Süper Lig'e "süper" yıldızlar

Türk futbolunun en üst organizasyonu olan Süper Lig'de 2017-2018 sezonu yarın oynanacak Medipol Başakşehir-Bursaspor müsabakasıyla başlayacak ve futbolseverler çok sayıda yıldız ismi takip etme şansı yakalayacak.

Haberler 11.08.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süper Ligde yayn ihalesini yllk 500 milyon dolar bedele Digiturk kazanrken, artan gelirler, takmlarn kadrolarn yldz isimlerle takviye etmesine katk salad.

Yeni sezon öncesi Avrupa ve dünya futbolunun çok sayda ünlü ismi, kariyerlerine Türkiyede devam etme karar ald. Geçtiimiz transfer sezonlarna oranla takmlarn daha seçici davrand dönemde, uluslararas alanda tannm birçok futbolcu Türkiyenin yolunu tuttu.

- Beiktatan nokta at

Süper Ligde son 2 sezonun ampiyonu Beikta, transferde nokta atlar yapmay tercih etti.

Siyah-beyazllar, Real Madridin Portekizli deneyimli stoperi Kepler Laveran Lima Ferreira Pepe, Valenciadan spanyol santrfor Alvaro Negredo ve geçen sezon Fenerbahçede kiralk olarak oynayan Hollandal kanat oyuncusu Jeremain Lensle güçlendirdii kadrosuyla üst üste üçüncü kez ipi göüslemeye çalacak.

Kadrosunda Ricardo Quaresma, Ouzhan Özyakup, Anderson Talisca ve Adriano Correia gibi önemli oyuncular bulunduran Beikta, yeni transferleriyle birlikte ligin yine en etkili takm olmaya aday.

- Fenerbahçe, 20. ampiyonluk için

Süper Ligde 19 ampiyonluu bulunan Fenerbahçe, 20. ampiyonlua ulap, 4. yldz takma hedefiyle transferin hareketli takmlarndan oldu.

Kadrosunu Fransz Mathieu Valbuena, spanyol Roberto Soldado, ilili Mauricio Isla, Fasl Nabil Dirar, Kamerunlu Carlos Kameni ve Trabzonspordan Mehmet Ekici ile takviye eden Fenerbahçe, 3 sezondur süren ampiyonluk hasretini sonlandrmaya çalacak.

Robin van Persie, Mehmet Topal ve Martin Skertel gibi önemli oyuncular kadrosunda bulunduran sar-lacivertliler, transfer çalmalarna youn ekilde devam ediyor.

- Galatasaraydan büyük atak

Ligde son 2 sezon beklentilerin altnda kalan Galatasaray, kadrosunu güçlendirme adna iddial transferlere imza att.

Sar-krmzl ekip, Fransz Bafetimbi Gomis, Fasl Younes Belhanda, Brezilyal Maicon, Fernando, Mariano ve Senegalli Badou Ndiaye transferleriyle kadrosuna önemli takviyeler yapt.

Kadrosunda Fernando Muslera ve Selçuk nan gibi baarl isimleri bulunduran Galatasaray, transfer dönemi tamamlanmadan önce yeni oyuncularla sözleme imzalamak için de çalmalarn sürdürüyor.

- Trabzonsporda 50. yl hedefi

Kuruluunun 50. yln kutlamaya hazrlanan Trabzonspor, bu anlaml sezonda baar hedefiyle kadrosunu güçlendirdi.

Bordo-mavili ekip, milli futbolcu Burak Ylmazn yan sra, Slovak Juraj Kucka ve Belçikal Theo Bongonda ile güçlendirdii kadrosuyla kuruluunun 50. ylnda, uzun yllardr hasret kald ampiyonluk hasretini dindirmeyi amaçlyor.

Onur Kvrak, Olcay ahan, Yusuf Yazc ve Dame NDoye gibi önemli isimleri kadrosunda bulunduran Trabzonspor, yeni transferlerle birlikte baarl bir sezon geçirmeyi planlyor.

- Medipol Baakehir hedef büyüttü

Süper Ligde geride kalan sezonu 2. srada bitirerek tarihinin en baarl performansn ortaya koyan Medipol Baakehir, yapt dikkat çekici transferlerle hedef büyüttü.

UEFA ampiyonlar Ligi elemelerinde play-off etabna yükselen turuncu-lacivertli ekip, Gael Clichy, Gökhan nler, Mevlüt Erdinç, Eljero Elia, Aurelien Chedjou, Kerim Frei, Mert Günok, Tunay Torun ve Manuel da Costa transferleriyle bu sezon yine zirve yarnda olmak istediini ortaya koydu.

Medipol Baakehir, Emmanuel Adebayor, Emre Belözolu, Volkan Babacan, Edin Visca ve Marcio Mossoro gibi önemli isimlere sahip olduu kadrosunu, yeni transferlerle daha da üst seviyeye çkarmay baard.

- Süper Ligin yldzlar

Süper Ligin yeni sezonunda çok sayda takmn kadrosunda yldz isimler bulundurmas dikkati çekti.

Dünya futbolunun önde gelen isimlerinden Samuel Etoo ile 3. sezonunu geçirmeye hazrlanan Antalyaspor, Fransz oyuncu Jeremy Menezi yeni sezon öncesi kadrosuna katarak, taraftarlarna bir baka futbol yldzn izleme frsat verdi.

Yeni sezon öncesi ön plana çkan yldz transferlerinden birine de Kayserispor imza att. Sar-krmzl takm, Ganal tecrübeli oyuncu Asamoah Gyanla kadrosunu güçlendirdi.

Ünlü Fransz teknik adan Paul Le Guen ile anlaan Bursaspor, Ganal Emmanuel Badu ve Nijeryal Mikel Agu transferleriyle dikkati çekti.

Ayrca, Alanyasporda ikinci sezonunu geçirmeye hazrlanan Brezilyal futbolcu Vagner Love da Süper Ligin tannm isimlerinden biri durumunda.

- Gözler onlar arayacak

Geride kalan sezonu Süper Ligde geçiren baz yldz isimler ise yeni sezonda Türk futbolseverlerin önüne çkamayacak.

Galatasarayda Japonyann Vissel Kobe ekibine transfer olan Lukas Podolski, sözlemesinin feshedilmesinin ardndan Fransz ekibi Nice ile anlaan Wesley Sneijder ve 15 milyon avro karl Alman ekibi RB Leipzige satlan Portekizli genç yldz Bruma, Süper Lige veda eden önemli isimler olarak dikkati çekti.

Fenerbahçenin 13 milyon avro karl Sevillaya satt Danimarkal savunma oyuncusu Simon Kjaerin yan sra, Beiktan 8,5 milyon avro karl Olympique Lyona gönderdii Marcelo Guedes ile kiralk sözlemesi sona ermesi nedeniyle Portoya dönen Vincent Aboubakar Türk futbolseverler bu sezon izleyemeyecek.

Öte yandan, Medipol Baakehirin genç yldz Cengiz Ünder, henüz 20 yanda oldukça yüksek bir bonservis bedeliyle talyann yolunu tuttu. Genç oyuncu, 15 milyon avro bonservis ücreti karl Romaya satld ve Süper Ligden ayrld.

Ana Sayfaya Git