi performansla beeni toplayan Demir Grup Sivasspor, 11. haftada ald liderlii 11 hafta elinde tutabildi ve 22. haftada Trabzonspora devretmek zorunda kald.

Yaklak 10 yl sonra liderlik koltuuna 22. haftada oturan Trabzonspor, burada 1 hafta kalabildi. Geçen sezon uzun süre lider götürdüü ampiyonluk yarn son hatalarda kaybeden Medipol Baakehir, ilk sraya bu sezon 23. haftada yükseldi.

ampiyonluk yarnn hzland son 3 haftay srasyla Demir Grup Sivasspor, Trabzonspor ve Medipol Baakehir lider tamamlad.

- kinci yarda Galatasaray açld, Fenerbahçe ve Beikta geri dütü

Türk futbolunda Üç büyükler olarak adlandrlan Beikta, Fenerbahçe ve Galatasarayn ampiyonluk yarndaki gidiatn ikinci yardaki performanslar belirliyor.

Ligin ilk yarsn 37 puanl lider Demir Grup Sivassporun 10 puan gerisinde 7. srada tamamlayan sar-krmzl ekip, son 7 maçn da kazanarak krmz-beyazl takmla puanlar eitledi ve zirve yarnn orta oldu.

Devre arasna 31 puanla giren Fenerbahçe ve 30 puanla giren Beikta, ikinci yardaki performanslaryla yarn gerisinde kald.

kinci yardaki 6 maçta 7 puan toplayabilen iki takmdan Fenerbahçe 8 puan, Beikta ise 9 puan geri dütü.

- Trabzonsporun 1 maç eksik

Zirve yarnda averajla ikinci sradaki Trabzonsporun bir eksik maç bulunuyor.

Haftaya 45 puanla ikinci srada giren Karadeniz temsilcisinin BtcTurk Yeni Malatyaspor ile 19. haftada yapmas gereken maç, Elazn Sivrice ilçesi merkezli deprem nedeniyle ertelenmiti.

Erteleme müsabakas, 11 Martta Yeni Malatya Stadnda oynanacak.

- Zirve yarnda fikstür

Ligde ilk 4 srada yer alan Medipol Baakehir, Trabzonspor, Galatasaray ve Demir Grup Sivassporun ilk 3 maçlarndaki rakipleri öyle:

Medipol Baakehir: Gaziantep FK, Göztepe (D), Trabzonspor (D)

Trabzonspor: çaykur Rizespor, Gaziantep FK (D), BtcTurk Yeni Malatyaspor (D)

Galatasaray: Gençlerbirlii, Demir Grup Sivasspor (D), Beikta

Demir Grup Sivasspor: MKE Ankaragücü (D), Galatasaray, Fraport TAV Antalyaspor (D)

- Dokuz takm dümeme mücadelesinde

Ligde ampiyonluk yar kyasya devam ederken alt sralarda da 9 ekip kümede kalma mücadelesi veriyor.

Son haftalarda ald iyi sonuçlarla düme hattndan uzaklaan 27 puanla 10. srada bulunan Gençlerbirlii ile düme hattnn en üst basama olan 16. MKE Ankaragücü arasnda 7 puan fark bulunuyor.

Ligde 11. sradaki Fraport TAV Antalyasporun 25, birer maç eksik 12. BtcTurk Yeni Malatyaspor ve 14. çaykur Rizesporun yan sra 13. Yukatel Denizlisporun 24er puan bulunuyor. 21 puanl ttifak Holding Konyaspor 15, 20 puanl MKE Ankaragücü 16, 19 puanl Kasmpaa 17, 16 puanl Hes Kablo Kayserispor ise 18. srada yer alyor.

Ana Sayfaya Git