Süryaniler 23 yıl sonra yeşil sahalara indi

Mardin’in Midyat ilçesinde Süryaniler tarafından 23 yıl sonra kurulan futbol takımı yeşil sahalara indi. Mavi-beyazlı takımın logosunda barışı simgeleyen beyaz güvercin yer alıyor.

Haberler 22.08.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyatta yaayan Süryaniler tarafndan, 1984 ylnda kurulan ve ksa sürede kapatlan Telkarisporun ardndan 23 yl sonra spor kulübü kuruldu. Midyat Turabdinspor ad verilen kulüp, futbol brannda çalmalarna balayarak, yeil sahalara indi. Mardin 2. Amatör Ligde mücadele edecek olan mavi-beyazl takmn logosunda bar simgeleyen beyaz güvercin yer ald.

Kulüp Bakan Mesut Aslan, 2. Amatör Ligde baladklarn belirterek, Burada u an misafiriz. Temennimiz bu sene 1. Amatör Lige çkp, ardndan her yl bir kademe daha atlayarak, en ksa sürede profesyonel lige çkmaktr. Kulübümüzde Süryanilerin yan sra Kürtler ve Araplar da var. Yaknda Ezidiler de aramza katlacak dedi.

23 YIL SONRA SAHADALAR

Kulüp Sekreteri Jozef Göksün, kulübü Midyattaki gençlere sportif anlamda katk salamak amacyla kurduklarn kaydederek, u an sadece futbol var. leriki zamanlarda daha fazla kurumsallap, daha çok alanda gençlerimize hizmet etmek istiyoruz. Bugün futbol takmmz ilk antrenmanna çkyor diye konutu.

Kulübün Teknik Sorumlusu Ylmaz Demir ise, sezonu açtklarn anlatarak, Temel hedefimiz ampiyonluk. Kendimizi bu ligde misafir olarak görüyoruz. Hedefimiz baarl bir sezon geçirerek, Bölgesel Amatör Lige çkmak. Bu hedefimize ulaacamz düünüyorum ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git