Taraftarın en büyük hayali profesyonel ligde Diyarbakırspor’u yeni statta izlemek

Diyarbakırsporlu taraftarlar, yaklaşık 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve Fenerbahçe ile Akhisarspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapan 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumunda takımlarını izleme hayali kuruyor.

Haberler 05.11.2020 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir zamanlar mücadele ettii Süper Ligden büyük bir çökü yaayarak en alt lig olan 2. Amatör Lige kadar gerileyen ve son üç sezonda 3 lig yükselerek Bölgesel Amatör Ligine kadar yükselen Diyarbakrsporda taraftarlarn en büyük hayali 52 yllk efsaneyi profesyonel ligde 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakr Stadyumunda izlemek. Diyarbakrsporun son kez Süper Ligde mücadele etme hakk kazand 2009 ylnda Diyarbakrspor için tasarlanan ancak yeil-krmzl kulübün yaad çökü nedeniyle profesyonel ligde oynama imkan bulamad stat için hayalleri olduunu belirten taraftarlar, özlemle takmn 3. Lige yükselmesini bekliyor.

çOCUKLUK AKIMIZI DEV STATTA ZLEMEK STYORUZ

Diyarbakrspor taraftar olduunu belirten Metin Özdil, çocukluk ve gençlik yllarnn ak olan efsane Diyarbakrsporun yllardr Süper Lig hasreti ile yanp tututuunu söyledi. Özdil, Bu ate bizde de kor halini alm bulunmaktadr. Yerine hiç bir sevdann geçemedii takmmz devletimizin büyük kaynaklar aktararak yapt muhteem stadmzda profesyonel ligde izlemek istiyoruz. Bir anca önce bu hasrete son vermek için çalmalar balatlmal. Sporu seven Valimiz Münir Karalolunun bu konuda hassasiyet göstereceine kukum yok. Borçlar yaplandrlarak Süper Lige giden yolda planlama yaplmal ve bu hasrete son verilmeli. Diyarbakrspora gönül veren herkesin de destek olmas lazm dedi.

BU GÜZEL STADIN HAYALN KURUYORUZ

çocukluunun Diyarbakrsporun tribünlerinde geçtiini ifade eden Veysi Biçer, Gözümüzü Diyarbakrsporla açtk. çocukluumuz, gençliimiz onunla geçti diyebilirim. Diyarbakrspor, taraftar bakmndan Türkiyenin dördüncü büyüü idi. Bugün hala milyonlarn gönlünde sönmeyen bir alev gibidir. 33 bin kiilik stadyum, Diyarbakrspor için planland ama maalesef sonraki yllarda Diyarbakrspor çökü yaad. Hayalimiz ve beklentimiz Diyarbakrsporu en ksa zamanda profesyonel ligde bu statta izleyerek bu özleme son vermektir. Bunun gerçekleeceine inanyorum diye konutu.

STADIMIZ çOK GÜZEL AMA HEPMZ BURUKLUK YAIYORUZ

Diyarbakrsporun tüm ampiyonluklarna ahitlik ettiini belirten Metin çiftçi, Mazi film eridi gibi gözümün önünde canlanyor. çok güzel günler yaadk. Diyarbakrspor, sadece Diyarbakrn deil tüm bölgenin ortak deeridir. Dünya üzerinde bu kadar insan bir arada tutan baka takm bulamazsnz. Stadmz çok güzel ama ona dair büyük bir burukluumuz var. ehrimiz 11 sezondur en üst iki ligde yok. Bu boluu ancak Diyarbakrspor doldurabilir. 33 bin kiilik dev statta Diyarbakrsporu profesyonel ligde izlemek çok güzel olacak eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git