Süper Lig'in en değerlisi Trabzonspor

UEFA Finansal Fair-Play kurallarını yerine getirmediği gerekçesiyle Avrupa kupalarından bir yıl men cezası alan Trabzonspor, liglerin başlamasına kısa bir süre kala Süper Lig'in en değerli takımı konumunda bulunuyor. Sörloht, Uğurcan Çakır ve Abdulkadir Ömür ise en pahalı oyuncu sıralamasında ise bordo-mavili takım adına ilk 3 sıraya paylaştılar.

Haberler 31.08.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trabzonspor; Beikta, Fenerbahçe, Galatasaray ve son ampiyon Medipol Baakehiri geride brakarak 86 Milyon Euroluk deeri ile Süper Ligin en kymetli takm oldu. Transfermarkt verilerine göre Fenerbahçe 78 milyon 600 Bin Euro, Galatasaray 69 milyon 250 Bin Euro, Baakehir 62 milyon 330 Bin Euro ve Beikta da 47 milyon 750 Bin Euro piyasa deerine sahip.

EN PAHALI ALEXANDER SÖRLOTH

Süper Ligin en deerli oyuncusu sralamasnda ise Trabzonspor, yine zirveyi brakmad. Bordo-mavili takmla geçtiimiz sezon gol kral olan ve Avrupa takmlarnn transfer listesinde bulunan Norveçli oyuncu Alexander Sörltoh, 20 Milyon Euro ile Süper Ligin en pahal futbolcusu oldu. Sörlothu takm arkadalar Uurcan çakr 16 Milyon Euro, Abdulkadir Ömür ise 13 Milyon Euroluk deerleri ile takip etti. Medipol Baakehirin baarl futbolcusu Edin Visca 12 Milyon 500 Bin Euroyla dördüncü srada kendine yer buldu.

BANKALAR BRL DIINDA BORCU BULUNMUYOR

Trabzonsporun geçtiimiz yl yapt anlamayla Bankalar Birlii dnda kimseye borcu bulunmuyor. 8 Nisan 2018de göreve gelen Ahmet Aaolu ve yönetim kurulu, 182 Milyon Euro borç ile kulübü devralrken, austos ay itibaryla bordo-mavili kulübün 107 Milyon Euro borcu bulunuyor. Son iki sene içerisinde Karadeniz ekibi, 75 Milyon Euro borç ödedi.

BORSADA YÜZDE 320 DEER KAZANDI

Trabzonspor, son iki sezonda da borsada yüzde 320 deer kazand. Aaolu yönetiminin ilk döneminde 342 milyon olan deer, bugün itibaryla 1 milyar 145 Milyona ulat. Bordo-mavili kulüp söz konusu dönemde yatrmcsna kazandran kulüpler arasnda yer ald.

TAKIM MALYET 14 MLYON EUROYA KADAR DÜECEK

Trabzonspor, kadrosunda bulunan oyunculara ödedii maa yönünden de rakiplerine fark atm durumda. Geçtiimiz sezon piyasa deeri bordo-mavili takmn üstünde olan kulüpler, yüksek maa ödemeyle kar karya kalrken, Karadeniz ekibi ise 16 Milyon Euro civarnda maa ödemesi gerçekletirdi. Bu sezon bu rakamn 14 Milyon Euro civarna inmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git