Takımlar birleşsin!

Bir üst lige çıkamayan ve Diyarbakır'a şampiyonluk tattıramayan Amedspor ile Diyarbekirspor'un tek çatıda buluşturup, 1968'de kurulan Diyarbakırspor'u yeniden ayağa kaldırılması istendi. Spor kamuoyu, bu ruhun acilen uyandırılmasını istedi.

Haberler 18.05.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentin futboldaki önemli kulüpleri 1968de bir araya getirilerek Diyarbakrspor kuruldu. 45 yl boyunca liglerde mücadele eden,5 kez Süper Lige yükselen ve önemli baarlara imza atan Diyarbakrspor oluturduu heyecan ve ruhla bölge takm haline geldi. Ne var ki daha sonra kötü yönetilerek borç batana sürüklendi ve amatör lige dütü. Diyarbakrspordan sonra kurulan Amedspor ve Diyarbekirspor kentin umudu oldu ancak eski günlerdeki tabloyu getiremedi.

Enerji Ve Güç Birlemesi

Amedspor sportif açdan baarl olduu halde maddi skntlarla boutuu için mutlu sona ulaamad, Diyarbekirspor ise maddi sorumlar olmad halde sportif baar elde edemedi.

Amedspor,2.Ligdeki 4.sezonunda TFF 1.Lige yükselemedi,Diyarbekirspor da 3.Ligdeki 4.sezonunda 2.Lige çkamad. Kent imdi,spordaki eski baarl günlerin gelmesi için önemli bir konuyu tartmaya balad. Diyarbekirspor ve Amedsporun birleerek her kesimin destek verecei siyasetten uzak,hem maddi hem de sportif açdan iyi yönetilen yeni bir Diyarbakrspor modeli yaratlmas isteniyor.

Yeni Bir Diyarbakrspor Ruhu

Kent yöneticileri ve kentin ileri gelenlerinin öncülük edecei proje ile yeni bir Diyarbakrspor yaratlabilir. Diyarbekirspor ve Amedspora ayr ayr harcanan enerji tek elde toplanrsa kent gücünü birletirerek olumsuzluklara ve lobilere kar da mücadele edebilir. Bu düünce gerçekleirse ekonomik sorunlar da çözülmü olur. Kentteki spor kamuoyu kent yöneticilerinden bu projeye öncülük ederek bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. Taraftarlar da birleme projesine destek veriyor.

Ana Sayfaya Git