Suriye sınırında köylülerin futbol keyfi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Suriye sınırına yakın bölgede, 21 köyün katılımı ile futbol turnuvası düzenlendi.

Haberler 24.03.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede sava sürerken, huzurun hakim olduu snrn Türkiye tarafndaki Kzltepede köyler aras futbol turnuvas organize edildi.

Mardin Gençlik ve Spor l Müdürlüünün desteiyle 21 köyden çiftçi, esnaf ve memur gibi çeitli meslee sahip kiilerden oluan takmlar için fikstür belirlendi. 11 Martta balayan müsabakalar 1 Nisana kadar devam edecek.

Takmlar snra 10 kilometre uzaklktaki Tosunlu köyünde turnuva için yaplan toprak sahada liderlik için kyasya yaryor.

çekimeli geçen maçlara youn ilgi gösteren köylülerin yöresel kyafetleri ile geldikleri maçlarda yaad heyecan renkli görüntüler oluturuyor.

- Bazlar babalarn bazlar da çocuklarn izlemeye geliyor

Turnuvann organizatörü Süleyman Klç, bata gençler olmak üzere vatandalar futbola yönlendirmek için turnuva düzenlediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor l Müdürlüü ve çeitli sponsor destekleri ile organizasyonu hayata geçirdiklerini dile getiren Klç, turnuvaya 21 köyden 22er kiinin katldn belirtti.

Klç, vatandalarn turnuvaya gösterdii ilgiden duyduklar memnuniyeti dile getirerek, futbolcularda ya snrnn olmadn vurgulad.

Futbolu seven herkesin turnuvaya katldn anlatan Klç, Sporcularmzda ya haddi yoktur. 47 yanda olmama ramen ben de müsabakalara katlyorum. Bazlar babalarn bazlar da çocuklarn izlemeye geliyor. Sporcularmz köylülerimizdir. çounlukla çiftçiler, tarmla urayorlar. dedi.

Klç, huzur ve güven ortamnda maçlarn gönül rahatlyla sürdürdüklerini belirterek, Suriye snrna yakn olmalarna ramen sknt yaamadklarn dile getirdi.

Ortam güzel, snr da güvenli diyen Klç, mutlu olduklarn bildirdi.

- Maçlarmz çok heyecanl ve güzel geçiyor

Tosunlu köyü takmnn saha sorumlusu brahim Kandemir, dostluk ve kardeliin pekimesi adna düzenledikleri turnuvann güzel geçtiini belirtti.

Bölgenin skntlarla anlmasn istemediklerini, turnuvay düzenleme amaçlarnn da bu olduunu vurgulayan Kandemir, gençlerin spora yönelmesinden mutluluk duyduklarn anlatt.

emkka köyü takmnn teknik direktörü Nurullah Öncel, maçlarn güzel bir ortamda geçtiini söyledi.

Kendilerine bu imkan salayanlara teekkür eden Öncel, Maçlarmz çok heyecanl ve güzel geçiyor. Bundan memnunuz. Gençlerimiz rahat bir ekilde futbolla megul oluyor. ifadelerini kulland.

Alaku köyü takmnda oynayan ve esnaflk yapan dris Yusufolu, köyler arasnda böyle bir etkinliin yaplmasnn faydal olduunu kaydetti.

- Maçlar profesyonel lifleri aratmyor

Yusufolu, turnuvada profesyonel maçlardaki kurallar birebir uyguladklarn belirterek, Terör nedeniyle sknt yaayan bölge halk turnuva ile motive oluyor. Maçlar çok çekimeli geçiyor, profesyonel ligleri aratmyor. Karakol komutanmz da turnuvaya destek verdi, saolsun. çok mutluyuz, inallah böyle devam edecek. diye konutu.

Alaku köyü takmnda oynayan biçerdöver operatörü Mehmet Ali Yusuf, maça 7 yandaki kz ile geldiini, kznn kendisini izleyeceini kaydetti.

Yusuf, maçlar izleyen çocuklarnn gol attklarnda sevindiini aktararak, saat 11.00den akam 17.00ye kadar güzel vakit geçirip, skntlar sporla gidermeye çaltklarn anlatt.

- Yöresel kyafetleriyle maç izliyorlar

zleyicilerden Selman Klç (68), bütün maçlar zevkle izlediini söyledi.

Yamaç köyünden maçlar izlemeye gelen Mehmet Ali Karaku (62) da tüm köylere saha yaplmasn arzu ettiklerini dile getirdi.

Nurettin Klç (58) de bu maçlar sayesinde güzel dostluklarn kazanldna dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git