Suruçlu sporcular salon hokeyinde başarıdan başarıya koşuyor

Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 4 yıl önce kurulan Suruç Hokey Spor Kulübü'nün erkek takımı, üst üste elde ettiği şampiyonluklarla adını Süper Lig'e yazdırdı.

Haberler 03.01.2020 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Suruç ilçesinde beden eitimi öretmeni Abit Bostanc önderliinde 4 yl önce kurulan kulübün sporcular, imkanszlklar içinde ksa sürede büyük baarlar elde etti.

Geçen yl Trabzonda düzenlenen organizasyonda ampiyonlua ulaarak 1. Lige çkan Suruç Hokey Spor Kulübü, bu sene de Malatyada Erkekler Salon Hokeyi 1. Lig maçlarn ilk srada tamamlad ve Süper Lige yükseldi.

Suruç Hokey Spor Kulübünün oyuncular, yeni sezonda Süper Ligde de iyi sonuçlar alarak Türkiyeyi Avrupa Kulüpler ampiyonasnda baaryla temsil etmeyi hedefliyor.

Suruç Gençlik ve Spor lçe Müdürü Yusuf Elmaser, AA muhabirine yapt açklamada, Suruçlu sporcularn elde ettii baarlarn kendilerini gururlandrdn söyledi.

Adn Süper Lige yazdran sporcular ve teknik heyeti tebrik eden Elmaser, Türkiye ampiyonu olan örencilerimizle gurur duyuyoruz. Gençlerimiz tesislerde antrenmanlarn sürdürüyor ama bu yeterli deil. Takma destekleri için Sayn Kaymakammz Kenan Aktaa teekkür ediyorum. 2019 yl, gönüllülük yldr. Spor noktasnda ilçemizin geliebilmesi için özellikle gönüllü i insanlarmza ihtiyacmz var. Elini tan altna koymalarn bekliyoruz. diye konutu.

- Bostanc: Baarnn arkasnda emek, çalma ve öz güven var

Suruç Hokey Spor Kulübü Antrenörü Abit Bostanc, Süper Lige yükseldikleri için mutlu olduklarn dile getirdi.

Bostanc, yetenekli sporculara sahip olduklarn belirterek, öyle devam etti:

2017 ylnda okul sporlarnda hem bölge ampiyonu hem de Türkiye 3üncüsü, 2018de 16 ya alt Türkiye ampiyonu olduk. Bu, bizim ve Suruç için önemli bir baaryd. 2018de yine 2. Lig play-off müsabakalarna katldk. O müsabakalara katlan en genç takmdk. kinci Lig play-off müsabakalarnda üstün baar sergileyerek Trabzonda namalup ampiyon olup 1. Lige yükseldik. 2019-2020 sezonunda erkeklerde 16 ya altnda yine Türkiye ampiyonu olduk. Birinci Lig müsabakalar çok çetin geçti. Katlan 9 takm da Süper Ligden transferler yaparak müsabakalara geldi. Biz bu takmlara kar üstün baar sergiledik. Bu baarnn arkasnda çok büyük emek, çalma ve öz güven var çünkü biz gecemizi gündüzümüze kattk.

- Maddi destek bekliyoruz

Müsabakalarda ilçelerini çok iyi temsil ettiklerini aktaran Bostanc, unlar kaydetti:

Suruçtan bütün takmlar çok iyi söz ediyor. Biz de bu durumdan çok memnunuz. 2020-2021 sezonunda Süper Ligde boy göstereceiz. Tabii Süper Ligde çok güçlü takmlar var. Maddi anlamda da güçlü olan takmlarmz var. Biz maddi konuda güçlü deiliz. Burada Sayn Kaymakammz hem maddi hem manevi anlamda çok destek oluyor. Tabii bu yeterli deil. Sayn Valimiz de spor dostu, bu yl da bize destek olmas konusunda kendisinden rica ediyoruz çünkü gerçekten bu çocuklarn maddi ve manevi destee ihtiyaçlar var. Bir sporcunun hem maddi hem de manevi anlamda destei olduu sürece performans da üst seviyede olur. Biz bu konuda bütün yetkililerden, anlurfa milletvekillerimizden destek bekliyoruz.

- Bu çocuklar milli formay giyecek

Bostanc, 2020-2021 sezonunda Süper Ligde baarl olup Avrupa Kulüpler ampiyonasna gitmeyi hedeflediklerini anlatarak, Snrn sfr noktasndaki Suruçu en iyi ekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. Bu konuda gençlerimize güveniyoruz. Sadece bu çocuklara dokunmak gerekiyor. nallah bundan sonra daha güzel yerlerde olacaklar. Bu çocuklar milli formay giyecek. ifadelerini kulland.

Abit Bostanc, salon hokeyine ilk baladklarnda örencilerin bu sporla dalga geçtiine deinerek, öyle konutu:

çocuklar bu sporu sevsinler diye okulda kendi çantam srtma takarak okulun bahçesinde bo derslerimde kendim oynuyordum, çocuklar pencereden izliyordu. Futbol dnda baka bir bran yokmu gibi düünülüyor, tabii bu da gerçekten Türk sporunun farkl branlarda gelimesini engelliyor. Hokeyi önce oyunlarla sevdirmeye çaltm. Zor oldu. çocuklar Bu nedir, u nedir? diye sordu, Srtmz ard hocam. diye veryansn da etti. Bu çocuklarmz, spor salonunun camlarn kran örencilerdi. Onlar için bir ey ifade etmiyordu. çok ükür, imdi bambaka bir durumla karlatk.

Sporculardan Ali Doan ise hokeye zor artlar altnda baladklarn aktararak, Suruçu Avrupada da temsil etmek için özveriyle çalacaklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git