Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde düzenlenen, "Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri" renkli görüntülere sahne oldu.

Haberler 13.08.2017 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Gölüne kys bulunan Adilcevaz ilçesinde kahvalt program ile balayan enlikte, belediyenin Kzta mevkisinde yaptrd plajn açl ve yüzme yarmalar gerçekletirildi, kablolu su kaya ve halk oyunlar gösterileri sunuldu.

Vatandalarn youn ilgi gösterdii etkinliklerde güzel görüntüler olutu.

Kaymakam Arif Karaman, yapt konumada, bölgenin sadece cevizi, yeili ve geçmiiyle deil, gelecei ve turizm potansiyeliyle de önemli bir ilçe olduunu vurgulad.

Van Gölünün en güzel koy ve plajlarnn Adilcevazda olduunu ifade eden Karaman, Süphan Da etkinlikleri çerçevesinde 2 bin 500 rakmda kurduumuz çadr kentte doal bir yaam alan oluturmann çabas içerisindeyiz. dedi.

Belediye Bakan Necati Gürsoy ise ilçenin, Van Gölünün en güzel kylarna sahip olduunu söyledi.

Yeil ile mavinin bulutuu tarih, kültür ve turizm kenti Adilcevazn enliklere ev sahiplii yaptn belirten Gürsoy, Bu program bölgemizin ne kadar güzel, huzurlu ve güvenli olduunun en güzel örneidir. Bölgemizin çevrede yaanan olaylarla deil, güzelliklerle anlmasn istiyoruz. diye konutu.

Bitlis Eitim ve Tantma Vakf (BETAV) ve EREN Holding Yönetim Kurulu Bakan Ahmet Eren de bölgede eskiden güzel plajlar bulunmadn ancak Belediye Bakan Gürsoyun geni vizyonu sayesinde bölgenin büyüdüünü ve güzelletiini dile getirdi. Yarn sona erecek enlik kapsamnda plaj futbolu oynanacak, çeitli konserler ve cirit gösterisi düzenlenecek, Süphan Dana trman gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git