Süper Lig'in vazgeçilmezleri

Süper Lig'in ilk 7 haftasında 39 futbolcu, tüm maçlarda 90 dakika görev yaptı.

Haberler 05.10.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasarayn liderliiyle milli araya girilen ligde, 15 takmdan 39 futbolcu teknik adamlarn vazgeçilmezi olmay baard.

Bursaspor ve Kasmpaa, son düdüe kadar sahada kalan beer futbolcusuyla kadro istikrarna en çok önem veren takmlar oldu.

lk hafta sonunda ele geçirdii liderlii brakmayan Galatasarayda teknik direktör Igor Tudor, kaleci Fernando Muslera ve Kardemir Karabükspor galibiyetinde att 2 golle barol oynayan savunma oyuncusu Maicondan vazgeçmedi.

Bu sezon kadroda istikrar yakalayan Hrvat çaltrc, Muslera ve Maicondan sonra en fazla Bafetimbi Gomis (624 dakika), Fernando (621 dakika), Younes Belhanda (619 dakika), Mariano (604 dakika) ve Serdar Azize (603 dakika) ans verdi.

Son iki sezonun ampiyonu Beiktata ise 3 isim 7 maçta 630 dakika forma giydi.

Kaleci Fabricio, Real Madridden siyah-beyazl kulübe gelen Portekizli stoper Pepe ve sakatln atlatan Caner Erkin, teknik direktör enol Günein gözdesi oldu. Kasmpaa maçnn 84. dakikasnda oyundan çkan Babel de 624 dakika süre ald.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, sadece Portekizli sa bek Pereiraya tüm maçlarda 90 dakika ans verirken, Medipol Baakehirde milli kaleci Volkan Babacan ile stoper Alexandru Epureanu süre kaçrmad.

Gösterdii performansla 6 yl sonra yeniden milli takma davet edilen tecrübeli sa bek Sabri Sarolu, Göztepede Kadu ve Andre Castro ile 90 dakika sahada kalan üç futbolcu arasnda yer ald.

Gol krall yarnda 7 golle Gomis, Burak Ylmaz ve Adis Jahovicle zirveyi paylaan 33 yandaki Brezilyal futbolcu Vagner Love, Aytemiz Alanyasporun her maçnda biti düdüüne kadar görev yapt. Love, gol krall yarnda zirveye ortak olan isimler arasnda da 630 dakika mücadele eden tek isim olarak dikkati çekti.

Antalyasporda dünyaca ünlü golcü Samuel Etoo ile Ondrej Celustka, sadece bir dakika kaçrd. Etoo, Osmanlspor, Celustka da Galatasaray ile yaptklar maçn 89. dakikasnda oyundan çkt.

18 TAKIMIN 10U KALECSN DETRMED

Süper Ligin 7 haftalk bölümünde teknik adamlar, en çok kalede istikrara önem verdi.

Fabricio, Muslera ve Volkan Babacann yan sra Harun Tekin (Bursaspor), Serkan Krntl (Atiker Konyaspor), Johannes Hopf (Gençlerbirlii), Sergio Rochet (Demir Grup Sivasspor), Milan Lukac (Teleset Mobilya Akhisarspor), Ramazan Köse (Kasmpaa) ve Oleksandr Rybka (Kardemir Karabükspor) 7 maçta son düdüe kadar eldivenini çkarmad.

Bu kaleciler arasnda en az golü Galatasarayn file bekçisi Muslera yedi. Muslera kalesinde 6 gole engel olamazken, Uruguayl kaleciyi 7 golle Fabricio takip etti.

Gençlerbirliinin sveçli eldiveni Johannes Hopf ise yedii 16 golle 10 kaleci arasnda en kötü istatistie sahip isim olarak öne çkt.

KADRO STKRARINI YAKALAYAMADILAR

Süper Ligin ilk 7 haftasnda 3 takm kadroda istikrar yakalayamad.

Fenerbahçe, Osmanlspor ve Kayserisporun teknik direktörleri, hiçbir futbolcusunu 630 dakika sahada tutmad.

Ligde 11 puanla 7. srada yer alan Fenerbahçede 603 dakika sahada kalan ilili sa bek Mauricio Isla, teknik direktör Aykut Kocamann en çok güvendii isim oldu. Bu futbolcuyu, 585 dakika sar-lacivertli formay giyen Mathieu Valbuena izledi.

Osmanlsporda Avdija Vrsajevic (627 dakika), Kayserisporda ise Deniz Türüç (622 dakika) takm arkadalarna göre daha fazla süre ald.

Ana Sayfaya Git