Süper Lig'de yerli oyuncuların gol haritası

Süper Lig'de attığı goller dikkate alındığında en fazla yerlilerinden goller bulan ekipler Göztepe ve Bursaspor oldu. Göztepe'nin gollerinin yüzde 57'si, Bursaspor'un da gollerinin yüzde 54'ü yerlilerinden geldi.

Haberler 28.03.2019 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kasmpaa, Aytemiz Alanyaspor, çaykur Rizesporun bu sezonki gollerinden yalnzca 3er golü yerlilerinden geldi. Kasmpaann 44 golünün 41ini yabanclar kaydetti.

Süper Ligde bu sezon atlan 623 golün 182sini yerli oyuncular kaydetti. En fazla yerli oyuncular gol atan ekip Beikta oldu.

Gol krall yarnn ilk 13 srasnda yerli olarak sadece Burak Ylmaz yer ald. Deneyimli oyuncunun 11 golü bulunuyor.

Spor Toto Süper Ligde 26 hafta geride kalrken yerli oyuncular gollerin uzanda kald. Ligde u ana dek 623 kez gol sevinci yaanrken, bunlarn 182sini yerli oyuncular kaydetti. Böylelikle yerli oyuncularn gol oran ligde yüzde 29da kald. 18 kulübün yerli oyuncularndan bulduu gollerin, att toplam gollere olan orannda ise yalnzca iki takm yüzde 50 barajn aabildi. Bu noktada Göztepe, yüzde 57 ile en fazla gol katksn yerli oyuncularndan alrken; Bursasporun da yüzde 54lük oran dikkat çekti.

GÖZTEPE VE BURSASPOR DKKAT çEKT

Bu sezon ligde 26 kez gol sevinci yaayan Göztepenin gollerinin 15ini yerliler kaydetti. Özellikle sar krmzl ekipte 8 kez rakip fileleri havalandran Yasin Öztekin, kariyerinin de en verimli sezonlarndan birini geçiriyor. Bursaspor ise ligde 24 kez alar sarst. Yeil beyazllarn att gollerin 13ünde ise yerli oyuncularn imzas vard. Bursasporda da Aytaç Kara, att 5 golle hem takmnn en golcü oyuncusu oldu, hem de kariyerinin en golcü dönemini geçiriyor.

EN çOK YERLS GOL ATAN TAKIM BEKTA

Ligde en fazla yerli oyuncusu gol atan takm ise Beikta oldu. 51 gol kaydeden siyah beyazllarda bu gollerin 24ü yerli oyunculardan geldi. Beiktata yerli oyuncularn gol bulma oran ise yüzde 47. Bunun dnda Galatasaray da 55 gol atarken, bu gollerin 18si yerli oyuncular kaydetti. Sar krmzllarda yerli oyuncularn gol bulma oran ise yüzde 32de kald. Trabzonsporda ise bu oran yüzde 26 olarak dikkat çekti.

3 TAKIM YERLLERNDEN SADECE 3ER GOL BULDU

Ligde en az yerli oyuncularndan gol bulan ekipler ise Aytemiz Alanyaspor, çaykur Rizespor ve Kasmpaa oldu. Kasmpaann att 44 golün yalnzca 3ü yerli oyuncularndan geldi. stanbul ekibi böylelikle yüzde 6lk oranyla yerli oyuncularndan en düük oranda gol bulan ekip konumunda yer ald. çaykur Rizesporun 37 golünün 3ü (yüzde 8) ve Aytemiz Alanyasporun da 28 golünün 3ü (yüzde 10) yerli oyuncularndan geldi.

EN GOLCÜ YERL BURAK YILMAZ

Ligin en golcü yerli oyuncusu ise Burak Ylmaz. Sezona Trabzonspor ile balayan ancak devre arasnda Beiktaa transfer olan golcü oyuncu bu sezon 15 maçta 11 kez rakip fileleri havalandrd. Trabzonsporda 5 gol kaydedene Burak Ylmaz, Beiktata da 8 maçnda 6 gole imza att. Gol krall yarnda da ilk 13 srada yerli oyuncu olarak sadece tek bir oyuncunun bulunmas da gözlerden kaçmad.

Ana Sayfaya Git