Süryaniler, 23 yıl aradan sonra spor kulübü kurdu

Mardin’in Midyat İlçesi'ndeki Süryaniler, 1984 yılında kurdukları Telkarispor'un 1994 yılında Avrupa'ya yaşananan göçler nedeniyle kapanmasından 23 yıl sonra 'Midyat Turabdinspor' adıyla yeni bir spor kulübü kurdu. Midyat Turabdinspor Kulübü Başkanı Mesut Aslan, Avrupa'da yaşayan Süryaniler'den yoğun ilgi aldıklarını söyledi.

Haberler 24.07.2017 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat lçesindeki Süryaniler, 1984 ylnda kurduklar Telkarisporun 1994 ylnda Avrupaya yaananan göçler nedeniyle kapanmasndan 23 yl sonra Midyat Turabdinspor adyla yeni bir spor kulübü kurdu. Midyat Turabdinspor Kulübü Bakan Mesut Aslan, Avrupada yaayan Süryanilerden youn ilgi aldklarn söyledi.

Midyatta yaayan Süryanilerin 1984 ylnda kurduklar Telkarispor Kulübü, Avrupaya youn göç etmeleri nedeniyle 1994 ylnda kapand. Süryaniler 23 yl sonra yeni bir spor kulübü kurdu. Kulübe, Süryanilerin yaad bölge olarak bilenen Turabidinden esinlenerek Midyat Turabidinspor ad verildi. Takm, mavi- beyaz renkli formayla Mardin 2nci Amatör Liginde mücade edecek. Midyat Turabdinspor Kulübüün Bakan Mesut Aslan, takmn logusunda aznda zeytin dal bulunan beyaz güvercin olduunu belirterek, logonun bar simgelediini söyledi.

AMAç PROFESYONEL LG

Kulübü kurduktan sonra Avrupada yaayan Süryanilerden de youn ilgi aldklarn dile getiren Aslan, unlar söyledi:

Yaklak 20 yl öncesine kadar faal bir takmmz vard zaten. Süryaniler göç ettikten sonra o kulüp de mecburen kapand. Biz onun devamn, artk bir ekilde Süryanilerin ismini ve Midyatn ismini kozmopolit olarak daha çok duyurmak istedik. O yüzden kurduk bu kulübü. Süryani gençler bir araya gelip bunlar yapma hayalindeydik ve bunu gerçekletirdik. Bizim takmda din, dil, mezhep, rk ve hiçbir halktan ayrm olmakszn beraber bu yola çkacaz. Amacmz, Midyat daha ileri liglere, en azndan profesyonel lige tayabilmek adna bir adm atmakt. Midyattaki tüm gençleri beraber kaynatrp daha güzel bir zamanlar geçirmelerini, daha çok beraber sosyal aktivite gerçekletirmeleri için en azndan daha bir karde olduklarn göstermek için bu yola çktk ve gerçekleirdik.

Ana Sayfaya Git