Taekwondo efsanelerinin 34 yıl sonraki rövanşı

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, 1985 yılında dünya şampiyonası finalinde karşılaştığı Güney Koreli Kook Hyun Jung ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) merkezinde bir gösteri müsabakası yaptı.

Haberler 13.04.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Taekwondonun olimpik spor olarak kabul ediliinin 25inci yldönümü Dünya Taekwondo Federasyonu (WT) tarafndan çeitli etkinliklerle kutlanyor. WT Bakan Dr. Chungwon Choue ile aralarnda Metin ahinin de bulunduu yönetim kurulu üyeleri IOCnn Lozanda bulunan merkezini ziyaret etti. WT yönetimi, burada IOC Bakan Thomas Bach tarafndan karland. IOC merkezinde ilk olarak Güney Kore ve Kuzey Korenin taekwondo gösteri takmlar ortak bir gösteriye imza att. Uzun yllar birbiriyle ilikilerini donduran iki ülke, sporun gücüyle dostluk ve bar mesaj verdi.

34 YIL SONRA KARILATILAR

Güney Kore ve Kuzey Korenin taekwondo gösteri takmlarnn ardndan ise özel bir gösteri sergilendi. Etkinlie özel olarak davet edilen Türkiye Taekwondo Federasyonu Bakan Metin ahin, 34 sene önce 1985 ylnda dünya ampiyonas finalinde kar karya geldii Güney Koreli Kook Hyun Jung ile bir gösteri müsabakas yapt. Hem Metin ahin, hem de Kook Hyun Jung, dönemlerinin en baarl sporcular arasnda yer alm ve birçok baarya imza atmlard. kilinin 1985 ylnda yaplan final müsabakas nefesleri kesmi, büyük alklar arasnda Metin ahin dünya ikincisi olmutu. 34 sene sonra yaplan gösteri müsabakas da büyük ilgi çekerken, maçn sonucunda dostluk kazand. IOC Bakan Thomas Bach, kazanann her zaman dostluk ve kardelik olduunu belirtmek adna ahin ve Jungun ellerini birlikte havaya kaldrd. Bach, 34 yl sonra olimpiyat ailesinin önünde ayn performans gösteren iki spor adamn kutlad.

KS DE WT YÖNETMNDE, KS DE AKADEMSYEN

Metin ahin ile Kook Hyun Jungun karlamas iki eski sporcunun benzer yönlerini de ortaya döktü. Ayn dönemde sporculuk yapan ikili daha sonra baarl kariyerlerine akademik alanda da devam etti. Metin ahin, halen Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde görevine devam ederken, Kook Hyun Jung da Kore Milli Spor Üniversitesinde çalmalarn sürdürüyor. ki baarl spor adam ayn zamanda WT Yönetim Kurulu Üyesi olarak da ülkelerini en iyi ekilde temsil ediyorlar.

ESK HATIRALAR GÖZLERMZDE CANLANDI

Bakan Metin ahin, Taekwondonun olimpik spor olarak kabul ediliinin 25. Yldönümünde böylesine bir organizasyonun içinde yer almak gurur verici. Burada sporun birletirici gücüne vurgu yapmak istiyoruz. Bu dorultuda Güney ve Kuzey Koreli taekwondocularn ortak gösterisi nasl admlarn atldna önemli bir örnek. Ben de sporculuk döneminden ezeli rakibim ama bir o kadar da samimi dostum olan Kook Hyun Jung ile burada karlatm. Tarihe güzel bir not dümü olduk. 34 yl sonra karlarken eski hatralar gözlerimizde canland. Her zaman dediimiz gibi taekwondo bir spordan çok daha ötesi. Birletirici gücü olan ve bara inananlarn sporu ifadelerini kulland.

WT yönetiminin etkinlikleri Cenevrede bulunan Birlemi Milletler Binasnda yaplacak gösteri ile devam edecek.

Ana Sayfaya Git