Süper Lig'e son bilet heyecanı

Spor Toto 1. Lig'de bu sezon 23. kez uygulanan play-off sisteminde final karşılaşması yarın Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Gazişehir Gaziantep arasında oynanacak.

Haberler 19.05.2018 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çaykur Rizespor ve MKE Ankaragücünün dorudan Süper Lige yükseldii Spor Toto 1. Ligde play-off finalinde Gaziehir Gaziantep ile Büyükehir Belediye Erzurumspor, Süper Lige çkan 3. ekip olmak için mücadele edecek.

Ligde normal sezonu 5. ve 6. srada tamamlayan iki ekipten Büyükehir Belediyesi Erzurumspor, yar finalde Ümraniyesporu saf d brakt. Gaziehir Gaziantep ise Bolusporu yenerek adn finale yazdrd.

Bursa Büyükehir Belediye Stadnda yarn saat 21.30da balayacak Gaziehir Gaziantep-Büyükehir Belediye Erzurumspor müsabakasn hakem Halis Özkahya yönetecek.

- Eski takm arkadalar rakip oldu

Futbolculuklar döneminde Gençlerbirliinde birlikte top koturan Gaziehir Gaziantep Teknik Direktörü Erkan Sözeri ile Büyükehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altparmak, yarnki maçta birbirlerine rakip olacak.

ki teknik direktör de sezon içinde yaanan teknik direktör deiikliklerinin ardndan takmlarnn bana geçti. Mehmet Altparmak Osman Özköylünün yerine, Erkan Sözeri ise Hüseyin Kalparn yerine göreve geldi.

- ki takm da ilk kez Süper Lige yükselme peinde

Play-off finalinde rakibini malup edecek ekip tarihinde ilk kez Süper Ligde yer almaya hak kazanacak.

TFF 2. Ligden 1. Lige çkan ve ilk sezonunda play-off finaline yükselmeyi baaran Büyükehir Belediye Erzurumspor, 2000-2001den beri Süper Ligden uzak kalan Erzurumu Süper Ligde temsil etme hakkn elde etmeye çalacak. Kentin dier ekiplerinden Erzurumspor, 2000-2001de Süper Lige veda etmiti.

Daha önce ligde Gaziantep Büyükehir Belediyespor adyla yer alan Gaziehir Gaziantep, üçüncü kez mücadele ettii play-offta 2010-2011de finale kadar yükselmiti. O sezon Süper Lig vizesi alamayan Gaziehir Gaziantep, Büyükehir Belediye Erzurumsporu yendii takdirde Gaziantepsporun ardndan Gaziantepi Süper Ligde temsil etme hakkn elde edecek.

- 23. play-off

lk olarak 1978-1979 sezonundan uygulanan play-off sistemi bu yl 23. kez oynanyor. Play-offta daha önce 17 takm Süper Lige yükselmeyi baard.

Kasmpaann 3 kez mutlu sona ulat play-off finalinde Antalyaspor, Eskiehirspor, Göztepe ve Sakaryaspor 2, Adana Demirspor, Alanyaspor, Boluspor, çaykur Rizespor, Kayserispor, Konyaspor, Malatyaspor, Mersin dmanyurdu, Orduspor, ekerspor, Konyaspor ve Zeytinburnuspor ise birer kez Süper Lige çkt. 1993-1994 sezonunda ise oynanan play-offta iki takm birden Süper Lig vizesi almt.

- Bursada ilk kez

Daha önce 7 kez Ankarada oynanan play-off finaline Antalya ve stanbul 4, Konya 3, Eskiehir ve zmir ise 2er kez ev sahiplii yapt. Bursada ilk kez oynanacak müsabakaya Bursa Büyükehir Belediye Stad ev sahiplii yapacak.

Ana Sayfaya Git